۲۴ مهر ۱۳۸۷، ۱۰:۳۴

با وجود افزایش مخالفت عراقیها؛

پنتاگون توافق با بغداد درباره تداوم حضور آمریکا در عراق را محتمل دانست

پنتاگون با وجود تشدید مخالفت مردم عراق با پیمان امنیتی ابراز اطمینان کرد که واشنگتن با بغداد درباره تداوم حضور نظامیان آمریکایی در عراق پس از مهلت 31 دسامبر به توافق می رسد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، "برایان وایتمن" سخنگوی پنتاگون در جمع خبرنگاران اشاره ای به این مسئله نکرد که این توافق الزاما تحت یک چارچوب رسمی طولانی مدت صورت خواهد گرفت.

وی ادعا کرد:" ما همچنان مطمئن هستیم ترتیباتی داریم که امکان آن را فراهم می کند تا نیروهای نظامی در آینده به کمک خود به دولت عراق ادامه دهند."

وایتمن پس از گزارش روز گذشته واشنگتن پست سخن می گفت .

واشنگتن پست به نقل از مقامهای آمریکایی و عراقی گزارش داد: از آنجا که توافقنامه امنیتی بین بغداد و واشنگتن تاکنون منعقد نشده، گزینه های جایگزین در حال بررسی است. 

به نوشته این روزنامه، یکی از احتمالات تمدید حکم سازمان ملل است که در سال جاری میلادی مهلت آن به پایان می رسد. این گزینه نیازمند رای گیری شورای امنیت سازمان ملل است که هر دو طرف معتقدند از سوی روسیه و دیگر کشورها که مخالف جنگ عراق هستند، پیچیده خواهد شد.

بر پایه این گزارش، گزینه دیگر هم یک توافق ساده در حد دست دادن بین "نوری المالکی" نخست وزیر عراق و "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکاست که بر اساس آن اوضاع به همین ترتیبی که هست باقی می ماند تا زمانی که بتوان درباره یک قرارداد جدید در دولت جدید آمریکا مذاکره کرد.

مذاکره کنندگان آمریکا و عراق از ماهها پیش تلاش کرده اند تا درباره توافقنامه جدید وضعیت نیروها ( توافقنامه امنیتی) یا " سوفا" به توافق برسند تا این توافقنامه جایگزین حکم کنونی سازمان ملل درباره حضور نظامیان آمریکایی در عراق شود که در پایان سال جاری میلادی مهلت آن به پایان می رسد.

وایتمن در پاسخ به سوالی درباره این گزینه های احتمالی از گفتن اینکه آیا این ترتیباتی که وی پیش از پایان سال پیشنهاد می کند، الزاما همان توافقنامه امنیتی است، خودداری کرد.

وی گفت: اینکه شکل نهایی آن چگونه صورت خواهد گرفت، خواهیم دید. ما به کار روی توافقنامه شبیه به وضعیت نیروها ادامه می دهیم."

" شون مک کورمک" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم از اظهار نظر درباره گزارش واشنگتن پست خودداری کرد.

المالکی و بوش ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.

مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.

کد خبر 765394

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha