۱۲ آبان ۱۳۸۷، ۱۰:۴۱

تقلبهای علمی در کشور -14

تقلب دو ایرانی منجر به خرده گیری یک دانشمند استرالیایی شد

تقلب دو ایرانی منجر به خرده گیری یک دانشمند استرالیایی شد

عباسعلی زالی از جعل مقاله یک دانشمند استرالیایی توسط دو ایرانی و چاپ آن در یک مجله خارجی با نام این ایرانیها خبر داد و گفت: این اتفاق گرفتاریهای زیادی بوجود آورده و خرده هایی از سوی صاحب اصلی مقاله به کشورمان وارد شده که چرا این تقلب علمی از سوی افرادی که عنوان دانشجو یا هیئت علمی را دارند صورت می گیرد.

عباسعلی زالی استاد بازنشسته دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در توضیح بیشتر این مطلب افزود: چندی پیش مقاله ای از یک استرالیایی معروف درباره بحث "مقاومت به خشکی" در یک مجله خارجی چاپ شده بود. در ایران دیده شد که یک نفر همین مقاله را با نام خودش در یک مجله خارجی چاپ کرده و فقط اسم نویسنده را تغییر داده است. بعد از مدتی مشاهده شد یک نفر دیگر نیز اقدام به چاپ این مقاله دقیقا با همان نگارش و کلمات در همان مجله ای کرده که متقلب اول در آن چاپ کرده بود.

وی ادامه داد: مجموعه اتفاقاتی که ایجاد شد نشان دهنده اوج بی دقتی مجله خارجی است که این دو متقلب علمی اقدام به چاپ مقاله محقق معروف استرالیانی در آن کرده اند. این اتفاقات نشان می دهد که نمی توان به برخی نشریاتی که در سطح بین المللی چاپ می شود اتکا کرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در گذشته کمتر با مسائل مربوط به تقلبهای علمی و موارد غیر واقعی مواجه بودیم، خاطرنشان کرد: اما دیده شده که مشکلاتی نیز وجود دارد و برخی نشریات با گرفتن پول مطالبی را چاپ می کنند. ظهور و زیاد شدن تقلبهای علمی در کشور جایگاه علم را در کشور تحت تاثیر قرار می دهد.

وی اظهار داشت: مقداری باید بر روی ارزیابی های علمی و ملاکهای ارتقا تجدیدنظر شود و صرفا مقاله ملاکی برای سنجش و ارتقا نباشد چراکه ظهور برخی تخلفات می تواند نمودی از این باشد که ارتقا صرفا منوط به تعداد مقاله شده است. 

عباسعلی زالی نمونه تقلبهای علمی را صرفا در جعل یا کپی برداری مقالات علمی ندانست و به مهر تاکید کرد: وزارتخانه های علوم و بهداشت باید نسبت به مدارکی که از سوی برخی موسسات صادر می شود توجه بیشتری داشته باشند زیرا هر قدر با مسائل برخورد جدی تری صورت گیرد احتمال ضرر و زیانش در آینده کمتر است.

این استاد دانشگاه که دارای سابقه عضویت در کابینه است، یادآور شد: بالاخره یک روز جعلی بودن یک مدرک برملا می شود و افرادی که بخصوص در مسئولیتهایی قرار می گیرند و این مشکل برایشان ایجاد می شود بهتر است که از مردم عذرخواهی کرده و به صورت صادقانه موضوع را با مردم در میان بگذارند و استعفا دهند. تا راه توبه باز است می توان از مردم درخواست کرد که پذیرای عذر باشند و از ادامه مسئولیت نیز عذرخواهی شود.

کد خبر 775140

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha