به گزارش خبرنگار مهر در اردبیل، یاور صفر پور عصر امروز در جمع تولید کنندگان استان در محل سازمان بازرگانی اظهار داشت: سال گذشته میزان صادرات اردبیل از گمرکات استان و کشور بیش از 120 میلیون دلار بوده است.
رئیس سازمان بازرگانی استان افزود: این در حالی است که میانگین صادرات تولید کنندگان استان در سه ساله دوم دهه 80 به بیش از 90 میلیون دلار افزایش یافته بود.
وی اضافه کرد: همچنین در سال گذشته و در قبال 110 میلیون دلار اظهار نامه گمرکی، 35 میلیارد ریال مشوقات صادراتی به صادر کنندگان استان پرداخت شده است.
صفر پور با اشاره به اینکه استان اردبیل رتبه 18 صادرات کشور را به خود اختصاص داده، عنوان کرد: امید می رود سرانه صادرات استان در سال آینده به 150 میلیون دلار افزایش یابد.
وی در ادامه با بیان اینکه در زمینه سیستم صادراتی استان مشکلی وجود ندارد، عنوان کرد: برای توسعه صادرات استان باید در نحوه تولید کالاها و محصولات بازنگری اساسی صورت پذیرد.
وی ادامه داد: هم اکنون در بحث صادرات موانع و قوانین دست و پا گیر حذف شده و صادرات تمام کالاهای تولیدی به غیر از کالاهای یارانه ای و ژنتیکی آزاد است.
وی ابراز داشت: ما در زمینه هزینه های تمام شده کالا، کیفیت و نحوه بازاریابی و رقابت با کالاهای ارزان قیمت تولید کنندگان کشورهای دیگر مشکل داریم که باید با برنامه ریزی لازم این مشکلات را بر طرف کنیم
رئیس سازمان بازرگانی استان اردبیل توسعه تولیدات صادرات گرا، برنت سازی در جهت کاهش هزینه های تولید و بازاریابی، ارتقا دانش و فرهنگ صادراتی و توسعه زیر ساختهای گمرکات استان را از جمله راهکارهای افزایش صادرات اردبیل برشمرد.
وی یاد آور شد: همچنین تاسیس مراکز آموزشی، حضور در نمایشگاه های بین المللی، پرداخت مشوقات صادراتی و بازگشایی بازارچه های مرزی از دیگر عوامل تاثیرگزار در تحقق اهداف صادراتی استان است.
صفرپور خاطرنشان کرد: تولید کنندگان استان باید به برنت سازی یا توسعه گوشه های تولیدی صادراتی توجه ویژه ای داشته باشند زیرا که تنها در این صورت می توانند با رقبای پر قدرت خارجی رقابت کنند.
وی در پایان اضافه کرد: استان اردبیل با توجه به شرایط موجود در زمینه صادرات محصولات صنعتی، معدنی، گردشگری و ارایه خدمات از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است و باید از این پتانسیل استفاده کرد.
نظر شما