به گزارش خبرنگار مهر در کرج، سیدمجتبی رضوی نبوی پیش از ظهر امروز در اولین سمینار ملی مسائل ژئوتکنیکی شبکه های آبیاری و زهکشی در کرج اظهار داشت: امروزه برای طراحی بهینه، اقتصادی و مطمئن هر نوع منابع، انجام مطالعات ژئوتکنیک لازم است به نحوی که انجام این مطالعات در سازههای بزرگ اجتناب ناپذیر و در سازه های متوسط و کوچک برای طراحی بهینه و اقتصادی مورد نیاز است.
وی افزود: میزان عملیات اکتشافی ژئوتکنیک نباید کم باشد به نحوی که منجر به اطلاعات ناقص و در نتیجه طراحی نامناسب و بروز خسارت شود و نه آنقدر زیاد باشد که موجب تحمیل هزینه سنگین و طولانی شدن زمان مطالعه به صورت نامعقول شود.
مدیرکل دفتر توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی وزارت نیرو خاطرنشان کرد: مطالعات ژئوتکنیک در طول کانال، زهکش، سازه های مربوط و تاسیسات آبگیری و انحراف آب باید به منظور شناسایی مصالح و تعیین مشخصات آن برای ساخت کانال و زهکش، تعیین ظرفیت باربری پی برای احداث سازه، تعیین میزان یونهای سولفات، کلرور،کل املاح محلول و مقدار گچ، کنترل شرایط خاص نظیرروانگرایی، واگرایی و تورم خاک، تعهدات لازم برای جلوگیری از اثرات نامطلوب افزایش سطح آب زیرزمینی پس از اجرای طرح و نفوذ و نشت آب از کانال و عملیات آبیاری انجام گیرد.
وی یادآور شد: علت تخریب در سطح شبکه های آبیاری و زهکشی را محدودیت مطالعاتی در مراحل اول و دوم پروژه ها، عدم امکان شناسایی دقیق منابع قرضه در برخی مناطق است.
رضوی نبوی عنوان کرد: همچنین علت و عوامل ایجاد ترک در سازه ها، نوع مصالح مصرفی شامل شن، ماسه آب و سیمان و طرح اخلاط بتن، خاک خاکریزی جسم کانال، عوامل انسانی و تورم خاک بستر است.
به گفته این مسئول عمیق شدن مطالعات، توجه لازم به مطالعات ژئوتکنیک توسط کارفرما و مشاور و ایجاد تمهیدات لازم جهت استفاده از خاکهای مناسب جهت زهکشی است و در صورت انجام این اقدامات هزینه های زهکشی و بهره برداری از زهکشها به صورت چشمگیری کاهش می یابد.
نظر شما