غلامرضا رضایی فر در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمانشاه اظهار داشت: بارش در سال آبی87-86 استان کرمانشاه نسبت به آمار بلند مدت 3/55 درصد کاهش را نشان می دهد که با توجه به کاهش منابع آب زیر زمینی صرفه جویی لازم در این زمینه از الزامات موجود است.
وی با اشاره به سکونت دو سوم از جمعیت شهری استان در شهرکرمانشاه به تشریح وضعیت منابع آب در این شهر پرداخت و گفت : آب شرب کرمانشاه به لحاظ پراکندگی منابع وآسیب پذیری موجود در این زمینه وعدم دسترسی به منابع مطمئن تامین آب از حساسیت بالایی برخوردار است.
رضایی فر منابع تامین آب این شهر را 130 حلقه چاه ، دو دهنه چشمه و سراب و یک رشته قنات عنوان و تصریح کرد: استاندارد استفاده از چاه های آب 16 ساعت در طول شبانه روز است که ما در حال حاضر در کرمانشاه بیش از 22 ساعت برداشت آب داریم اما با این وجود نیازمند برداشت حداکثری از منابع آب زیر زمینی هستیم.
وی با اشاره به افت سطح آب منابع زیر زمینی گفت : ظرفیت تولید آب منابع زیر زمینی نیز در 60 حلقه چاه وافع در منطقه میان در بند با کاهش محسوسی مواجه بوده است که پیش بینی می شود تا اواسط شهریور این کاهش به حد اکثر خود برسد.
رضایی فر در خصوص کاهش آب دهی منابع آب سطحی بیان داشت: در سال گذشته از چشمه طاق بستان یک هزار لیتر در ثانیه آب دهی داشته ایم که هم اکنون این رقم به 50 لیتر در ثانیه رسیده است، همچنین چشمه سراب قنبر که آب دهی آن 220 لیتر در ثانیه بود، در حال حاضر به کمتر از 15 لیتر در ثانیه رسیده است.
وی به اقدامات انجام گرفته از سوی شرکت آب وفاضلاب در جهت رفع قسمتی از مشکلات موجود پرداخت وگفت : کار حفروتجهیز 18 حلقه چاه در استان کرمانشاه آغاز شده، ضمن اینکه تمام تلاش خود را به عمل می آوریم که حداکثر استفاده از ظرفیت مازاد منابع آبی داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب شهری استان کرمانشاه استفاده از ظرفیت مازاد چاه ها، در نظر گرفتن اکیب هایی برای مقابله با مشترکین پرمصرف وغیر مجاز،انجام فعالیت های فرهنگی وتشکیل گروه مروجین را از دیگر اقدامات انجام گرفته در خصوص مقابله با مشکل کم آبی اعلام وخاطر نشان کرد : پی گیری اجرای طرح دراز مدت آبرسانی به شهر کرمانشاه از سد گاوشان وآبرسانی به شهر سنقر از سد سلیمان شاه از مهمترین اولویت های موجود استان به لحاظ تامین آب شرب است.
نظر شما