۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۳:۰۶

گزارش افتتاحیه/

آغاز جشنواره کن در فرانسه در سایه خشم طبیعت در آسیا

آغاز جشنواره کن در فرانسه در سایه خشم طبیعت در آسیا

شصت و یکمین دوره جشنواره فیلم کن در حالی روز چهارشنبه با نمایش فیلم تلخ "کوری" به کارگردانی فرناندو میره‌یس آغاز شد که وقوع فجایع طبیعی در آن سوی دنیا جشنواره امسال را تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، خبرگزاری فرانسه اعلام کرد "کوری" فیلم جدید فیلمساز برزیلی که دو نامزدی اسکار در کارنامه دارد درباره دنیایی در آستانه رسیدن به آخرالزمان است که آدم‌های آن قوه بینایی خود را از دست داده‌اند و از دست حکومت نیز کاری ساخته نیست.

نگاه تلخ فیلم میره‌یس و همزمانی نمایش آن با وقوع زمین لرزه هولناک در چین و توفان در میانمار که هزاران قربانی در پی داشت، شان پن رئیس هیئت داوران بخش مسابقه رسمی جشنواره کن 61 را بر آن داشت تا در مراسم فرش قرمز، فجایع انسانی نظیر آنچه در چین و میانمار اتفاق افتاد را فراموش‌نشدنی توصیف کند.



شان پن بار دیگر از سیاست‌های جرج بوش انتقاد کرد

رئیس داوران در عین حال به خبرنگاران و حاضران گفت: ما برای تعدادی از فیلم‌های بخش مسابقه نامه عاشقانه می‌فرستیم. کسانی که این نامه‌ها به دستشان نمی‌رسد ناامید نشوند. پن و همکاران او در هیئت داوری شامل سرجیو کاستلیتو، ناتالی پورتمن، آلفونسو کوارون، آپیچاتپنگ ویراستاکول، الکساندرا ماریا و رشید بوغریب برندگان جوایز امسال کن را انتخاب می‌کنند.

جولین مور، ایوا لانگوریا و فی داناوی از جمله ستاره‌هایی بودند که برای نخستین نمایش جهانی "کوری" در افتتاحیه کن امسال روی فرش قرمز ظاهر شدند. خیل طرفداران و انبوهی از عکس‌ها و خبرنگاران در اطراف فرش قرمز 26 پله‌ای حضور داشتند تا از نزدیک شاهد ورود لیموزین‌های سیاه به محوطه و چهره‌های سرشناس باشند.

از دیگر چهره‌های نامدار که خود را برای شرکت در مراسم افتتاحیه معتبرترین جشنواره سینمایی دنیا به ساحل زیبا جنوب فرانسه رسانده بودند، می‌توان به دنیس هاپر، کیت بلانشت، دنی گلاور و گائل گارسیا برنال اشاره کرد. غافلگیری بزرگ در آخرین لحظه‌ها، حضور ریچی هونز ستاره راک و اجرای "آزادی"، ترانه موفق جشنواره وودستاک سال 1969 بود.

فیلم "کوری" که بر مبنای رمان  ژوزه ساراماگو نویسنده پرتغالی برنده جایزه نوبل ساخته شده، سئوال‌هایی را درباره ماهیت انسان و شکنندگی جامعه مطرح می‌کند. میره‌یس در نشست مطبوعاتی "کوری" این فیلم را "استعاره‌ای از تمام بیماری‌های قرن بیستم" توصیف کرد و گفت: انگار که تمدن روی لایه‌ای نازک از یخ ساخته شده که هر لحظه احتمال شکستن آن می‌رود.

میره‌یس شباهت میان فیلم خود و واکنش‌ها نسبت به فجایع طبیعی مانند توفان "نارگس" در میانمار را آشکار دانست. نظامیان حاکم در این کشور به پیشنهاد کشورهای خارجی برای کمک به بازماندگان توفان هولناک که دهها هزار قربانی به همراه داشت، پاسخ منفی دادند.

دان مکلار، فیلمنامه‌نویس "کوری" نیز این فیلم را استعاره‌ای دانست که "در مورد هر نوع نادیده گرفتن رسمی کاربرد دارد". زمین لرزه این هفته در چین نیز بیش از 40 هزار کشته، مفقود یا مدفون بر جای گذاشت.

پن ساعاتی قبل از آغاز رسمی جشنواره در گفتگو با خبرنگاران از تاثیر فجایع طبیعی اخیر در آسیا بر جشنواره کن امسال خبر داد و گفت: زمین لرزه بر نوع قضاوت من نسبت به تمام فیلم‌ها تاثیر می‌گذارد. این اتفاقات بخشی از احساسات و زندگی مشترک ما در جهان است.

بازیگر و فیلمساز آمریکایی افزود: تراژدی‌های اخیر بار دیگر ناتوانی حکومت‌ها را در نشان دادن واکنش صحیح به این حوادث ثابت کرد. او به خبرنگاران گفت: وقتی این جور اتفاق‌ها روی می‌دهد، تمام این دولت‌ها از جمله دولت خود من اجازه کمک به مردم خود را نمی‌دهند. مردم باید آنها را از سر راه خود کنار بزنند.

رئیس هیئت داوران جشنواره امسال که از منتقدان سرسخت سیاست‌های جنگ‌طلبانه جرج بوش است، بار دیگر رئیس جمهور آمریکا را مورد انتقاد قرار داد و گفت: وقتی کسی کارها را بدون استفاده از عقل و قلب خود انجام می‌دهد، نتیجه‌اش کشته شدن صدها هزار نفر در سراسر دنیاست.

ساعاتی پیش از آغاز مراسم افتتاحیه جک بلک صداپیشه انیمیشن "کنگ فو پاندا" به همراه دهها بازیگر با لباس پاندا یک نمایش تبلیغاتی برای فیلم جدید دریم ورکس راه انداخت که امروز در بخش خارج از مسابقه کن اکران می‌شود. آنجلینا جولی، لوسی لیو، جکی چان و داستین هافمن دیگر صدا‌پیشگان انیمیشن کمدی هستند که از ششم ژوئن در آمریکا به نمایش درمی‌آید.



فرناندو میره‌یس (راست) و دنی گلاور در افتتاحیه جشنواره فیلم کن

امروز پنجشنبه در دومین روز جشنواره کن، فیلم آرژانتینی "لئونرا" به کارگردانی پابلو تراپرو و مستند انیمیشنی "والس با بشیر" آری فولمن از رژیم صهیونیستی در بخش مسابقه به نمایش درمی‌آید که فیلم دوم درباره قتل عام سال 1982 در دو اردوگاه صبرا و شتیلا در لبنان به دست شبه نظامیان مسیحی است که با حمایت اسرائیل انجام شد.

بخش "نوعی نگاه" جشنواره کن 61 نیز از امروز با نمایش فیلم سینمایی "گرسنگی" استیو مک‌کوئین آغاز می‌شود که درباره شش هفته آخر زندگی بابی سندز مبارز ارتش جمهوریخواه ایرلند است. فیلم فانتزی و سه اپیزودی "توکیو!" ساخته مشترک بونگ جون هو، لئو کاراکس و میشل گوندری دیگر فیلم بخش نوعی نگاه است که امروز به نمایش درمی‌آید.

امروز در بخش بزرگداشت "1968: 40 سال بعد" نیز فیلم Peppermint Frappe به کارگردانی کارلوس سائورا اسپانیایی پخش خواهد شد. این بخش به نمایش پنج فیلم اختصاص دارد که برای جشنواره کن سال 1968 انتخاب شده بودند، اما به خاطر شرایط سیاسی بی ثبات آن سال پاریس و لغو زود هنگام جشنواره فرصت نمایش پیدا نکردند.

بخش تقدیر از استودیو برادران وارنر در بخش کلاسیک‌های کن نیز امروز به نمایش فیلم "بانی و کلاید" (آرتور پن، 1967) اختصاص دارد. شصت و یکمین جشنواره فیلم کن تا 25 مه (پنجم خرداد) ادامه دارد.

کد خبر 683828

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha