۳ مهر ۱۳۸۷، ۱۱:۵۱

به علت نبود امام جماعت؛

200 مسجد در بلغارستان تعطیل شد

200 مسجد در بلغارستان تعطیل شد

با وجود علاقه روزافزون به دین اسلام، بسیاری از مساجد بلغارستان علت کمبود ائمه جمعه در این کشور اروپای مرکزی، تعطیل شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، مصطفی حاجی مفتی اعظم بلغارستان اظهار داشت: دو عامل اصلی موجب کمبود حضور ائمه جمعه در این کشور شده است.

وی افزود: نخستین عامل به زمان گذشته باز می گردد، در طول دوره کمونیست زمانی که فعالیت مدارس اسلامی ممنوع بود، از این رو در حال حاضر با کمبود امام جمعه مواجه هستیم.

وی عامل دیگر را به محدودیت منابع مالی دارالفتوا برای پرداخت دستمزد ائمه جمعه نسبت داد.

در حال حاضر بیش 1500 مسجد در بلغارستان وجود دارد اما تنها 900 امام جمعه تحت پوشش دارالفتوا به عنوان عالیترین مقام دینی اسلامی در بلغارستان فعالیت دارند.

مسئله کمبود امام جمعه نیز حدود دویست مسجد  در سراسر بلغارستان را در طول ماه رمضان تعطیل کرده است.

حاجی گفت:  این مشکلی است که جوامع اسلامی باید راه حلی برای آن پیدا کنند. در برخی موارد ائمه جمعه حقوق ماهیانه خود را از کمکهای خیریه مسلمانان در مناطق خود تأمین می کنند.

وی افزود: اما در برخی از موارد، ائمه جمعه به علت مشکلاتی که در تأمین مخارج خود داشته فعالیت را متوقف کرده و یا کار در دهکده های فقیر نشین را رها کرده اند.

دارالفتوا نیز با بهره گیری از دانشجویان مؤسسه اسلامی صوفیا تلاش کرده تا این شکاف را پر کند.

کمبود تعداد ائمه جمعه در بلغارستان درست با افزایش علاقه مسلمانان در کنار غیر مسلمانان به دین مبین اسلام همزمان شده است.

مفتی اعظم این کشور تصریح کرد: تعداد نمازگزارانی که برای اقامه نماز جماعت در مساجد حضور می یابند هر روز افزایش می یابند. این علاقه حتی میان غیر مسلمانان جامعه نیز مشاهده می شود که با اسلام آوردن عده ای از آنها خاتمه می یابد.

 وی در ادامه یکی از عوامل علاقه به اسلام را ارتقای آگاهی درباره اسلام میان مردمان بلغارستان دانست و گفت: ما بسیاری از کتابهای عربی و ترکی را به زبان بلغاری ترجمه می کنیم تا مردم درک بهتری از اسلام داشته باشند.

بلغارستان به عنوان یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا دارای جمعیت مسلمان مهاجر نیست ، بلکه بیشتر مسلمانانی که در این کشور زندگی می کنند از قرنها پیش در این کشور سکونت داشتند.

براساس آمار رسمی از 8/7 میلیون جمعیت این کشور 12 درصد را مسلمانان به خود اختصاص داده اند، این درحالی است که دارالفتوا این میزان را 25 درصد اعلام کرده است.

کد خبر 754651

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha