فرهاد دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: موضوع تقلبهای علمی در حال حاضر موضوعی شایع و حاد در ایران نیست اما از آنجایی که امروز دسترسی دانشگاهها به مقالات خیلی زیاد شده است این خطر وجود دارد که در آینده با تعداد قابل اعتنایی تقلب علمی مواجه شویم.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس افزود: باید تدابیری اندیشیده شود تا از وسوسه افراد در سوء استفاده از مقالات دیگران جلوگیری شود هر چند که اعضای هیئت علمی و دانشجویان کشور از جمله دانشگاه تربیت مدرس از نظر آداب و اخلاق علمی در جایگاه خوبی قرار دارند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس از مصوبه هیئت رئیسه این دانشگاه برای خرید نرم افزاری 10 هزار دلاری برای مقایسه یک مقاله با کلیه مقالاتی که از سالها قبل در زمینه مرتبط با مقاله مورد نظر تولید شده اند خبر داد و گفت: وقتی متن مقاله وارد این نرم افزار می شود با کلیه مقالاتی که در این زمینه وجود دارد مقایسه می شود و دیگر امکانی برای کپی برداری یا خطای ناخواسته به وجود نمی آید.
فرهاد دانشجو تاکید کرد: دانشگاهها باید این امکانات نرم افزاری را در اختیار اعضای هیئت علمی و محققان خود قرار دهند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس یکی از دلایلی که ممکن است اتهام کپی برداری به سوی برخی مقالات علمی نشانه رود را در ضعف برخی محققان کشور در تسلط به زبان انگلیسی دانست.
وی به مهر گفت: ممکن است تسلط برخی افراد به زبان انگلیسی ضعیف باشد و از این رو برای اینکه جملاتی که در مقاله شان به کار می برند غلط نباشد اقدام به استفاده از جملاتی می کنند که در گذشته در مقاله ای دیگر به کار رفته است. افراد باید حتما مرجع جملاتی که استفاده می کنند را حتما قید کنند تا امانتداری علمی شود و شائبه تقلب علمی ایجاد نشود.
نظر شما