۱۱ آبان ۱۳۸۷، ۹:۳۳

مدیر کل ارشاد فارس:

تاثیرات فرهنگی سفر امام رضا (ع) به ایران نیازمند توجه بیشتر است

تاثیرات فرهنگی سفر امام رضا (ع) به ایران نیازمند توجه بیشتر است

شیراز- خبرگزاری مهر: منصور طبیعی از تاثیرات عمیق فرهنگی سفر امام رضا(ع) به سرزمین ایران به عنوان یکی از جنبه های این سفر یاد کرد که کمتر مورد توجه مورخین قرار گرفته و امروز باید نسبت به آن بررسیهای بیشتری صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، طبیعی شامگاه جمعه در آیین افتتاحیه جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا (ع) استان فارس، افزود: اگر بخواهیم مسیر سفر امام رضا (ع) را در ایران پیگیری و بررسی کنیم خواهیم دریافت که در هر شهر و منطقه ای که ایشان وارد شده اند بذر تشیع نیز کاشته شد البته اگر چه قبل از سفر نیز تشیع وارد ایران شده بود اما با این سفر تمام ایران را در خود فراگرفت.

وی با بیان اینکه به دنبال این امر شاهد گسترش عمیق فرهنگ تشیع در ایران هستیم، عنوان کرد: در علوم اجتماعی، فرهنگ به دو قسم مادی و معنوی تقسیم بندی می شود و در آن زمان امام رضا(ع) با ورود خود به ایران در هر دو جنبه مادی و معنوی فرهنگ کشور تاثیرات محسوس و مناسبی را برجای گذاشته اند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس از اخلاق، فلسفه، هنر، عرفان و... به عنوان بخشهای معنوی فرهنگ یاد کرد که امام رضا(ع) در سفر خود به خوبی در آن حوزه ها تاثیرگذاری داشته اند، افزود: ما ایرانیان امروزه باید جنبه های مختلف این تاثیر عمیق فرهنگ معنوی را شناسایی کرده و برای آن برنامه ریزی بیشتری کنیم.

طبیعی از هنر به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای حفظ تاثیر سفر ایشان در بخش فرهنگ معنوی یاد کرد و افزود: جامعه همواره داستان حضرت یوسف را دانسته و نقل می کردند اما شاهدیم که امروزه صدا و سیما با ساخت این داستان به صورت سریال چگونه بر جامعه تاثیر گذاشته و مخاطب را به تماشای آن جذب می کند از این رو می توان با استفاده از ابزار هنر برای بخش فرهنگ معنوی و دیگر بخشهای سفر امام رضا(ع) نیز برنامه ریزی کرد.

وی با اشاره به اینکه جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) یکی از ابزارهای هنری برای حفظ و برنامه ریزی جهت فرهنگ معنوی مذکور است، افزود: برای این امر سه راهبرد وجود دارد که یکی از آن راهبردها، توجه به امر جریان سازی است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اضافه کرد: زمانی این جشنواره می تواند موفق باشد که خود را به یک جریان هنری تبدیل کند و مانند رودخانه ای به طور دائم در حال حرکت بوده و هنرمندان را نیز با خود همراه سازد.

طبیعی از فضا سازی به عنوان یکی دیگر از این راهبردها یاد کرد و افزود: زمانی جشنواره فرهنگی و هنری مذکور می تواند به اهداف خود دست یابد که به عنوان یک عنصر فرهنگی تاثیر گذاری مناسبی بر مجموعه سیستم ها داشته باشد.

وی با بیان اینکه نهاد سازی نیز یکی دیگر از راهبردهای حفظ تاثیر سفر امام رضا(ع) در فرهنگ معنوی جامعه است، افزود: یک جنبش وقتی پایدار می ماند که تبدیل به یک نظام، سیستم و یا حکومت شود که در این خصوص باید گفت جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) نیز در حال حاضر یک تحرک و جنبش بزرگ فرهنگی محسوب می شود که باید خود را به یک نهاد مناسب تبدیل کند.

در ادامه مراسم معاون هنری ارشاد اسلامی فارس نیز گفت: در جشنواره امسال هنرمندان بخش تجسمی استقبال مناسبی از این بخش داشته به گونه ای که شمار آثار ارسالی نسبت به سال گذشته به دو برابر افزایش یافته است.

هادی فخرایی ضمن تشریح آمار ارسالی در بخش های مختلف رشته تجسمی نیز بیان کرد: در بخش نقاشی 319 اثر، پوستر 255 اثر، گرایشهای نوین خوشنویسی 189 اثر، مجسمه سازی 53اثر، تذهیب 67اثر، نگارگری39اثر و گل و مرغ نیز 37اثر و در مجموع تمام این رشته ها 859اثر به دبیرخانه جشنواره در بخش هنرهای تجسمی جشنواره در استان فارس ارسال شده است.

وی همچنین عنوان کرد: در لابی مجموعه فرهنگ هنری حافظ و نگارخانه آن آثار پوستر و مجسمه سازی، در نگارخانه وصال آثار نقاشی و تذهیب، درنگارخانه شیوه آثار گرایشهای نوین خوشنویسی و در نگارخانه هنرمندان آثار گل و مرغ به نمایش گذاشته خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، استان فارس میزبانی بخش هنرهای تجسمی جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا (ع) را برعهده دارد.

کد خبر 774822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha