۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۲:۳۸

جلوه ای از قدرت پرودگار /

آوازهای فراصوت قورباغه ماده برای انتخاب شریک زندگی

آوازهای فراصوت قورباغه ماده برای انتخاب شریک زندگی

دانشمندان آمریکایی با بررسی ویژگیهای شفگت انگیز گونه ای قورباغه ساکن چین دریافتند که این حیوان برای انتخاب شریک زندگی خود آوازهایی را در بسامد فراصوت می خواند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تنها چند گونه از حیوانات شامل نهنگها، دولفینها، خفاشها و بعضی از حشرات هستند که توانایی برقراری ارتباط با همنوعان خود را با استفاده از صداهای فراصوت دارند.

همچنین تعداد معدودی از حیوانات مثل "جغد انبار غله" و فیل هستند که برای تشخیص محل دقیق یک نقطه از اصوات استفاده کنند.

اکنون تیم تحقیقاتی "آبرت فنگ" از دانشگاه ایلینویز گونه ای قورباغه با عنوان علمی  Odorrana tormota را در چین یافته اند که هم از توانایی برقراری ارتباط با کمک اصوات فراصوت و هم از توانایی تشخیص محل دقیق یک نقطه با کمک اصوات برخوردار است.

نتایج این تحقیقات که در مجله "نیچر" منتشر شده اند نشان می دهند که بیشتر قورباغه های ماده تار صوتی ندارند و شریک زندگی خود را از بین قورباغه های نر گروه آوازخوانان انتخاب می کنند. این درحالی است که ماده های Odorrana tormota برای جلب توجه نرها فعالتر هستند.

جنس ماده این گونه با انتشار یک سری آوازهای کوتاه و تیز که شبیه به چهچه هستند نرها را جلب می کنند. این آوازها تنها زمانی تولید می شوند که ماده آمادگی باروکردن تخمها را داشته باشد.

همچنین ماده های شگفت انگیز این گونه از قورباغه های چینی می توانند این آوازهای فراصوت را همزمان در بسامدهای دیگر نیز ارسال کنند به این ترتیب همانند رادیویی که روی کانالهای مختلف برنامه پخش می کند عمل می کنند.

بخشی از بسامدهای این آواز برای گوش انسان قابل درک است درحالی که بخش دیگری از آن که از بسامدهای فراصوت ساخته شده اند در آستانه شنوایی انسان قرار ندارند و بنابراین گوش انسان قادر به شنیدن آنها نیست.

توانایی تولید آوازهای عاشقانه فراصوت در این قورباغه ماده در پرده صماخ بسیار باریکی قرار گرفته است که در گوش این حیوان وجود دارد و این پرده با یک لایه محافظ شلجمی شکل محافظت می شود. به همین علت به بعضی از قورباغه ها عنوان "قورباغه گوش معقر" داده اند. تنها سه گونه غورباقه در دنیا گوش معقر دارند.

نتایج این تحقیقات نشان می دهد که جنس نر این گونه می تواند بسامدهای گسیل شده از جنس ماده را تجزیه و موقعیت ماده را با دقت 99 درصد شناسایی کند.

کد خبر 684174

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha