به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر پیش از ظهر امروز با حضور "اسفندیار رحیم مشائی" رئیس سازمان میراث فرهنگی، "سردار باقرزاده" رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ، برخی از مسئولین کشوری و لشکری، "مهندس چمران" رئیس شورای شهر تهران و جمعی از کارکنان سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
مهندس اسفندیار رحیم مشایی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مراسم طی سخنانی ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) ، یاد و خاطره رادمردان و شیرزنان 8 سال دفاع مقدس را گرامیداشت و گفت: شهیدان انسانهایی بودند که نشان دادند مراتب هستی انسانی بسیار فراتر از آن است که در جریان جاری یک زندگی روزمره اسیر امور تحمیلی برای پاسخگویی به نیازهای بدیهی باشد.
مشایی درک و شناخت درست از حقیقت 8 سال جنگ تحمیلی را نیازمند گذشت زمان دانست و گفت: هیچکس امروز مدعی نیست که حقیقت آنچه را که در دفاع مقدس شکل گرفته به درستی تحلیل و ارزیابی می کند. شناخت این موج عظیمی که پدید آمد و در بستر زمان نمرد بلکه حیات مجدد و متعالی گرفت و میوه ها و محصولات آن یکی پس از دیگری ولو ثمری جاودانه از خود بروز می دهد، به زمان نیاز دارد.
وی جنگ تحمیلی علیه ایران را یکی از طولانی ترین جنگها از حیث زمان و مکان و عمل خواند و در عین حال تأکید کرد: اگر می خواهیم عظمت دفاع مقدس را بدانیم باید به عمیق ترین مؤلفه های آن از جمله، مظلومیت، ماهیت و حقانیت دفاع مقدس بپردازیم.
معاون رئیس جمهور با تأکید بر اینکه امروز دنیا درک کرده است که چرا به ایران یورش بردند، درخشش تابناک نظام جمهوری اسلامی را بهترین سند بر حقانیت ایران دانست.
مهندس مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز طی سخنانی به بیان خاطراتی از شرایط سخت نبرد در روز سوم خرداد61پرداخت و تأکید کرد: تدبیر فرماندهان، حماسه شجاعت و شهامت رزمندگان و ایثارگران و از همه مهم تر اراده الهی بر آن قرار گرفت که خرمشهر آزاد شود.
وی به تأثیر فتح خرمشهر در مناسبات بین المللی و خاورمیانه اشاره کرد و حمله گسترده اسرائیل به لبنان را ناشی از پیروزی های جبهه ایران خواند.
پیش از سخنان مهندس مشایی نیز دکتر دولت آبادی معاون سازمان میراث فرهنگی نیز طی گزارشی به بیان اقدامات این سازمان در جهت ثبت و ضبط آثار دوران دفاع مقدس و توسعه گردشگری جنگ پرداخت.
وی با بیان اینکه 22 هزار اثر تاریخی از ایران تا کنون ثبت شده است ، به تصویب کنوانسیون حفظ آثار ناملموس در 17 اکتبر 2003 در یونسکو اشاره کرد و گفت: ایران پیش از این تاریخ به حفظ این آثار همت گماشت و سازمان میراث فرهنگی اقدامات وسیعی را برای ثبت این آثار آغاز کرد که نوروز به عنوان اولین اثر میراث ناملموس به ثبت رسید.
به گزارش خبرنگار مهر، در پایان این مراسم ضمن تجلیل از خانواده "شهید محمد جهان آرا" و "شهید رحیم نجفی" ، از برخی شاعران و هنرمندان برجسته ای که پیرامون حماسه آزاد سازی خرمشهر آثار ماندگاری خلق کرده اند، تقدیر شد.
در بخش "نواهای ماندگار" از صادق آهنگران، غلام کویتی پور، محمد گلریز و گروه موسیقی آباده، در"بخش عکس" از بهمن جلالی، سعید صادقی، محمد فرهود، جاسم غزوان پور، بهرام محمدی فر، اسماعیل داوری و امیر علی جوادیان به پاس ثبت لحظه های ماندگار با اهدای لوح، تندیس ویژه و کمک هزینه سفر به عتبات عالیات تقدیر شد.
بر اساس این گزارش، در "بخش شاعران ماندگار" ضمن تقدیر از خانواده زنده یاد قیصر امین پور، از پرویز بیگی حبیب آبادی تجلیل شد و در "بخش فیلم" نیز ضمن تقدیر از خانواده زنده یاد رسول ملاقلی پور، از محمد حسین لطیفی کارگردان "روز سوم"، سعید سهیلی سازنده فیلم "مردی شبیه باران" و "جمال شورجه" تقدیر شد. همچنین در "بخش خبرهای ماندگار" از سعید علامیان، اسدا... مشایخی و حجت الاسلام عظمائیان قدردانی شد و در بخش هنرمندان نیز از برزو و انوشیروان ارجمند و ابوالفضل پور عرب و از "جامعه ورزشکاران" از محمد پنجعلی با اهداء جوایزی تجلیل شد.
نظر شما