۳ تیر ۱۳۸۷، ۱۱:۵۳

وزیر بهداشت:

کشورهایی که مردم سالمتری دارند ثروتمندترند

کشورهایی که مردم سالمتری دارند ثروتمندترند

وزیر بهداشت تاکید کرد: سلامت و ثروت با هم ارتباط نزدیک دارند و کشورهایی که از سلامت بیشتری برخوردارند، کشورهای ثروتمندتری هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی امروز در اولین اجلاس مدیران انتقال خون کشورهای عضو اکو در تهران، اظهارداشت: امروز هیچ فعالیت درمانی پیشرفته ای را نمی توان سراغ داشت که با خون و فرآورده های خونی ارتباط نداشته باشد و این موضوع، اهمیت انتقال خون را نمایان می سازد.

وی با تاکید بر اینکه امکان انجام بسیاری از کارهای درمانی بدون پشتوانه خون سالم وجود دارد، افزود: خون سالم در مباحث سلامت، جزو اولویت های بسیاری از کشورهای دنیا قرار دارد.

وزیر بهداشت ضمن اظهار خرسندی از توجه سازمان اقتصادی اکو به مقوله سلامت، با اشاره به اینکه طی سه دهه گذشته شاهد نوعی پیشرفت در روند انتقال خون در جهان بوده ایم، گفت: جهت گیری رو به جلو تقریبا در همه کشورها دیده می شود اما لازم است با همکاری های منطقه ای، امکان رشد و توسعه برابر همه کشورها در زمینه انتقال خون فراهم شود.

لنکرانی ادامه داد: فرهنگ حاکم بر کشورهای منطقه و عضو اکو به گونه ای است که می توان به مقوله اهدای داوطلبانه خون به عنوان یک کار شدنی نگاه کنیم.

وی با اشاره به تحقق شاخص صد درصدی اهدای خون به صورت داوطلبانه در کشورهای ایران و ترکیه ، افزود: با تبادل اطلاعات و تجربه با سایر کشورهای عضو اکو، می توان به این مهم دست یافت.

لنکرانی بر دستیابی به شاخص اهدای مستمر خون از سوی داوطلبان تاکید کرد و گفت: در ایران، 40 درصد اهدا کنندگان از افرادی هستند که به صورت مستمر خون اهدا می کنند که می توانیم تجربیات خود را در اختیار کشورهای عضو اکو قرار دهیم تا به موفقیت بیشتری دست یابیم.

وزیر بهداست همچنین بر ارتقای دانش انتقال خون تاکید کرد و افزود: کشورها نیاز دارند نیروهای کاردان و دانشمند را در این زمینه به کار گیرند.

وی گفت: در استفاده بهینه از خون احتیاج به راهنماهای بالینی داریم، چون در برخی مواقع در بیمارستانها به درستی و به میزان مورد نیاز از خون استفاده نمی شود. بنابراین، تدوین راهنماهای بالینی به صورت یک کار منطقه ای می تواند ما را به نتایج بهتری برساند.

لنکرانی با تاکید بر اینکه در طب انتقال خون احتیاج داریم که خطاها را به حداقل برسانیم، افزود: مجبوریم در این مسیر از نرم افزارها و تجهیزات مناسب در این زمینه استفاده کنیم که فرایند اتوماسیون برای کاهش خطاها، ایده ای است که در ایران اجرا می شود و می توان آن را در سایر کشورهای منطقه اجرا کرد. 

وزیر بهداشت از خون به عنوان یک سرمایه ملی نام برد و افزود: خون ماده ای حیاتی است که به شدت مورد نیاز انسانها است.

کد خبر 704173

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha