۲۳ فروردین ۱۳۸۳، ۱۶:۳۴

الشرق الاوسط خبر داد:

اختلاف نظر ميان رهبران حماس در مورد مشاركت سياسي در قدرت

الشرق الاوسط از وجود اختلاف مواضع ميان رهبران جنبش حماس در داخل و خارج سرزمين هاي اشغالي در مورد امكان مشاركت سياسي اين جنبش در اداره نوار غزه پس از عقب نشيني اشغالگران اسراييلي خبر داد.

به گزارش خبرگزاري مهر، منابع مرتبط با حماس تاكيد كردند در حالي كه رهبران خارج از فلسطين با هرگونه مشاركت در تشكيلات سياسي حكومت خودگردان فلسطين مانند شوراي وزيران ومجلس قانونگذاري به اعتبار اينكه آن را محصول معاهده اسلو كه از نظر اين جنبش مردوداست، مي دانند اما برخي محافل دروني رهبري حماس درنوار غزه معتقد هستند كه مي تواند وارد سازمان هاي تشكيلات خودگردان از جمله شوراي وزيران و مجلس قانونگذاري شد و ديدگاه آنها ناشي از اين است كه  با گذشته سه سال از انتفاضه دوم در سپتامبر 2000 توافقنامه اسلو ديگر وجود خارجي ندارد.
به خاطر برطرف شدن نگراني مخالفان با چنين پيشنهادي، محافل رهبري حماس داخل مناطق اشغالي پيشنهاد كردند كه به مرجعيت جديدي براي تشكيلات خودگردان از طريق تشكيل مجدد سازمان آزاديبخش فلسطين"ساف" بر اساسي كه تغييرات صحنه فلسطين را در گذر سه دهه گذشته مورد توجه قرار دهد، اعتماد شود.
اين محافل تاكيد مي كنند گرايشي درون تشكيلات خودگردان فلسطين و جنبش فتح وجود دارد كه نظر مثبتي نسبت به طرح حماس دارند.
در حالي كه همين منابع تاكيد كردند كه پيشنهادي وجود دارد كه رهبران حماس در خارج از فلسطين با آن مخالفت نمي ورزند و خواهان مشاركت حماس در اداره شهري نوارغزه براي  پيشبرد اوضاع آن پس از عقب نشيني نظاميان اسراييلي از اين منطقه هستند به اين شرط كه حماس جايگزين تشكيلات تلقي نشود.
بر اساس اين پيشنهاد، حماس علاوه بر شركت در امر نظارت بر نحوه اداره توزيع اراضي اين منطقه پس از عقب نشيني اسراييل براي حل اختلافات داخلي در نوار غزه نيز تلاش كند ، به گفته اين منابع ، مواضع رهبران تشكيلات خودگردان فلسطين و جنبش فتح در مورد اين پيشنهاد ميان مخالفت قاطع و ملاحظه كاري قرار دارد اما نمايندگان جنبش حماس به تلاش خود براي جلب حمايت از اين پيشنهاد از طريق ديدار با نمايندگان گروه هاي فلسطيني ادامه مي دهند.
اين منابع اعلام كردند آنچه كه مشخص است اينكه تاكنون جنبش حماس در خصوص مشاركت در قدرت هيچ موضع نهايي نگرفته است و طرح و ديدگاه خود مربوط به آينده نوار غزه پس از عقب نشيني نظاميان اسراييلي را به گروه ها تقديم نكرده است.
اين منابع درمورد پيوستن اعضاي جنبش حماس به دستگاه هاي امنيتي تشكيلات خودگردان تاكيد كردند كه چنين اقدامي به ميزان وحجم عقب نشيني اسراييل از نوار غزه و ماهيت آن بستگي دارد.
به گفته اين منابع، حتي برخي سران حماس كه  به ورود در تشكيلات خودگردان علاقه نشان داده اند، به دشواري مي توانند پاسخي به كساني بدهند كه نسبت به امكان اشغال مجدد نوار غزه از سوي اسراييل تحت هر بهانه اي از بهانه هاي اين رژيم هشدار دادند.
حتي برخي محافل دروني حماس در نوار غزه  نسبت به آينده حماس در صورت پيوستن عناصر آن به سازمان هاي تابعه تشكيلات خودگردان بيمناك هستند.
اين منابع نسبت به شكست احتمالي سازمان هايي كه اداره آن به حماس واگذار شود و تاثير اين شكست بر محبوبيت و پايگاه مردمي اين جنبش در ميان اقشار مختلف ملت فلسطين شود، هشدار داده اند.
محمود الزهار از علاقمندان مشاركت حماس در اداره نوار غزه است در حالي كه رهبر جديد اين جنبش در نوار غزه يعني عبدالعزيز الرنتيسي بين ميان موضع موافق الزهار و موضع مخالف رهبران خارجي اين جنبش ، جانب احتياط و ملاحظه كاري را در پيش گرفته است.
شايان ذكر است عبدالعزيز الرنتيسي رياست هيات مذاكره كننده با هيات جنبش فتح به رياست محمد دحلان وزير امنيتي سابق تشكيلات خودگردان را به عهده داشت.

 

 

 

 

 

کد خبر 69724

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha