به گزارش خبرنگار مهر، دکتر دولت آبادی در دومین اجلاس هماهنگی کشور های برگزار کننده نوروز که صبح امروز در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی برگزار شد گفت : ثبت آیین نوروز می تواند به عنوان چراغی فراروی نسلهای آینده باشد .
وی ادامه داد: در میان جریانهای تاریخی نوروز دارای قدمت و گستردگی بسیاری از جهت تاریخی، فرهنگی، جغرافیایی و... است که به عنوان یکی ازغنی ترین مباحث بشری قابل توجه است.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت : ثبت مشترک آثار در بین جوامع فرصتی است برای با هم بودن و همگرایی برای رسیدن به اهداف مشترک و رهایی از آنچه که باعث جدایی می شود.
در ادامه این اجلاس دبیر کل کمسیون ملی یونسکو تصریح کرد : پرونده نوروز از ابعاد انسانی و اجتماعی در ایران و جهان ارزش بسیار بالایی دارد که این مسئله ریشه در تاریخ داشته و خارج از مرزها نیز مورد توجه بوده است.
دکتر سعید آبادی با اشاره به اینکه نوروز یک تنوع و هویت فرهنگی ارزشمندی است ادامه داد : بسیاری از ملتها صرف نظر از متفاوت بودن زبان و مکان کاملا به نوروز اعتقاد دارند.
وی تصریح کرد : کشورهایی که دارای میراث مشترک هستند با یکدیگرمی توانند تبادل بین المللی داشته باشند. در واقع، سنتهای فرهنگی صرف نظر از سیاست، مرزها و مکانها که باعث جدایی و تفرقه می شوند عنصری برای دوستی،همکاری، صلح، آرامش و امنیت هستند.
در این اجلاس رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران گفت : یونسکو بیش از یک دهه است که برای شناسایی، حفظ و ارتقاء میراث معنوی تلاش می کند به صورتی که بعد از کنوانسیون 1972 و گذر از سه دهه به مسائل معنوی، فرهنگی در این حوزه توجه بسیاری داشته است.
چونگ هان با اشاره به کنوانسیون جامعه بین المللی حفظ میراث معنوی تصریح کرد : دراین راستا اولین سند بین المللی با چهار چوب قانونی، مالی و اجرای حفظ اینگونه آثار ایجاد شد که در این راستا 90شاهکار تاریخی و... به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه نوروز مراسمی کاملا ارزشمند و دارای غنای فرهنگی بسیاری است افزود : یونسکو تلاشهای مداوم فرد فرد متخصصان و موسسات و بویژه تعهد دولتهای شرکت کننده در این طرح را در حفظ و ترویج نوروز به عنوان میراث معنوی ارج می نهد.
نظر شما