رضا جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود : افزایش بارندگی هفته های اخیر در مناطق شمالی این دریا، دلیل اصلی افزایش و بالا امدن آب این دریاچه بسته جهان را تشکیل می دهد.
وی اظهار داشت: بالا آمدن این مقدار آب دریای خزر مشکلی برای ساکنان کشورهای حاشیه آن ایجاد نمی کند ولی این فرایند در سالهای اخیر بی سابقه است.
وی خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر آب رودهای ولگا، کر و تمور روسیه افزایش یافته که این امر در افزایش و بالا آمدن آب دریای خزر تاثیر زیادی دارد.
جعفری به ورود انواع آلاینده های زیست محیطی به دریای خزر اشاره و اضافه کرد: ورود این آلاینده ها، محیط زیست این دریاچه را به مخاطره می اندازد.
این کارشناس ارشد جغرافیای طبیعی تصریح کرد: بیشترین میزان آلودگی دریای خزر ناشی از آلاینده های شیمیایی، صنعتی و نفتی بوده که از طریق رود ولگا به این دریا وارد می شود.
وی بیان داشت: پنج درصد آلودگیهای ناشی از فعالیت های کشاورزی مربوط به ایران است که تاثیر چندانی در آلودگی آب دریای خزر ندارد.
وی تاکید کرد: تداوم آلودگی آب دریای خزرموجب از بین رفتن بسیاری از گونه های نادر و ارزشمند موجود در این دریاچه می شود، از این رو برای کاهش آلودگی، کشورهای حاشیه خزر باید تدابیر ویژه ای اتخاذ کنند.
114 گونه، 63 زیرگونه و 14 نژاد از کمیاب ترین ماهیان جهان در دریای خزر زیست و زادآوری می کنند.
نظر شما