به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع هندی،" مانموهان سینگ" انرژی هسته ای را یک منبع سوخت تمیز و جایگزین برای سوخت های دیگر توصیف و در رابطه با توافق هسته ای کشورش با آمریکا اضافه نمود که این همکاری هند را قادر خواهد ساخت تا دو چالش عمده خود در زمینه امنیت انرژی و تغییرات آب و هوایی را برطرف کند و به انزوای هسته ای خود در جهان پایان دهد.
وی که امروز به مناسبت شصت و دومین سال استقلال هند سخنرانی می کرد، افزود: در سراسر جهان اهمیت انرژی اتمی برای از بین بردن چالش های مربوط به تغییرات آب و هوا و امنیت انرژی درک می شود.
سینگ همچنین در رابطه با توافق هسته ای کشورش با آمریکا گفت:"این توافق فرصت های جدید را برای تجارت مواد، فناروی ها و تجهیرانت بسیار پیشرفته هسته ای دو منظوره برای دهلی فراهم می آورد و همچنین راههای جدیدی را برای تسریع صنعتی شدن کشورش باز خواهد کرد و نیازها به برق برای مصارف روزانه را بر طرف خواهد کرد.
"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا در 2 مارس سال 2006 (11 اسفند سال 1385) در سفر خود به دهلی نو توافقی را با سینگ امضا کرد بر اساس این توافق که پایه های آن در 18 جولای سال 2005(27 تیر 1384) صورت گرفت آمریکا متعهد شد تا به هند فناوری هسته ای صلح آمیز بدهد.
توافقنامه آمریکا-هند به دهلی نو اجازه می دهد که راکتورهای هسته ای و سوخت آنها را از خارج تهیه نماید، اما گروههای مخالف از جمله احزاب چپ و کمونیست و همچنین ناسیونالیستهای هند بر این اعتقادند که این توافق استقلال و آزادی عمل هند را در فعالیتهای هسته ای سلب می کند و به چهره این کشور بعنوان عضو جنبش عدم تعهد نیز لطمه وارد می کند.
سینگ در ادامه اظهارات خود در رابطه با صنعت هسته ای ازدانشمندان هسته ای کشورش به عنوان دانشمندان درجه یک درجهان یاد کرد اما در عین حال اضافه کرد که این صنعت به سببب مشکلاتی که در آن وجود دارد دارای مسائلی است.
وی تولید ناکافی اورانیوم و همچنین پائین بودن کیفیت اورانیوم هند و غیر قابل مقایسه بودن آن با تولیدات دیگر کشورها را مشکلات صنعت اتمی هند توصیف کرد.
نظر شما