۱ آبان ۱۳۸۷، ۱۱:۴۲

یادداشت روز/

شورای دانش آموزی تمرین مسئولیت پذیری است

شورای دانش آموزی تمرین مسئولیت پذیری است

کرج - خبرگزاری مهر: شور و شوق انتخابات و فضای رقابت های انتخاباتی تنها محدود به انتخابات بزرگ کشور نیست بلکه در فضای دانش آموزی نیز همه ساله انتخابات پر شور شورای دانش آموزی مدرسه برگزار می شود.

هرنوجوانی در آستانه سنین نوجوانی نیازمند توجه و شناسایی وشکوفایی استعدادهای خود است.

عده ای از دانش آموزان تنها در زمینه های درسی قادر به انجام تکالیف واز سر گذراندن امتحانات مدرسه هستند، اما عده ای دیگر علاوه بر انجام تکالیف دانش آموزی از مهارت های اجتماعی نیز برخوردارند.

یکی از فضاهایی که در آن زمینه شکوفایی استعدادها ومهارت های اجتماعی دانش آموزان فراهم است شورای دانش آموزی است.

شورای دانش آموزی مدارس یک تشکل صنفی است که چیزی در حدود یک دهه از زمان تشکیل آن می گذرد و نگاهی به دستاوردهای آن نوید دهنده آن است که در دستیابی به اهداف اولیه تشکیل خود که همانا مشارکت دانش آموزان در امور مربوط به خودشان است موفق بوده است. و فراتر از آن زمینه حضور نمایندگان دانش آموزان در مجامع بزرگتر دانش آموزی را نیز فراهم آورد.

انتخابات شورای دانش آموزی مدارس همه ساله در روزهای آخر مهرماه و اوایل آبان ماه همزمان در مدارس سراسر کشور در تمامی مقاطع تحصیلی برگزار می شود.

این انتخابات شباهت های زیادی به سایر انتخابات ها دارد.

شور و شوق انتخاباتی، رقابت برای انتخاب شدن، ائتلاف، تعرفه رای، صندوق آرا، ناظرین، کاندیداها، نطق انتخاباتی، تبلیغات، پوستر، تراکت، هدیه تبلیغاتی، سخنرانی و ... همه و همه در فضایی کاملا جدی دانش آموزان را روزها درگیر خود می کند.

جدیت کاندیداها در تلاش برای کسب آرا بیشتر و بیان برنامه ها و شعارهای انتخاباتی خود بیش از هر چیز قابل تامل و توجه است.

اغلب از مشکلات می گویند و کمبود امکانات و به همکلاسی های خود قول میدهند که برای پیگیری مطالبات آنان از هیچ کوششی دریغ نورزند.

دانش آموزان در این انتخابات از نزدیک قانونمندی وقانونمداری را می آموزندو برای تعامل سازنده با سایر همکلاسان خود تمرین می کنند ، حضور در شورا برای آنان تجربه کارگروهی را به دنبال دارد و آنان ضمن آموختن تقسیم کارو قبول مسئولیت، ابتکار و خلاقیت، تفکر سازنده، تشخیص اولویت و تصمیم گیری به موقع را نیز یاد می گیرند.

در انتخابات شورای دانش آموزی کاندیداها در زمان مقرری اجازه تبلیغات داشته و در روز و ساعت مشخصی آرا خود را به صندوق می اندازند.

تشکل شورای دانش آموزی علاوه بر هیئت رئیسه از کمیته های تخصصی نیز تشکیل می شود که هریک از اعضای این شورا با توجه به توانمندیهای خودعهده دار یکی از این کمیته ها می شوند.

تعداد اعضای شورای دانش آموزی متناسب با جمعیت دانش آموزی هر مدرسه بین 5 تا 9 نفر است و اعضای شورا پل ارتباطی را میان دانش آموزان و اولیای مدرسه برقرار می کنند.آنها هر دو هفته یکبار با مدیر مدرسه جلسه دارند و از نزدیک مسائل و مشکلاتشان و پیشنهادات خود را ارائه می دهند. و امکان برقراری ارتباط نزدیک و تنگاتنگ میان دانش آموزان و مربیان و مسئولان مدرسه از این طریق فراهم می شود.

در این تشکل به خوبی مفهوم دانش آموز محوری که یکی از سیاست های مهم آموزش و پرورش در سال های اخیر بوده است محقق شده است.

علاوه بر این حضور دانش آموزان در این شورا تنها به مدرسه محدود نمی شود بلکه شورایی نیز متشکل از روئسای شوراهای دانش آموزی تمامی مناطق آموزش و پرورش در سطح هرمنطقه تشکیل می شود و از میان آنان مجمع مشاورین مدیریت آموزش و پرورش تشکیل می شود.

هردو سال یکبار نیز علاوه بر پیگیری انتخابات در سطح مدارس و مناطق آموزش و پرورش در استانهای سراسر کشور نیز انتخابات مجلس دانش آموزی برگزار شده و منتخبین شوراهای دانش آموزی سراسر کشور به نمایندگی از همکلاسیهای خود به پارلمان دانش آموزی کشور راه می یابند و از صحن مجلس دانش آموزی مطالبات کلان جامعه دانش آموزی کشور را پی می گیرند.

مجلس دانش آموزی تاکنون چهار دوره رسمی را پشت سرگذاشته است و امسال نیز در ادامه انتخابات در مدارس و مناطق پنجمین دوره انتخابات مجلس دانش آموزی برگزار می شود.

شورای دانش آموزی مکانی برای تمرین مهارت های اجتماعی است ، تمرینی برای قانونمندی و قانونگرایی، تجربه اولین انتخابات و اولین رای برای دانس آموزان آنها را با مفهوم انتخابات و تاثیر آن در سرنوشت خودشان آشنا می کند و در فضایی آشنا به آنها می آموزد چگونه از مطالباتشان سخن بگویند، چگونه نظرات یکدیگر را بشنوند و انتقادپذیر باشند و چگونه برای قبول مسئولیت در آینده آماده شوند.

کد خبر 768113

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha