به گزارش خبرگزاری مهر، در این بولتن در مقاله ای با عنوان ریشه های تورم در اقتصاد ایران و راه های مهار آن، عوامل موثر بر تورم در کشورمان طی سال های 1368 تا 1386 بررسی شده است.
در قسمت دیگری از این بولتن مصاحبه بلندی با دکتر بیژن بیدآباد، متخصص اقتصاد پولی درج شده که در آن این استاد دانشگاه نقش مجلس شورای اسلامی در ایجاد و مهار تورم در اقتصاد ایران را بررسی و توصیه و توقعات محافل کارشناسی اقتصاد ایران از نمایندگان مجلس درباره مهار تورم را مطرح کرده است.
استقلال بانک مرکزی و نقش آن در مهار تورم عنوان مقاله کوتاهی از این بولتن است که در آن نویسنده به ضرورت های استقلال بانک مرکزی و نقش سیاست های پولی درکنترل تورم پرداخته است.
در این شماره همچنین دکتر فرخ قبادی اقتصاددان کشورمان در مقاله ای، ماهیت و سابقه بیماری هلندی در اقتصاد ایران و راه های پیشگیری از آن به ویژه با استفاده از ابزار های قانونی قوه مقننه تشریح کرده است.
در بخش دیگری از این بولتن ترجمعه سخنرانی فردریک میشکین استاد اقتصاد دانشگاه کلمبیا در نیویورک و عضو هیئت مدیره فدرال رزرو با عنوان آیا تثبیت تورم به رونق مستمر فعالیت اقتصادی کمک می کند؟ درج شده است. این اقتصاد دان برجسته آمریکا در این سخنرانی نظر کسانی را که معتقد به ایجاد تورم برای گسترش رشد اقتصادی و اشتغال هستند را رد می کند و اثبات می کند برای رونق کسب و کارها مهار تورم و ثبات اقتصادی ضروری است.
تجربه مهار تورم در ترکیه، مقاله دیگری است که در بولتن تخصصی مرکز پژوهش ها منتشر شده و در آن علل موفقیت دولت رجب طیب اردوغان در مهار تورم شدید ترکیه در سال های 2004 و 2005 و راه کارهایی که تورم درترکیه را از 55 درصد در سال 2006 به 7/7 درصد در سال 2005 کاهش داد تشریح و تحلیل شده است.
در بخش پایان اولین شماره بولتن تخصصی اقتصاد ایران، همچنین کتاب فرار از مصیبت منابع به قلم جوزف استکلیتز، جفری ساش و همفری مک کارتان معرفی و تحلیل شده است.
در این کتاب برنده جایزه نوبل در اقتصاد با اشاره به تجارب کشورهایی که مازدا در آمد ارزی ناشی از صادرات منابع دارند را بررسی کرده و به این سئوال پرداخته است که با درآمدهای مازاد نفتی چه باید کرد؟
نظر شما