۲۷ خرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۱۵

صلاحی خبرداد:

درخواست ایجاد 8 منطقه جدید ویژه اقتصادی در هیئت دولت

درخواست ایجاد 8 منطقه جدید ویژه اقتصادی در هیئت دولت

مشاور رئیس جمهور در امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: هم اکنون 16 منطقه ویژه اقتصادی در کشور وجود دارد که درخواست ایجاد 8 منطقه جدید ویژه اقتصادی نیز به هیئت دولت ارائه شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود صلاحی در دیدار با رایزنان تجاری جمهوری اسلامی ایران با ارائه درخواست از رایزنان بازرگانی کشورمان برای معرفی توانمندی های مناطق آزاد گفت: رایزنان بازرگانی به دلیل حضور مستمر در کشورهای هدف، می توانند یکی از اصلی ترین منابع معرفی کننده مناطق آزاد باشند که البته در این راستا باید علاوه بر دید تخصصی تر، همواره از آخرین تغییرات صورت گرفته در قوانین و مقررات کشور اطلاع داشته باشند. در چنین شرایطی آنها می توانند این اطلاعات را به خواستاران سرمایه گذاری در مناطق آزاد انتقال دهند.

مشاور رئیس جمهور در مناطق آزاد افزود: دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد قطعا در خصوص آخرین فرصتهای سرمایه گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور اطلاع رسانی کرده که این اطلاع رسانی از طریق  چاپ بروشور است.

وی تصریح کرد: در اکثر کشورهای دنیا، علاوه بر ایجاد امکانات و تامین زیرساختها در مناطق آزاد، تسهیلات مالی نیز در اختیار سرمایه گذاران علاقه مند به فعالیت قرار می گیرد که در این راستا از مدیران عامل مناطق آزاد کشور خواسته شده تا صدور مجوز را در کمتر از یک هفته برای سرمایه گذاران صورت دهند.

صلاحی گفت: ویژگی های منطقه آزاد چابهار و نقش آن در توسعه ترانزیت کشور تاکنون مغفول مانده؛ این درحالی است که چابهار علاوه بر آنکه بی نظیرترین بندر ترانزیتی و تنها بندر اقیانوسی کشور است، نقطه شروع کریدورشرق و همچنین کریدور شمال - جنوب است.

این مقام مسئول در دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد افزود: چابهار یکی از 14 نقطه مهم ترانزیتی دنیا به شمار می آید که در صورت احداث خط آهن 470 کیلومتری چابهار- فهرج می توان امیدوار بود که نه تنها صاحبان کالاهای کشورهای محصور در خشکی، بلکه دیگر کشورهای دنیا نیز از این مسیر، زمان و هزینه صادرات کالاهای خود را به پایین ترین میزان کاهش دهند.

به گفته وی، با کاهش مسیر حمل و نقل علاوه بر کاهش هزینه های حمل و نقل و قیمت تمام شده کالاها، تجارت نیز در منطقه بیش از پیش رونق خواهد گرفت؛ این درحالی است که نقش اقتصاد در دیگر بخشهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور بسیار مهم است و نباید از آن غافل شد. در این راستا باید بهترین نیروها را به عنوان رایزن بازرگانی به کشورهای هدف اعزام کرد.

صلاحی با بیان اینکه اعزام تنها 15 تا 20 وابسته بازرگانی ایران به کشورهای دنیا کافی نیست و در این راستا باید ضمن تشریح اهمیت نقش این افراد در توسعه همکاری های اقتصادی کشورمان با دیگر کشورها برای دولت، تعداد رایزنان اعزامی کشور را تا 100 وابسته در جهان افزایش داد.

وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و ضرورت خصوصی سازی در کشور خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این اصل، دولت باید امور بنگاه داری را رها کرده و فقط به امور حاکمیتی بپردازد، به طوریکه امکان رهایی اقتصاد کشور از شرایط فعلی دولتی فراهم شود.

صلاحی با مهم ارزیابی کردن نقش رایزنان تجاری ایران در جذب سرمایه گذاران خارجی گفت: براساس سند چشم انداز 20 ساله، جمهوری اسلامی ایران باید ظرف 20 سال آینده به قدرت اول اقتصادی، علمی و فرهنگی منطقه تبدیل شود، اما قبل از تحقق آن باید درآمد سرانه کشور در مقایسه با کشورهای همسایه افزایش یابد.

مشاور رئیس جمهور در امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: تا سال 1404 باید 3 هزار و 500 میلیارد دلار در کشور سرمایه گذاری جدید انجام شود، این به آن معناست که سالانه باید 175 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در کشور صورت گیرد.
وی اظهار داشت: از آنجایی که منابع در اختیار دولت تنها کفاف هزینه ها و انجام برخی امور جاری را می دهد، رایزنان بازرگانی باید با جلب سرمایه گذاران خارجی، بخشی از منابع مورد نیاز برای سرمایه گذاری در این مناطق را فراهم کنند.

صلاحی هدف اولیه ایجاد مناطق آزاد در دنیا را رهایی دولتها از دیوانسالاری برای اجازه فعالیت به سرمایه گذاران دیگر کشورها عنوان و تصریح کرد: با ایجاد مناطق آزاد ضمن پیوند اقتصاد ملی به کشورهای منطقه و اقتصاد بین الملل، می توان ری اکسپورت را نیز بهبود بخشید.

کد خبر 700284

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha