۷ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۱۴:۱۵

معرفي كتاب ؛

« انقلاب اسلامي به روايت اسناد ساواك » بر پله دوازدهم نشت

« انقلاب اسلامي به روايت اسناد ساواك » بر پله دوازدهم نشت

كتاب دوازدهم « انقلاب اسلامي به روايت اسناد ساواك » توسط مركز بررسي اسناد تاريخي راهي بازار نشر شد

به گزارش گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر، پروژه « انقلاب اسلامي به روايت اسناد ساواك » از سال 1375 در مركز بررسي اسناد تاريخي وزارت اطلاعات آغاز بكار كرده است  . اين پروژه برآن دارد تا اسناد ساواك  درباره جريانات قبل از پيروزي انقلاب اسلامي را درچند سلسله كتاب منتشر كند . تاريخ اين اسناد از آبان ماه 1356 مصادف با درگذشت حاج آقا مصطفي خميني فرزند ارشد حضرت امام ،  تا پيروزي انقلاب اسلامي در بهمن ماه 1357 است .

يازده كتاب از اين  پروژه ، به ترتيب  تاريخ اسناد منتشر شده است . جلد دوازدهم آن نيز، كه اسناد اول مهر تا پانزدهم مهرماه سال 1357 را در بر مي گيرد به تازگي روانه بازار نشر شده است.

مركز بررسي اسناد تاريخي ، كتاب سيزدهم تا  هفدهم اين پروژه را نيزبراي انتشار تدوين كرده است . پيش بيني مي شود  اين روند تا جلد بيست و پنجم ادامه داشته باشد.

درگوشه اي از مقدمه كتاب دوازدهم« انقلاب اسلامي به روايت اسناد ساواك » آمده است : « در نخستين روز از مهرماه سال 1357 در حالي كه مجالس ختم فرزند آيت الله العظمي سيد محمد رضا گلپايگاني در شهر كوچك و بزرگ ايران برپا بود و آشكارا جنبه سياسي و ضد حكومتي داشت ، خبر محاصره خانه امام در شهر نجف به گوش ايرانيان رسيد . طبق توافقي كه بين ايران و عراق به عمل آمده بود ، خانه امام به محاصره ماموران عراق درآمد.[...]امام تصميم خروج از عراق را در دوازدهم مهرماه عملي كردند و نجف را به سوي مرز كويت ترك نمودند . [...] اما تباني دولت ايران با كويت مانع ورود ايشان به كويت شد .[...] در آنجا بود كه امام پس از مشورت با حاج احمد خميني مهاجرت به فرانسه را بهترين گزينه در آن زمان دانستند .[...]
هجرت امام از نجف به پاريس مهمترين حادثه نيمه اول مهرماه 1357بود . اما در اين دوره كوتاه ، اعتصابات[...] ضربه ديگري به پيكر نظام شاهنشاهي وارد كرد .[...] بولتني كه ساواك از حجم اعتصابات در روز پانزدهم مهرماه ( آخرين سند اين كتاب ) از سطح استانها تهيه كرد، حجيم ترين گزارش كتاب دوازدهم است . »

همچنين مركز بررسي اسناد تاريخي وزارت اطلاعات ،  پروژهاي ديگري نيز در دست اقدام دارد كه مي توان به اين  موارد  اشاره كرد : ياران امام به روايت اسناد ساواك - تا به حال 32 شخصيت ، اسناد چپ در ايران - تا به حال11جلد ، رجال عصر پهلوي - تا به حال10شخصيت وده ها مجموعه  با موضوعات اصلي و فرعي ديگر.

گفتني است انتشار اين گونه اسناد تاريخي چند سالي است در مراكز متعددي چون وزارت اطلاعات ، رياست جمهوري ، مركز اسناد انقلاب اسلامي و...آغاز شده است . از آنجا كه انتشار اسناد موجب روشنگري جامعه شده وبستري  براي نقد وبررسي تاريخ از زواياي مختلف را آماده مي سازد. اميد است اين حركت نوپاي فرهنگي همواره دوام داشته باشد و همانند بعضي از حركت هاي فرهنگي كشوربه دليل سليقه هاي شخصي در ابتداي راه  به پايان نرسد .

کد خبر 73263

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha