ارائه خدمات با توجه به پیشرفت و توسعه روزافزون جامعه بشری امری اجتناب ناپذیر است که در این راستا حفاری های دوسال اخیر شهرستان بیرجند نیز جزء لاینفک و جدایی ناپذیر این پیشرفت و توسعه می باشد.
معاون عمرانی شهرداری بیرجند در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر در بیرجند اظهار داشت: هر چند حفاری های سطح شهر و به دنبال آن کیفیت نامطلوب است آسفالت برخی از معابر سختی های زیادی را به دنبال دارد اما صبر و حوصله شهروندان و نظری به چشم انداز ترسیم شده آینده نزدیک شهرمان قطعاً گامی مؤثر در یاری رساندن به نهادهای ذیربط خصوصاً شهرداری خواهد بود.
سید مهدی رونقی افزود: شهرداری همه ساله بخشی از بودجه عمرانی خود را به روکش و ترمیم آسفالت معابر اختصاص می داد که از سال 84 و با شروع طرح فاضلاب و پس از آن عملیات گازرسانی شهر بیرجند این روند تقریباً معطل ماند.
وی خاطرنشان کرد: آسفالت سرمایه ای است ملی که به ویژه در شرایط کنونی، هر مترمربع آسفالت هزینه سنگینی را بر شهرداری تحمیل می نماید.
وی قیمت هر تن آسفالت در سال 84 را حدود 220 هزار ریال عنوان نمود و یادآورشد: در حال حاضر حدود 500 هزار ریال هزینه، برای شهرداری در بردارد که با این هزینه گزاف شهرداری نمی تواند نسبت به آسفالت معابری که در کمتر یک ماه آینده توسط شرکت های حفار، حفاری می شود، اقدام کند.
به گفته وی شهروندان باید در نظر داشته باشند که در شرایطی که برخی از معابر چندین نوبت توسط شرکت های حفاری، حفاری شده اند، نمی توان انتظار کیفیت آسفالت و روسازی مناسبی را از معابر مذکور داشت و قطعاً هیچگاه آسفالت معابر حفاری شده مانند روز اول نخواهد شد.
رونقی خاطر نشان کرد: باید بدانیم که هر توسعه ای عوارض را به دنبال دارد که تبعاً در این خصوص عوارض مقطعی است و انشاءالله با اتمام پروژه های گاز، آب و فاضلاب و ... روکش آسفالت معابر شهر انجام خواهد پذیرفت.
وی افزود: گلایه شهروندان از ضایعات و عوارض حفاری کاملاً به جا و قابل درک می باشد اما بخش عظیمی از معضلات، عوارض تبعی کار و البته بخشی هم به مدیریت کار اختصاص دارد و در این میان نباید فراموش کنیم این واقعیت را که در هیچ یک از شهرهای کشور پروژه گازرسانی در مدت زمان اندک و همزمان با پروژه فاضلاب شهری اجرا نشده است.
مهندس رونقی عنوان کرد: شهرداری بر اساس قرارداد سالیانه ای که با شرکت های گاز و آب و فاضلاب منعقد می نماید نسبت به صدور مجوز به پیمانکاران معرفی شده توسط این شرکت ها اقدام می نماید و هنگامی که یک مسیر توسط پیمانکار تحویل شهرداری نشودامکان واگذاری مسیر جهت ترمیم و آسفالت به پیمانکار مربوطه وجود ندارد.
به گفته وی اگر ضمانت اجرایی قوی در برخورد با پیمانکارانی که در زمان مقرر پروژه های مذکور را تحویل نمی دهند توسط شرکت های حفاری نباشد تبعاً مشکلاتی به وجود خواهد آمد که بعضاً مواردی در شهر نیز مشاهده می شود.
معاون عمران شهرداری بیرجند با تأکید بر اینکه پرسنل خدوم مجموعه شهرداری با توجه به تأکید مدیران عالی بر عدم توقف پروژه ها نهایت تلاش و اهتمام خود را در جهت پیگیری و حل مشکلات انجام می دهند گفت: مجموعه امور حفاری های شهر در شهرداری اعم از صدور مجوز، نظارت، کنترل، پیگیری و سایر موارد مربوطه توسط دو نیرو انجام می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: پیاده رو معابری که با موزائیک و سنگ فرش (غیر از آسفالت) کف سازی شده می بایست توسط شرکت مربوطه ترمیم و اصلاح گردد و این امر به شهرداری مربوط نمی شود.
وی با اشاره به راه اندازی سازمان عمران شهرداری اظهار داشت: شهرداری در بحث حفاری ها متولی صدور مجوز و تحویل مسیر حفاری و پس از تحویل آن به پیمانکار جهت آسفالت می باشد که با توجه به تشکیل سازمان عمران شهرداری، بخش اخیر به سازمان عمران واگذار شده که این امر در بالا بردن کیفیت و سرعت در اجرا بعد از تحویل مسیر حفاری به شهرداری مؤثر می باشد.
رونقی افزود: با این روند قبل از تحویل مسیر حفاری به شهرداری، پیمانکار مجری و شرکت حفار مربوطه (گاز، آب و فاضلاب) پاسخگوی کلیه مسائل و مشکلات خواهد بود و شهرداری نمی تواند خارج از وظایف و تعهدات قانونی خود عمل نماید.
معاون عمرانی شهرداری بیرجند گفت: آسفالت تولیدی شهرداری بیرجند از کیفیت بسیار خوب و قابل قبولی برخوردار است .
در حال حاضر نیز سازمان عمران شهرداری در خصوص ارتقای کیفی آسفالت برنامه ریزی هایی را انجام داده که به زودی اجرایی خواهد شد.
نظر شما