همه ساله چنين روزي به عنوان روزارتش در جمهوري اسلامي ايران گرامي داشته مي شود . ارتش در نظام جمهوري اسلامي به عنوان يك نهاد مقدس همواره مدافع مرزهاي ميهن اسلامي و دفع توطئه هاي دشمنان بوده است . بر اساس قانون اساسى جمهورى اسلامى ايران ارتش جمهورى اسلامى ايران ، پاسدارى از استقلال و تماميت ارضى و نظام جمهورى اسلامى كشور را بر عهده دارد.همچنين حسب همين قانون ارتش جمهورى اسلامى ايران ، بايد ارتشى باشد كه ارتشى مكتبى و مردمى است و بايد افرادى شايسته را به خدمت بپذيرد كه به اهداف انقلاب اسلامى مؤ من و در راه تحقق آن فداكار باشند.
پس از پيروزى انقلاب اسلامى و به دليل بر خي ظلم ها كه نظاميان رژيم پهلوي و فرماندهان نظامي عليه مردم روا داشته بودند از گوشه و كنار زمزمه انحال ارتش شنيده مي شد . در اين ميان امام خميني (ره) با درك هوشمندانه اوضاع سياسي روز نسبت به طرد نقشه دشمنان اقدام نمودند و بر حفظ ارتش به عنوان يكي از نهادهايي كه در خدمت انقلاب و مردم خواهد بود ، تاكيد
كردند .
فرمان تاريخى حضرت امام خمينى ره درباره ارتش به اين شرح است :
بسم الله الرحمن الرحيم
ملت شريف و مبارز ايران وفقهم الله تعالى . با اهداء سلام و سپاس از مجاهدت خستگى ناپذير شما ملت شجاع كه اهداف مقدس اسلام را تا آستانه پيروزى رسانديد و دست خيانتگران داخلى و خارجى را به خواست خداى بزرگ قطع كرديد؛ لازم است به تذكرات زير توجه نماييد.
1 - روز چهارشنبه 29 فروردين روز ارتش اعلام مى شود. ارتش محترم در اين روز در شهرستانهاى بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتيبانى خود را از جمهورى اسلامى و ملت بزرگ و حضور خود را براى فداكارى در راه استقلال و حفظ مرزهاى كشور اعلام نمايند.
2 - ملت ايران موظفند از ارتش اسلامى استقبال كنند و احترام برادرانه از آنان بنمايند. اكنون ارتش در خدمت اسلام است و ارتش اسلامى است و ملت شريف لازم است آن را به اين سمت رسما بشناسند و پشتيبانى خود را از آنان اعلام نمايند. اكنون مخالفت با ارتش اسلامى كه حافظ استقلال و نگهبان آن است جايز نيست . ما و شما برادرانه بايد براى حفظ و امنيت كشورمان كوشش كنيم . و به شرارت اشرار و اخلال مفسدين خاتمه دهيم .
3 - افراد ارتش موظفند در داخل ارتش حفظ نظم و سلسله مراتب و ضوابط را بكنند. توجه نمودن به اين مسائل موجب ضعف ارتش اسلامى مى شود و نظام را از هم مى پاشد. سربازان و درجه داران و افسران موظفند با ارتش به طور محبت و برادرى رفتار نمايند و از ديكتاتورى كه در رژيم طاغوت بود اجتناب نمايند. ارتش اسلامى بايد با حفظ سلسله مراتب و نظام صحيح اسلامى و اطاعت كامل زيردست از مافوق و رعايت كامل مافوق از زيردست ، اداره شود تخلف از اين امر ضد انقلاب است و مورد مؤ اخذه خواهد بود...
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته
روح الله الموسوى الخمينى
28 فروردين 1358
وفات ثابت ابن قره بن مروان :
در چنين روزي در سال 288 ه ق ثابت ابن قره ابن مروان يكي از بزرگترين علماي عرب ديده از جهان فروبست . وي صاحب آثاري چند در علوم مختلفه اي چون پزشكي ، رياضيات و نجوم است . او در قرن سوم هجري از بزرگترين مترجمان به شمار مي رفت .
در گذشت محمد ابن محمد الشاذلي :
در چنين روزي در سال 1265 ه ق فقيه تونسي محمد بم محمد الشاذلي بن عاشو ملقب به حمده ديده از جهان فروبست . وي از بزرگترين فقهاي جهان اسلام به شمار مي رود .
ترور فهمي النقراشي :
در چنين روزي در سال 1368 ه ق محمود فهمي النقراشي نخست وزير مصر ترور شد .
تشكيل جمهوري عربي صحرا :
در چنين روزي در سال 1396 ه ق دولت جمهوري عربي صحرا در صحراي غربي شكل گرفت . چندين دولت آفريقايي اين كودتا را در اين كشور به رسميت شناختند .
اعلام استقلال سوريه :
در چنين روزي در سال 1946 ميلادي سوريه از فرانسه استقلال يافت . در همين روز آخرين گروههاي نظامي فرانسه كشور سوريه را ترك گفتند . جمهورى سوريه با 185180 كيلومتر مربع، در جنوب غربى آسيا و شرق دياى مديترانه واقع شده است. اين كشور از شمال به تركيه، از شرق و جنوب به عراق از جنوب غربى به فلسطين و از غرب به لبنان و از جنوب به اردن
محدود مي شود . پس از تجزيه دولت روم ، سوريه يا شام جزو قلمرو امپراطورى روم شرقى (بيزانس) قرار گرفت . در قرن هفتم ميلادى (سال سيزدهم هجرى) با فتح خالد بن وليد ، سوريه در زمره كشور هاي اسلامي در آمد . دمشق از سال 41.ق مركز خلافت امويان بود و كاخ سبز معاويه در اين شهر مشهور است . پس از آن پادشاهان مختلف بر سوريه حكمراني كردند . اين كشور در تاريخ جديد خود از سال 1920 تحت استعمار فرانسه درآمد. فرانسه از همان ابتدا به مبارزه با گروههاي استقلال طلب در اين كشور پرداخت و در سال 1925ميلادي دمشق را بمباران كرد . فرانسه بارديگر يعني در سال 1945م قيام مردم اين كشور را با بمباران دمشق سركوب نمود اما سرانجام در هفدهم آوريل 1946م آخرين سرباز فرانسوى خاك سوريه را ترك گفت . در سال 1949م پس از كودتاى ارتش، حكومت ملىگراها پايان گرفت و حكومت نظاميان در اين كشور آغاز شد . پس از اين دوره نيروهاى چپ در اين كشور قدرت را در دست گرفتند . از سال 1963 م تا 1966 م حكومتسوريه در دست جناح راستگراى حزب بعث قرار گرفت كه بعد از آن با كودتايى جناح چپ دوباره روى كار آمد. حافظ اسد در سال 1970 م با كودتايى قدرت را به دست گرفت . پس از او بشار اسد با اكثريت مطلق آراء به رياست جمهوري سوريه رسيد .
نمايش نخستين فيلم ناطق جهان :
در چنين روزي در سال 1923 ميلادي نخستين فيلم ناطق جهان به نمايش در آمد . اين فيلم «نگهبان گيج » نام داشت كه در شهر نيويورك ايالات متحده آمريكا به نمايش عمومي گذاشته شد .
نخستين حق راي :
در چنين روزي در سال 1889 براي نخستين بار در دنيا زنان نيوزلند حق راي در يافت كردند . البته اين امر هم نوعي پليلتيك مردان به حساب مي آمد چرا كه در اين كشور زنان نسبت به مردان كمتر بودند و حاكمان اين كشور قصد داشتند با اين طرفند سياسي شمار زيادي از زنان جهان را به نيوزلند دعوت كنند .
تولد نيكيتا خروشچف :
در چنين روزي در سال 1894 ميلادي نيكيتا خروشچف نخستين دبير كل حزب در اتحاد جماهير شوروي به دنيا آمند . وي بين سالهاي 1953 تا 1964 رهبر اتحاد جماهير شوروي بود .
پايان جنگ ميان چين و ژاپن :
در چنين روزي در سال 1895 معاهده مهم" سيمونوزوكي "ميان دو كشور چين و ژاپن امضا شد . اين قرار داد جنگ تاريخي اين دو كشور را بر مالكيت شبه جزيره كره پايان مي داد .
اشغال يوگسلاوي :
در چنين روزي در سال 1941 آلمان نازي يوگسلاوي را اشغال كرد . آزاد سازي يوگسلاوي از دست آلمان ها سالها به طول انجاميد .
پايان بردگي در حبشه :
در چنين روزي در سال 1932 ميلادي امپرا طورهايل سلاسي امپراطور اتيوپي نظام بر دگي را در اين كشور پايان داد . حبشه يا اتيوپي از گذشته هاي دور به عنوان مركز برده داري و برده فروشي در جهان به شمار مي آمد .
قرار داد ضد نازيسم :
در چنين روزي در سال 1939 ميلادي سه كشور بر يتانيا ، فرانسه و روسيه با يكديگر قرار ضد نازيسم را به امضا رساندند .
گريز از دستگيري :
در چنين روزي در سال 1945 ميلادي موسوليني از شهر سال به ميلان گريخت .موسوليني پس از پيروزي هاي مكرر ارتش متفقين در جبهه هاي مختلف فرار را بر قرار ترجيح داد .
جمهوري در بنگلادش :
در چنين روزي در سال 1971 ميلادي جمهوري بنگلادش تحت رهبري شيخ مجيب الرحمان در اين كشور شكل گرفت .
هجوم به پنوم پن :
در چنين روزي در سال 1975 ميلادي خمر هاي سرخ شهر پنوم پن را به اشغال خود در آوردند با اين اشغال پس از پنج سال جنگ هاي داخلي در كامبوج پايان گرفت . خمر هاي سرخ در كامبوج به رهبري پول پوت به ايراد فجايع بسياري دست يازيدند كه نمونه هاي آن را كمتر مي توان در دوران معاصر مثال زد .
نخستين مگابايت :
در چنين روزي در سال 1986 ميلادي شركت رايانه اي آي بي ام نخستين چيپ با ظرفيت مگابايت را به جهان رايانه عرضه كرد .
در گذشت پروكلوس :
در چنين روزي در سال 485 ميلادي پروكلوس» فيلسوف ، نويسنده و رياضيدان مشهور يوناني در گذشت . وي پيرو فلسفه افلاطوني بود . از او بر خي آثار به زبان لاتين به جاي مانده است .
روز حمايت از كودكان :
همه ساله چنين روزي در ژاپن به عنوان رو زحمايت از كودكان در ژاپن گرامي داشته مي شود .
نظر شما