۲۶ خرداد ۱۳۸۷، ۱۳:۱۰

اخبار اقلیت مسلمان جهان/

نمایش 270 اثر اسلامی موزه لوور در کانادا

نمایش 270 اثر اسلامی موزه لوور در کانادا

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در چهارصدمین سالگرد تشکیل شهر کبک کانادا نمایشگاهی از آثار هنری اسلامی و اروپایی در این شهر برگزار شده که 270 شیء آن از موزه لوور وام گرفته شده‌اند.

مجموعه هنر اسلامی موزه لوور در کانادا به نمایش درمی‌آید

در چهارصدمین سالگرد تشکیل شهر کبک کانادا نمایشگاهی از آثار هنری اسلامی و اروپایی در این شهر برگزار شده که اشیاء آن از موزه لوور وام گرفته شده‌اند.

نمایشگاه کبک اشیا باستانی را از هشت دپارتمان مختلف موزه لوور به نمایش گذاشته است. موزه لوور 270 قطعه برای نمایش به کبک قرض داده است. این نمایشگاه از روز دوشنبه 20 خرداد آغاز شده و تا روز 5 آبان ماه با موضوعاتی چون عشق و مرگ، سرگرمی و تفریح، آموزش و کار ادامه خواهد داشت.

این اشیاء در موزه کبک به نحوی ارائه شده اند تا بر ارزشهای مشترک میان اسلام و اروپا تأکید شود و بازدید کنندگان به پیوند میان تمدنها پی ببرد. موره لوور اغلب اشیاء خود را به سایر موزه ها قرض می دهد اما این نخستین باری است که تمام هشت دپاتمان این موزه در یک موزه جمع شده اند. در این نمایشگاه ظروف سفالین 5 هزار و 300 ساله ایرانی ، سرامیکهایی از امپراطوری عثمانی و پرده دیوار کوب متعلق به قرون وسطی فرانسه به نمایش گذاشته شده است.

سازمان نظارت بر حقوق بشر از لغو مصوبه حجاب ترکیه انتقاد کرد

سازمان نظارت بر حقوق بشر حکم دادگاه قانون اساسی ترکیه مبنی بر لغو مصوبه حجاب را تقبیح و آن را نقض آزادی دینی توصیف کرد.

هالی کارتنر مدیر بخش آسیای مرکزی و اروپا در سازمان نظارت بر حقوق بشر طی بیانیه ای گفت : این تصمیم بدان معنا است که زنانی که خود انتخاب کرده اند روسری برسر داشته باشند مجبور می شوند بین دین و آموزش یکی را انتخاب کنند که این امر به واقع ناامید کننده است و نشانه خوبی به نظر نمی رسد.

دادگاه قانون اساسی ترکیه عالی ترین دادگاه در این کشور روز پنجشنبه 5 ژوئن ( 16 خرداد ماه) مصوبه حجاب در دانشگاههای این کشور را لغو کرد.

نایب رئیس حزب عدالت و توسعه پس از جلسه اضطراری به ریاست رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه و رئیس حزب عدالت و توسعه گفت: تصمیم دادگاه قانون اساسی مداخله مستقیم در قدرت قوه قانونگذاری است و این امر نقض آشکار اصول  تفکیک قوا تلقی می شود.

پارلمان ترکیه ماه فوریه مصوبه ای را تصویب کرد که به موجب آن دانشجویان می توانند با روسری های سنتی که زیر چانه گره می خورد وارد دانشگاه شوند. حزب مخالف ترکیه از دادگاه قانون اساسی درخواست کرد که این مصوبه را لغو کند درحالی است که حکم این دادگاه قابل فرجام خواهی نیست.

رهبران مسلمان بر حل مشکلات داخلی کشورهای اسلامی تأکید کردند

رهبران مسلمان روز دوشنبه 20 خرداد ماه در همایش دو روزه "رفع شکاف میان جهان اسلام و غرب" از کشورهای اسلامی خواستند خود را قربانی غرب ندانند و حل مشکلات داخلی را به منظور پرکردن این شکاف آغاز کنند.

شوکت عزیز نخست وزیر سابق پاکستان در این همایش گفت: بی اعتمادی در حال افزایش نسبت به اسلام در غرب به علت ناکامی کشورهای اسلامی در ارائه تصویر صحیح از اسلام است که صلح و رویکرد غیرخشونت آمیز را ترویج می کند. جهان اسلام امروز با دیدگاهی تحقیرآمیز در نظر گرفته می شود.

وی به شکاف در حال افزایش میان ادیان اشاره کرد و یادآور شد: کشورهای اسلامی نسبت به فقدان گفتگوی مناسب با غرب مسئولیت پذیر باشند. در جهان اسلام باید آن دسته از رفتارهایی که اعلام می کند قربانی هستیم یا با ما بدرفتاری شده را کنار بگذاریم.

این همایش از سوی دولت مالزی و سازمان ابتکاری کوردوبا مستقر در ایالات متحده برگزار می شود. این سازمان سازمانی بین دینی است که به منظور پرکردن شکاف میان حهان اسلام و ایالات متحده فعالیت می کند.

اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی طی سخنرانی خود در این همایش بر ضرورت اراده قاطعانه و جمعی سیاسی به منظور توسعه درک میان جهان اسلام و غرب تأکید کرد و گفت: اکنون زمان مناسبی برای اتخاذ اقدامی مناسب است، هراس از اسلام در غرب شکل گرفته و دولتهای غربی را به ارائه تصویر منفی از اسلام واداشته است. دولتهای غربی نباید از اینکه آشکارا اسلام هراسی را محکوم کنند شرمگین باشند.

عبدالله احمد بداوی نخست‌وزیر مالزی در این همایش دو روزه که با حضور اندیشمندان مسلمان و غربی تشکیل شده گفت: باید این حقیقت به‌رسمیت شناخته شود که جهان اسلام و غرب با یکدیگر بیگانه نیستند بلکه تنها سابقه تاریخی و دیدگاه وجودی و فلسفی آنها یکسان نیست.

وی گفت: درمیان سه دین ابراهیمی و توحیدی، اسلام، مسیحیت و یهودیت بیش از تمام ادیان دیگر با هم شباهت دارند چرا که ارزشها و سنتهای این ادیان به رغم تفاوتهای آنها بسیار قابل توجه است.باید این زمینه‌های مشترک را به نفع صلح تقویت کنیم نه اینکه تنها بر تفاوتها تکیه کرده و به تنشهای استراتژیکی و سیاسی دامن بزنیم. جهان اسلام و غرب باید برای به دست آوردن اعتماد و احترام مجدد تلاش کنند تا در این میان درک و همکاری که برای صلح و امنیت جهانی حائز اهمیت بوده به دست آید.

پاسخ لیبی به اهانت دانمارک با محرومیت از سود اقتصادی

در پاسخ به کاریکاتورهای موهن سال 2005 دانمارک که پیامبر اسلام(ص) را مورد اهانت قرار داده بود، کشور لیبی تصمیم گرفته شرکتهای دانمارکی را از مشارکت در پروژه‌های توسعه که میلیاردها دلار ارزش دارد دور نگهدارد.

دولت لیبی طی یک بیانیه که در روزنامه های محلی منتشر شده اعلام کرد: این تحریم داروها را شامل نمی شود اما به طور کلی کمپانیهای دانمارکی را از شرکت در بازار چند میلیارد دلاری لیبی در برنامه پنج ساله توسعه منع می کند.

از این رو کمپانیهای دانمارکی که از برنامه توسعه در این کشور آفریقای شمالی که از نظر انرژی نیز بسیار غنی بوده، دورمانده اند. وزرات اقتصاد و تجارت لیبی نیز در راستای اجرای تحریم بر کالاهای دانمارکی وارد عمل شده و تصمیم کابینه که هفته پیش اتخاذ شده را اجرایی می کند. تریپولی پایتخت لیبی این اقدام را اعتراضی به کاریکاتورهای مناقشه برانگیز دانمارک دانسته که در روزنامه های اصلی این کشور منتشر شده بود.

لیبی تاکنون رقم ارزش تجارت دوجانبه با دانمارک را ارائه نکرده اما کارشناسان اقتصادی آن را تا چند میلیون دلار تخمین زده اند. در این میان ستاد دیگری در اردن تشکیل شده و فیلم مستند فتنه را که توسط سیاستمدار راست گرای هلندی ساخته شده را از نظر حقوقی پیگیری می کند.

مرکز درمانی مسلمانان آمریکا خدمات پزشکی رایگان ارائه می‌کند

نخستین مرکز درمانی رایگان مسلمانان ایالت فلوریدا آمریکا در شهر هرناندو این هفته از سوی 40 نفر از داوطلبان مسلمان تأسیس شد تا کمکهای پزشکی آن بدون توجه به دین و نژاد ارائه شود .

دکتر حسام زراد از پایه ‌گذاران این مرکز درمانی رایگان گفت: ما سرانجام رؤیای خود را محقق کردیم و پس از مدتها رایزنی درباره تأسیس این کلینیک تصمیم گرفتیم آن را عملی کنیم.

بودجه تأسیس این کلینیک از سوی پزشکان مسلمان هرناندو تأمین شده و روز چهارشنبه 22 خرداد ماه به عنوان مرکز خدمات پزشکی رایگان افتتاح شد. محل تأسیس این مرکز درمانی دسترسی به آن را برای مردمی که حتی وسیله نقلیه ندارند تسهیل کرده است. پزشکان مسلمان انتظار دارند دو یا سه پزشک عمومی دیگر و همچنین متخصص قلب و عروق و عصب‌شناسی به تیم آنها ملحق شوند. این طرح به دنبال تجربه موفق سایر کلینکهای مسلمانان در سراسر ایالات متحده از جمله کلینیک صلیب سرخ شهر تامپا در لس‌آنجلس آغاز به کار کرده است.

تعداد مسلمانانی که در شهر هرناندو زندگی می کنند به‌درستی مشخص نیست، تنها همین قدر مشخص است که 400 نفر آنها در مساجد این شهر حضور می‌یابند. پزشکان مسلمان قصد دارند با تقویت فعالیتهای خود در این کلینیک سهم جامعه مسلمان در ایالات متحده را مورد تأکید قرار دهند.

قرآن به زبان بومی اسکاتلند ترجمه می‌شود

علمای مسلمان اسکاتلند در نظر دارند قرآن را به زبان گیلیک؛ زبان بومی اسکاتلند، ترجمه کنند تا مردمی که بدان زبان تلکم می‌کنند بتوانند به‌سادگی از پیام قرآن بهره گیرند.

مسلمانان اسکاتلند امیدوارند این طرح که با هزینه 50 هزار پوندی اجرا می‌شود بتواند تعهد مسلمانان را نسبت به جامعه و فرهنگی که در آن زندگی می‌کنند نشان داده و درک میان ادیان را توسعه دهد.

این طرح از سوی سازمانهای انتشاراتی مسلمانان مستقر در بریتانیا و تراست آکادمیک مسلمانان اجرا می‌شود و به دنبال یاری نویسندگان زبان گیلیک و علمایی است که بتوانند قرآن را به این زبان ترجمه کنند.

تاکنون تعداد افرادی که زبان عربی و گیلیک بدانند به‌قدری معدود بوده که هنوز این طرح آغاز نشده است و به جای آن کمیته ترجمه‌ای تشکیل شده تا با استفاده از ترجمه موجود گیلیک ایرلندی و ترجمه‌های انگلیسی طرح را آغاز کنند. زبانهای ایرلندی و گیلیک اسکاتلندی به یکدیگر شبیه هستند. انتظار می‌رود کار ترجمه و چاپ این قرآن چهار سال به طول انجامد.
 
آینده مسلمانان بریتانیا بررسی شد

شورای مسلمانان بریتانیا با امید به پیشرفت اقلیت مسلمان در بریتانیا رو 19 خرداد نقش مسلمانان بریتانیایی در جامعه را در طی دهه‌های آینده بررسی کرد.

عنایت بانگلاوالا سخنگوی شورای مسلمانان بریتانیا گفت : در این نشست به دنبال بررسی راههای مطلوبی بودیم که بتوان آن را در آینده مورد توجه قرار داد. به طور کلی قسمت اعظم تمرکز در این جلسه بر موضوع ترور بود؛ اما جایگاه جامعه مسلمان در 10 سال آینده نیز از مسائل مورد توجه محسوب می شود.

این نشست در مرکز اسلامی وایت‌چپل در شرق لندن با حضور 300 نفر از مسلمانان بریتانیایی از جمله ائمه جماعات، رهبران جوامع مدنی برگزار شد و موضوعاتی چون آموزش و ادغام مسلمانان در این کشور اروپایی را مورد بررسی قرار داد.

همایش"اسلام‌هراسی و سایر اشکال تبعیض دینی" در باکو

همایش"اسلام هراسی و سایر اشکال تبعیض دینی" طی روزهای 4 تا 8 نوامبر(14 تا 18 آبان‌ماه) با محور تأثیر بر نسل جوان و واکنشهای آنها از سوی وزارت فرهنگ، آموزش، جوان و ورزش و همچنین شورای اروپا در باکو، پایتخت آذربایجان برگزار می‌شود.

این همایش به طور مشترک از سوی شورای اروپا، وزارت  جوان و ورزش و همچنین آیسیسکو برگزار خواهد شد. همایش "اسلام‌هراسی و سایر اشکال تبعیض دینی" در قالب طرح " همه متفاوند- همه مساویند" برگزار می‌شود و بر تعبیض دینی و آزادی رسانه تمرکز می‌کند.

کد خبر 699609

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha