۲۹ شهریور ۱۳۸۷، ۱۰:۱۷

لیونی از عضویت در موساد تا ریاست حزب کادیما

لیونی از عضویت در موساد تا ریاست حزب کادیما

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: زیپی لیونی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی و رئیس جدید حزب حاکم کادیما با پیشی گرفتن از رقیب خود شائول موفاز در انتخابات حزبی تلاش برای تشکیل کابینه جدید این رژیم را آغاز کرد.

زیپی لیونی وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی با تفاوت بسیار کمی در انتخابات شب گذشته حزب کادیما برای تعیین رئیس این حزب از رقیب خود شائول موفاز پیشی گرفت و در اولین سخنان خود بعد از این پیروزی اعلام کرد: در نظر دارد کابینه جدید را به زودی تشکیل دهد.

با بررسی ساختار سیاسی اسرائیل به این نکته پی می بریم که فساد در سرزمین های اشغالی امری نهادینه شده است و اکثر مقام های این رژیم با فساد از جمله فساد اخلاقی و یا مالی کنار می روند. اولمرت نیز نتوانست از این دام جان سالم به در ببرد و سرانجام با فساد مالی از پای درآمد و جای خود را به لیونی داد تا او به عنوان دومین نخست وزیر زن این رژیم پس از گلدا مایر بر اریکه قدرت در سرزمین های اشغالی تکیه بزند.

وی که دارای دو فرزند است قدرتمند‌ترین زن در اسرائیل از زمان گلدا مایر نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دهه 1970محسوب می‌شود.


اولمرت در یک برنامه زنده تلویزیونی طی یک سخنرانی پرحرارت گفت که من با شایستگی از سمت نخست وزیری کنار می روم و سپس بیگناهی خود را ثابت خواهم کرد.

این اظهارات گرچه به نوعی یک مظلوم نمایی ویژه به شمار می رود، اما نشان دهنده عمق اختلافات و مسابقه قدرت در بین اعضای حزب حاکم کادیما تلقی می شود.

لیونی کیست:


زیپی لیونی دختر "ایتان لیونی" یک صهیونیست راستگرای سرشناس و مامور سابق دستگاه اطلاعاتی اسرائیل که خود وی نیز بین سالهای 1980تا 1984 با سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) همکاری داشت، هشتم ماه ژوئیه سال 1958 در لهستان به دنیا آمد. وی از همان آغاز در تمامی تظاهراتی که علیه طرحهای صلح برگزار می‌شد، شرکت می‌کرد. بعد از پایان تحصیلات دوره دبیرستان خود به بخش ویژه آموزش افسران زن در ارتش صهیونیستی پیوست. پس از پایان دوره آموزش نظامی وارد دانشگاه "بار ایلان" ( درجنوب شرق تل آویو) شد و تحصیلات خود را در رشته حقوق ادامه داد. بعد از گذشت یک سال از تحصیل در دانشگاه و به خاطر تسلط کامل بر دو زبان انگلیسی و فرانسه وارد موساد شد و کار خود را در بخش اروپایی این سازمان آغاز کرد.

 

"ناحوم ادمونی" که در آن زمان ریاست موساد را به عهده داشت، در این باره گفته است: لیونی در یکی از سری ‌ترین تیم‌های موساد در اروپا فعالیت می‌کرد، با وجود آنکه کسی در مورد نقش نیروهای زن در دستگاه موساد حرفی نمی‌زند.

یکی از مهمترین نقشهای زنان در موساد مشارکت در جذب مزدورانی از میان عربها، مسلمانان و حتی اروپایی‌ها برای این سازمان است. نیروهای زن موساد از روش اغوا و فریب که یکی از کارآمدترین روش‌ها در جذب مزدور است،‌ استفاده می کنند.

لیونی در اوایل سالهای 1980 جاسوس موساد در پاریس بود. به گفته همکاران قبلی اش، وی در همان موقع چند عملیات برای از بین بردن فعالان فلسطینی در پایتخت کشورهای اروپایی انجام داد.


لیونی در تاریخ 21 اوت سال 1983 رهبری عملیات ترور یکی از مأموران عالی رتبه سازمان آزادیبخش فلسطین را برعهده داشت.

لیونی در سال 1983از عضویت موساد خارج شد و کار خود را به عنوان وکیل آغاز کرد. در همین دوره وارد حزب لیکود شد؛ حزبی که پدرش از رهبران برجسته آن به شمار می‌رفت. لیونی به عنوان یکی از رهبران جوان حزب لیکود برگزیده شد و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی او را به عنوان رئیس کل شرکت‌های دولتی منصوب کرد و پس از آن به عنوان نماینده حزب لیکود به پارلمان رژیم صهیونیستی راه یافت.

آریل شارون نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در زمان خود لیونی را به عنوان وزیر در کابینه خود برگزید و هم او بود که از تشکیل حزب کادیما به شدت حمایت می‌کرد.

پس از سکته مغزی شارون، کاملا آشکار بود که لیونی به عنوان مهمترین عنصر حزب کادیما در کنار رئیس جدید این حزب یعنی ایهود اولمرت خواهد ماند. اولمرت نیز پس از استعفای سیلوان شالوم وزیر خارجه سابق لیونی را به عنوان وزیر خارجه کابینه خود برگزید. لیونی علاوه بر پست وزیر امور خارجه، مذاکره کننده ارشد با فلسطینی‌ها نیز به شمار می رود. این زن 49 ساله، پس از انتشار گزارشی درباره جنگ اخیر رژیم صهیونیستی با لبنان خواستار استعفای اولمرت شد ولی اولمرت حاضر به استعفا نشد و لیونی نیز از کابینه وی خارج نشد.

در پی تصمیم اولمرت مبنی بر کناره ‌گیری از قدرت که در پی فساد مالی و شکست در جنگ 33 روزه لبنان صورت گرفت، لیونی با ابراز خرسندی از تصمیم وی به برکناری آمادگی خود را برای پذیرفتن پست نخست وزیری اعلام کرد.

لیونی با حمایت مستمر از سیاستهای خشن و جنگ طلبانه آریل شارون در ساختار سیاسی اسرائیل رشد کرده است. دیدگاههای سیاسی لیونی در طول فعالیت وی دچار تغییرات زیادی شد. او اولین بار پس از احراز مقام وزارت در رژیم اسرائیل صریحاً از موافقتنامه "اسلو" مبنی بر تأسیس تشکیلات خودگردان فلسطین انتقاد کرد. ولی با درک اینکه آینده اش کاملاً به نظر مثبت شارون بستگی دارد از طرح جدایی حمایت بعمل آورد و بدین وسیله، دچار خشم مخالفان مصالحه با فلسطینیان شد.

لیونی و مسئله فلسطین:

وی با بازگشت آوارگان فلسطینی به مناطق سال 1948 و نیز عقب‌نشینی از قدس اشغالی مخالف است و همچنین بر حفظ شهرکهای صهیونیست‌ نشین تاکید دارد.

لیونی همچنین جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) را که برای پس گرفتن سرزمین خود به مبارزه مشغول است، تروریستی می‌داند‌ و مخالف هرگونه گفتگو با این جنبش است و بر منزوی کردن این جنبش تاکید دارد.

لیونی و ایران:

لیونی نیز همچون دیگر مقامات صهیونیست در زمینه موضوع هسته ‌ای ایران، بر گزینه دیپلماسی و نظامی تاکید دارد به طوری که در مصاحبه‌ ای که اخیرا با یکی از روزنامه‌های این رژیم داشته در این باره گفت: تمامی گزینه ‌ها در برابر ایران باز است چه اینکه این گزینه دیپلماسی باشد یا نظامی.

لیونی و سوریه:

وی درباره بلندهای اشغالی "جولان" نیز گفته که با راه حل میانه در خصوص بلندی‌های جولان موافق است. وی درعین حال اشاره ‌ای نکرده است که منظور وی از راه حل میانه چیست.

کد خبر 752160

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha