به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، حبیب الله شریفی ظهر امروز در گردهمایی مدیران ستادی منابع طبیعی کشور اظهار داشت: یک میلیون و 900 هزار هکتار از مساحت این استان تحت تاثیر فرسایش بادی است که از این سطح 880 هزار هکتار آن جز کانونهای بحرانی فرسایش بادی است.
وی افزود: شهرستان قاین با 242 هزار هکتار دارای بیشترین سطح و شهرستان سرایان با 27 هزار هکتار دارای کمترین سطح کانونهای بحرانی فرسایش بادی استان خراسان جنوبی هستند.
شریفی با اشاره به اینکه حدود 95 درصد از کل مساحت استان معادل نه میلیون و 400 هزار هکتار را عرصه های منابع طبیعی در بر می گیرد، خاطرنشان کرد: از این رقم 5/23 درصد را عرصه های بیابانی، 62 درصد را مراتع بیابانی، 4/7 درصد را مراتع و 8/6 درصد را عرصه های جنگلی تشکیل می دهد.
وی از وجود بیش از سه میلیون و 300 هزار واحد دامی در این استان خبر داد و عنوان کرد: مراتع استان تنها جوابگوی یک سوم این دامها است که باید فکری برای آن اندیشید.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی در خصوص ممیزی اراضی این استان گفت: تا کنون برای شش میلیون و 800 هزار هکتار از این راضی سند دریافت شده و هم اکنون 660 هزار هکتار فاقد سند است.
شریفی خراسان جنوبی را ششمین استان بیابانی از بین 17 استان بیابانی کشور عنوان کرد و یادآور شد: این استان با دارا بودن دو میلیون و 96 هزار هکتار بیابان نیم درصد بیابان های جهان را در خود جای داده است.
وی به اجرای سازه کنترل سیل و رسوب در حوزه های آبخیز با استفاده از لاستیک فرسوده خودرو و ضایعات کارخانه لاستیک سازی توسط مدیریت آبخیزداری این استان برای اولین بار در کشور اشاره کرد و اظهارداشت: خراسان جنوبی دومین استان در راستای تنظیم سند توسعه در حوزه منابع طبیعی کشور است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی خواستار اعتبارات بیشتر در حوزه منابع طبیعی این استان شد و افزود: وجود عرصه های وسیع منابع طبیعی و کانون های بحرانی نیازمند اعتبارات بیشتر برای مقابله با خشکسالی است.
نظر شما