احمد اديب ، معاون معرفي و آموزش ميراث فرهنگي استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي "مهر"، ضمن بيان اين مطلب ، در مورد استان اصفهان ، به عنوان استاني تاريخي ، با بناها و محوطه هايي كه هر ساله در ايام تعطيلات نوروز و تابستان، جمع كثيري از ايرانيان را به خود جلب مي كند ، يادآورشد : اين استان 8 بناي شاخص و جاذب دارد كه به ازاي اين بناها ، 5 يا 6 نفر راهنما داريم .
معاون معرفي و آموزش ميراث فرهنگي استان اصفهان با تأكيد بر اينكه اين راهنماها، اطلاعات لازم در مورد بناي مستقر شده در آن را دارند ، گفت : در بقيه بناها، مراقبان مستقر هستند كه آنها نيز، به لحاظ قانوني اجازه راهنمايي بازديدكنندگان را ندارند .
وي افزود : در اين شرايط ، براي ارائه اطلاعات لازم به بازديد كنندگان ، مطالب را به صورت مكتوب و در قالب بروشور، در اختيار مراجعان قرار مي دهيم .
اديب در عين حال تصريح كرد : در زمانهاي خاصي كه تعداد بازديد كنندگان بسيار زياد باشد ، از دانشجويان رشته هاي تاريخ ، پس از گذراندن يك دوره كوتاه مدت آموزشي ، به صورت موقت ، براي حضور در بناهاي تاريخي و انتقال اطلاعات لازم به بازديد كنندگان استفاده مي كنيم .
معاون معرفي و آموزش ميراث فرهنگي استان اصفهان در ادامه با اشاره به كمبود بسيار نيروهاي متخصص و آموزش ديده در زمينه راهنمايي موزه ها و اماكن تاريخي ، بر ضرورت تربيت نيروهاي فعال ، دائمي و مطلع در زمينه قدمت ، معماري و فرهنگ بناهاي تاريخي موجود در استانهاي مختلف كشور تأكيد كرد و افزود : كمبود نيروهاي متخصص و آموزش ديده ، ضعف در اطلاع رساني دقيق و صحيح را بدنبال خواهد داشت كه اين امر، درك ناقص و حتي در برخي موارد اشتباه مخاطبان و ديداركنندگان ، از تاريخ ، فرهنگ و هنر ايران زمين را درپي دارد.
نظر شما