به گزارش خبرنگار مهر، مهندس مهدی چمران درنشست خبری پیش از ظهر امروز، با اشاره به سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران حماسه سازان و اسطوره های هر ملتی را از جمله حافظان هویت و تاریخ ملت ها دانست و گفت: شهید دکتر چمران یکی از کسانی است که به اسطوره های تاریخ پیوسته و داستان زندگی و حماسه او می تواند نمونه ای ارزنده برای الگو شدن به ویژه برای نسل جوان باشد.
وی با اشاه به الگوهای دینی،علمی وحماسی در طول تاریخ کشور ایران، دکتر چمران را نمونه ای کم نظیر این الگوها دانست و افزود: حضرت امام(ره) الگوهایی را نشان می دهند و در مورد شهید چمران جمله های بسیار زیبایی دارند و در انتها می فرمایند مثل چمران بمیرید و این نوع زندگی را یک الگو برای انسانها نشان می دهند.
رئیس بنیاد شهید چمران با بیان اینکه اگر الگوهای مناسب را نتوانیم به خوبی بشناسانیم این خلأ را الگوهای کاذب پر خواهند کرد ، معرفی این الگوها را رسالت بزرگی بر دوش رسانه ها و مطبوعات خواند.
وی با اشاره به ارائه الگوهای متفاوت از قهرمانان انقلاب های جهانی نظیر انقلاب کوبا و شخصیتی نظیر چه گوارا، تأکید کرد: ما در دفاع مقدس خود نه تنها صدها بلکه هزاران چه گوارا داشتیم؛ شهدا، جانبازان، آزادگان وحتی رزمندگان کنونی در این زمینه نمونه های ارزنده تر و زیباتری هستند که روی آنها کار نکرده ایم.
مهندس چمران تأکید کرد: در جامعه خود نسبت به این شهدای عزیز که الگوهای ارزنده ای هستند بسیار بسیار کوتاهی کرده ایم و می ارزد توان خود را هر چه بیشتر در این زمینه به کار بندیم که ان شاء ا... این نسل و نسل های آینده را تضمین کنیم.
وی با یادآوری تأثیر الگوهایی از شهدای جنگ تحمیلی ایران در خاورمیانه و کشورهای دیگر، خاطر نشان کرد: شاهد بودیم در لبنان و فلسطین تا زمانی که روش های مارکسیستی و چپگرایانه به عنوان مبارزه شناخته شده بود به جایی نرسیدند و سالهای سال سازمان هایی مثل فتح، جبهه التحریر، جبهه الشعبیه و ... در لبنان و نقاط دیگر دنیا مبارزه کردند و جز شکست چیزی عایدشان نشد و حتی از لبنان هم آنها را بیرون کردند اما روش شهدای عزیر ما را که الگوی خود قرار دادند شاهد بزرگ ترین پیروزی های بی نظیر تاریخ از جمله جنگ 33 روزه بودیم.
وی با گلایه از کوتاهی دستگاه های فرهنگی در معرفی شهدای ایران تصریح کرد: در معرفی شهدای عزیز آنگونه که شایسته بوده کار نکرده ایم به ویژه رسانه ها و سیستم های تبلیغاتی و سازمان هایی که این شهدا به آنها وابسته هستند و از روی اکراه یا اجبار و گاهی رودربایستی خود را به میدان می کشند و یک حرکت کوچک نه چندان مناسب را انجام می دهند و این احساس را ندارند که زندگی و پست و مقام آنها هدیه ای است که شهدای عزیز با ایثار خون خود هدیه کردند و آنها بر سر آن سفره نشستند و نباید صاحب سفره را فراموش کنند.
مهندس چمران در ادامه این نشست مطبوعاتی ضمن تشکر از نهادهای مختلف در برگزاری مراسم گرامیداشت سالروز شهادت دکترچمران تصریح کرد: برنامه ها ازمدتها قبل به دلیل تقارن این مراسم با امتحانات دانشگاهی آغاز شده که علاوه بر برنامه های متفاوت در شهرهای مختلف کشور دو برنامه اصلی در تهران و دهلاویه اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه های مختلف درفرهنگسراها و پایگاه های بسیج در تمام نقاط کشور در قالب برنامه های محلی برگزار خواهد شد، افزود: یکی از برنامه های ویژه، برگزاری مراسم همراه با قرائت دعای کمیل در محل شهادت دکتر چمران است که در روز پنجشنبه 30 خرداد در دهلاویه اجرا می شود.
وی برنامه اصلی را در روز شنبه اول تیرماه اعلام کرد و گفت: چون 31 خرداد روز جمعه است، قبل از خطبه های نماز جمعه برنامه ای در تهران و دیگر شهرها خواهیم داشت و در اول تیرماه مراسمی در حسینیه ارشاد از ساعت 6 تا 8 بعد از ظهر با حضور دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار می شود.
رئیس شورای شهر تهران با انتقاد از رسانه ملی و وزارت ارشاد در خصوص مسکوت ماندن ساخت فیلم یا سریالی از شخصیت دکترچمران، افزود: دراین زمینه تلاشهایی آغاز کردند اما به جایی نرسیده و دوگروه فعالیت جدی کردند یکی "سید مهدی شجاعی" که با تحقیق خوبی فیلمنامه را تهیه کردند اما نمی دانم به کجا رسیده و همچنین آقای "حاتمی کیا" که تحقیقات خود را شروع کردند و مصر هستند در این زمینه حرکت خوبی را داشته باشند که ان شاء ا... به عمر این بنده حقیر وفا بکند و شاهد یک چنین نمونه های ارزنده هنری در جامعه باشیم.
وی به وجود منابع غنی برای ساخت یک برنامه هنری-تصویری در مورد شخصیت دکتر چمران اشاره کرد و وجود 600 کاست سخنرانی، هزار قطعه عکس و کارهای هنری شهید چمران و دوستان و یاران وی و ... را از جمله آن منابع برشمرد.
مهندس مهدی چمران درباره ترجمه آثار شهید چمران به زبان های دیگر گفت: من با سازمان تبلیغات اسلامی که در این زمینه توان دارند صحبت کردم و چند کتاب دادم اما هنوز عملی نشده و دوستان امل و حزب ا... کتاب "لبنان" دکتر چمران را هر دو به عربی ترجمه کرده اند اما هنوز به چاپ نرسیده است.
وی ترجمه کتاب نیایش دکتر چمران را مشکل دانست و افزود: متن این کتاب ادبی-عرفانی است که می بایست مترجم شناخت خوبی از ادبیات فارسی و عرب و رموز و اشارات عرفانی شهید چمران داشته باشد.
مهندس چمران گفت: با توجه به اینکه شهید چمران آرزو داشت که موقع رفتن هیچ چیز از این دنیا نداشته باشد، جز یک لباس بسیجی خونین، یادداشت های آخرین و تفنگ خونین کلاشینکف که در موزه نظامی سعد آباد به ودیعت است و یک دست کت و شلوار که همسر ایشان به یکی از کارمندان نخست وزیری هدیه دادند، چند هزار جلد کتاب در بنیاد شهید چمران وجود دارد که حاوی کتب و جزواتی از دهه بین 20 و 30 است که به همراه خود به آمریکا، اروپا، مصر و لبنان برد و بعد ما به ایران آوردیم.
وی از بازسازی منزل پدری شهید چمران به عنوان موزه خبر داد و افزود: در روز چهارشنبه 5 تیرماه مصادف با برگزاری مراسم هیأت ماهانه رزمندگان ستاد جنگهای نامنظم، این مرکز افتتاح خواهد شد که این برنامه در منزل پدری شهید چمران در خیابان 15 خرداد، چهارراه شهید مصطفی خمینی، کوچه سرپولک بعد از نماز مغرب و عشاء اجرا خواهد شد و به عنوان موزه و یا خانه فرهنگ به ارائه خدمات با استفاده از سیستم های الکترونیکی خواهد پرداخت.
نظر شما