سیدنجم الدین محمدی با اشاره به تلاشها واقدامات مدیریت شهری درجلوگیری ازمرگ افراد بی خانمان درسرمای زمستان گذشته به خبرنگار مهر گفت: هر ساله در آغاز فصل پاییز مدیریت شهری تهران این دغدغه را دارد که قشر آسیب پذیر جامعه به ویژه افراد بی خانمان و بی سرپناه در شبهای سرد سال دچار مشکل نشوند.
طی سه سال گذشته 7571 نفر بی خانمان در فصول سرد سال در گرمخانه های شهرداری تهران پناه داده شدند و درمجموع بیش از 246 هزار و 329 نفر شب خدمات به این افراد ارائه شده است.
مدیرکل آسیبهای اجتماعی شهرداری تهران از ایجاد و تجهیز گرمخانه ها به عنوان اولین اقدام شهرداری در جهت خدمات دهی به افراد بی خانمان نام برد وافزود: این مراکز تا قبل ازمهرماه سال 84 به صورت چادرهای موقت ایجاد شده بودند اما با راه اندازی سه مرکز پذیرش بی خانمانها در شهر تهران، ساماندهی این افراد از وضعیت مطلوبی برخوردار شد.
به گفته محمدی بالغ بر 70 درصد دریافت کنندگان خدمات شهرداری تهران در گرمخانه ها افراد معتاد و 15 درصد کارگران ساختمانی و فصلی بوده اند.
به اعتقاد اغلب کارشناسان امور اجتماعی شهرداری تهران در حالی ساماندهی بی خانمانها و ارائه خدمات به این افراد را انجام می دهد که مسئولیت اصلی کار با ارگانهایی مثل استانداری و نهادهای حمایتی همچون سازمان بهزیستی، وزارت رفاه و... است.
مدیرکل آسیبهای اجتماعی شهرداری تهران در گفتگو با مهر از بی خانمانها به عنوان افراد آسیب دیده ای نام می برد که به دلیل نداشتن سرپناه، دوری از خانواده، اعتیاد، بیماریهای جسمی و روانی، در خیابانها و کوچه ها و بعضا پارکها سرگردان هستند.
محمدی به خبرنگار مهر می گوید: این وضعیت سبب می شود دچار سوءتغذیه و گرسنگی شده و در نهایت از وضعیت جسمانی نامناسبی برخوردار هستند که در صورت عدم رسیدگی و ساماندهی آنان، ممکن است بمیرند.
مدیرکل آسیبهای اجتماعی شهرداری تهران همچنین از ساماندهی افراد بی خانمان که دچار مشکلات جسمی و روانی هستند، خبر داد و افزود: این قبیل افراد توسط گشت های مددکاری در نقاط مختلف شهر شناسایی و ساماندهی می شوند.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز دربازدیدی که زمستان گذشته از گرمخانه های شهرداری داشت اذعان داشت که اگر شهرداری به تنهایی آستین بالا نمی زد به مانند سالهای گذشته عدم همکاری ارگانها موجب می شد تا همچنان شاهد عدم ساماندهی بی خانمانها و متکدیان باشیم.
نظر شما