گفتگوی مهر با برخی از شخصیت ها پیرامون ویژگی های اخلاقی و علمی مرحوم آیت الله مرعشی شوشتری نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری که اخیرا به رحمت ایزدی پیوست در پی آمده است:
امامی کاشانی : آیت الله مرعشی از ارکان مجلس خبرگان بود
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: مرحوم آیت الله مرعشی شوشتری از ارکان مجلس خبرگان و از اساتید بزرگ مدرسه عالی شهید مطهری بود.
آیت الله امامی کاشانی در حاشیه مراسم تشییع پیکر مطهر آیت الله حسن مرعشی شوشتری در خصوص ویژگیهای شخصیتی آن مرحوم به خبرنگار مهر گفت : شخصیت علمی و اخلاقی آن مرحوم تاثیر زیادی بر طلاب و دانشجویان داشت.
وی خاطرنشان کرد : آیت الله شوشتری پیش از انقلاب همراه حضرت امام (ره) بود و پس از انقلاب نیز در دستگاههای مختلف نظام و تدریس فعالیتی چشمگیر داشت و مرید رهبر معظم انقلاب بود.
امام جمعه موقت تهران یادآور شد : مرحوم مرعشی استادی بود که هم خوب مطالب را می فهمید و هم خوب تدریس می کرد و خیلی تلاش داشت که طلاب را به خوبی تربیت کند.
آیت الله امامی کاشانی در خاتمه بیان داشت : آیت الله شوشتری از نظر روحیات اخلاقی نیز شخصیتی متواضع بود.
خاموشی : آیت الله مرعشی فقیهی تمام عیار بود
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی مرحوم آیت الله مرعشی شوشتری را یک فقیه تمام عیار و وارد در فن اجتهاد توصیف کرد.
حجت الاسلام خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در حاشیه مراسم تشییع پیکر مطهر آیت الله مرعشی شوشتری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت : آیت الله مرعشی شوشتری در امر فقاهت و فقه استادی تمام عیار بوده و در دوران عمر بار برکتشان به تربیت طلاب پرداختند.
وی با اشاره به فعالیت گسترده آیت الله مرعشی در زمان زندگی در شوشتر اظهار داشت : قبل از انقلاب ایشان همکاری گسترده ای با علمای خوزستان داشت و از شاگردان شیخ شوشتری بوده و پس از انقلاب نیز به دلیل درجه فقاهت و ورود در مباحث حقوق تطبیقی به عضویت شورای عالی قضایی در آمد.
حجت الاسلام خاموشی افزود : بعد از آنکه فعالیت شورای عالی قضایی متوقف شد آیت الله شوشتری به دیوان عالی کشور رفتند و از سال 61 تا کنون با تدریس در مدرسه عالی شهید مطهری به تربیت طلاب مشغول بودند و ما همه مدیون ایشان هستیم و رحلت این عالم بزرگوار مصداق یکی از روایات شریف مبنی بر اینکه "رحلت عالم یک خدشه و یک خللی در اسلام پدید آورده است و چیزی آن را جبران نخواهد کرد" محسوب می شود.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که شاگردان آیت الله شوشتری خلاء وجود ایشان را پر کنند.
اسماعیلی : آیت الله مرعشی نمونه عینی وحدت حوزه و دانشگاه بود
عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: مرحوم آیت الله مرعشی شوشتری را باید نمونه عینی ایده وحدت حوزه و دانشگاه دانست.
دکتر محسن اسماعیلی که در حاشیه مراسم تشییع پیکر مطهر آیت الله حسن مرعشی شوشتری با خبرنگار مهر گفتگو می کرد خاطرنشان کرد : مرحوم شوشتری تمام توان و وقت خود را صرف تربیت طلاب کرد و حتی علاقمندان به تحصیل در محضر ایشان در منزل آن مرحوم گرد هم می آمدند تا از خرمن علم ایشان بهره بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه آیت الله شوشتری در آخرین ساعات عمر پربرکت خود نیز به دنبال تحقیق در مسائل حقوقی بود بیان داشت : خوش برخوردی و حسن خلق از ویژگیهای بارز شخصیت ایشان بود و این ویژگیهای بارز اخلاقی باعث شده بود جمع کثیری از دانشمندان و طلاب برای تحصیل به ایشان روی آورند.
اسماعیلی حضور آیت الله مرعشی را در صحنه های مختلف سیاسی و اجتماعی ایران پررنگ خواند و تاکید کرد : وی با وجود کهولت سن هر جا که احساس می کردند به وجودشان نیاز است صادقانه حضور می یافتند و از هیچ کوششی در این چارچوب دریغ نمی کردند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در پایان گفت : به عنوان کسی که 23 سال درمحضر ایشان بوده ام شهادت می دهم که آیت الله مرعشی به جز اعتلای ایران و اجرای احکام اسلامی به چیزی نمی اندیشید و تمام توان خود را برای ساختن کشوری آباد، پیشرفته، متدین و آکنده از معنویت به کار می گرفت و تلاش می کرد با تربیت شاگردان دین خود را به کشور ادا کند.
علی اکبری : آیت الله شوشتری یک استاد به تمام معنا بود
رئیس سازمان ملی جوانان مرحوم آیت الله شوشتری را یک استاد به تمام معنا دانست که با حوصله بی نظیر به شاگرد پروری می پرداخت.
حجت الاسلام حاج علی اکبری در حاشیه مراسم تشییع پیکر مطهر آیت الله مرعشی شوشتری به خبرنگار مهر گفت : آیت الله شوشتری دارای ویژگیهای اخلاقی بود که مجموعه این ویژگیها شخصیتی ممتاز در بین چهره های نظام جمهوری اسلامی ایران پدید آورده بود.
وی با بیان اینکه آیت الله شوشتری یک شخصیت علمی به تمام معنا به شمار می رفت خاطرنشان کرد : ایشان به علوم اسلامی به طور کامل اشراف داشت و از قدرت تدریس بسیار بالایی برخوردار بود.
حاج علی اکبری در خاتمه بیان داشت : آیت الله شوشتری در همه صحنه ها به انجام وظیفه پرداخت و در تثبیت انقلاب و آرمانهای امام و رهبری نقش به سزایی داشت.
دری نجف آبادی : مرحوم شوشتری همراه امام و یاور رهبری بود
دادستان کل کشور گفت : آیت الله مرعشی شوشتری فقیهی وارسته و از همراهان حضرت امام و یاور رهبر معظم انقلاب بود.
حجت الاسلام قربانعلی دری نجف آبادی، دادستان کل کشور در حاشیه تشییع پیکر مطهر آیت الله مرعشی شوشتری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت : مرحوم شوشتری در مبانی فقهی و دینی صاحبنظر بود و چه در دانشگاه و چه در حوزه به تربیت دانشجو مشغول بود.
وی افزود : ساده زیستی مهمترین ویژگی آیت الله شوشتری بود و علاوه بر این، عشق به اهل بیت از ویژگیهای خاص شخصیتی او به شمار می رفت.
دادستان کل کشور با اشاره به فعالیت آیت الله شوشتری در شورای عالی قضایی اظهار داشت : چه در مقالات، چه در سخنرانیها و چه در تصدی مسئولیت در قوه قضائیه آیت الله شوشتری به فکر کمک به اسلام و تربیت طلاب بود.
موسوی : دیدگاههای جدید آیتالله مرعشی در فقه جزایی کم نظیر بود
معاون آموزشی مدرسه عالی شهید مطهری با تأکید بر کم نظیر و منحصر به فرد بودن دیدگاههای آیت الله مرحوم مرعشی شوشتری در حوزه فقه جزایی تواضع اخلاقی و روشن بینی وی را به عنوان شاخصههای اخلاقی مورد تأکیدقرار داد.
دکتر سید محمد صادق موسوی معاون آموزشی مدرسه عالی شهید مطهری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آیت الله محمد حسن مرعشی شوشتری متولد شوشتر بود و تحصیلات خود را در محضر اساتیدی چون علامه شوشتری و سید محمد آل طیب در همان شوشتر به اتمام رساند.
وی افزود: آیت الله شوشتری حتی تا آخرین لحظات قبل از مرگ نیز همچنان به تدریس و آموزش مشغول بود و دو روز پیش از این که از دنیا برود درحالی که بسیاری از استاتید در تعطیلات به سرمی بردند، کلاسهای خود را برگزار کرد.
دکتر موسوی از ویژگیهای اخلاقی آیت الله مرعشی به تواضع، بی توجهی به مناسب دنیوی و روشن بینی اشاره کرد و گفت: وی در بعد علمی به معنای تمام کلمه مجتهد بود و عمیقاً اجتهاد می کرد. تاکنون ده ها اثر علمی در قالب، کتاب، رساله و مقاله از وی به یادگار مانده که می تواند مرجع مناسبی برای دانشجویان فقه، اصول و فلسفه باشد.
معاون آموزشی مدرسه عالی شهید مطهری با اشاره به ویژگیهای خاص علمی مرحوم مرعشی یادآور شد : دیدگاه نو و کم نظیر وی در بعد فقه جزایی از شاخصه های علمی وی بود که در زمان معاصر نمی توان فردی را یافت که در زمینه فقه جزایی از چنین دیدگاه های جدیدی برخوردار باشد.
نظر شما