به گزارش خبرنگار مهر، دربین اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم، سه نفر از آنان جزو کسانی هستند که از سابقه اجرایی و مدیریتی در حوزه سلامت را دارند و یک نفر دیگر نیز سابقه ریاست بر کمیسیون را دارد. از همین رو، این چهار نفر از بیشترین آرای لازم برای انتخاب به عنوان رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در دوره هشتم برخوردارند.
دکتر علی رضا مرندی که از حوزه انتخابیه تهران وارد مجلس شده است، در سوابق کاری خود حضور بر مسند وزارت بهداشت را دارد، همچنین دکتر مسعود پزشکیان که از حوزه انتخابیه تبریز در این دوره از مجلس حضور یافته ، در دولت هشتم به عنوان وزیر بهداشت و درمان حاضر بوده است و به قول معروف از نزدیک دستی بر آتش دارند.
از سوی دیگر، دکتر شهاب الدین صدر به عنوان نماینده مردم تهران که در لیست جبهه متحد اصولگرایان حضور داشت، در کنار دکتر امیدوار رضایی، نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس هفتم و هشتم و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در دوره قبل، به عنوان دو گزینه در کنار وزرای سابق بهداشت و درمان، از شانس بالایی برای انتخاب شدن برخوردارند.
انتخاب یکی از چهار گزینه اصلی برای ریاست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم، از آن جهت حائز اهمیت است که حوزه سلامت در دولت نهم همواره مورد انتقاد کارشناسان و متخصصین امر قرار داشته ولی دکتر کامران باقری لنکرانی (وزیر بهداشت)، کمتر زیر تیغ صریح این انتقادات بوده و مجلس هفتم نیز تا حدود زیادی از کنار این موضوع گذر کرده و به نوعی رابطه مجلس و دولت در حوزه سلامت تنها در سطح انتقاد برخی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان باقی مانده و فراتر نرفته است.
با توجه به اینکه یک سال دیگر از عمر دولت نهم باقی مانده و مجلس هشتم نیز با شعارهای جدید خود، در ابتدای عمر چهارساله فعالیتش قرار دارد، لذا می بایست شرایط به گونه ای پیش برود که بخشی از مطالبات مردم در حوزه سلامت، در این مدت باقی مانده از عمر دولت نهم، برآورده شود که لازمه این امر، مدیریت حاکم بر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و نحوه موضع گیری در قبال عملکرد دولت و وزارت بهداشت در حوزه ای است که هنوز با چالش های جدی مواجه است.
قطعا انتخاب یکی ازچهار نفر اصلی یعنی آقایان مرندی، پزشکیان، رضایی و صدر، می تواند تا حدود زیادی در حل این معادلات مثمرثمر باشد.
آنچه مشخص و مبرهن است اینکه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در دوره هشتم از ترکیب قوی تری به جهت حضور متخصصان حوزه بهداشت و درمان برخوردار است و البته وقتی به سابقه و تخصص کل نمایندگان این دوره از مجلس نیز نگاهی می اندازیم، می بینیم که حدود 33 نفر از نمایندگان مردم، از جامعه پزشکی هستند و همین مسئله می تواند بر پیشبرد برنامه های حوزه سلامت و حل مشکلات این حوزه کمک شایان و قابل توجهی کند.
نظر شما