۲۲ آبان ۱۳۸۷، ۱۱:۵۱

اخبار هفتگی جهان اسلام/

شهرک‌سازی صهیونیستها؛ تأکیدی بر نادیده گرفتن حقوق بشر در فلسطین

شهرک‌سازی صهیونیستها؛ تأکیدی بر نادیده گرفتن حقوق بشر در فلسطین

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: اگر چه چند دهه از اشغال قدس از سوی صهیونیستها می‌گذرد، اما پرداختن به اخبار این مکان مقدس همواره مورد توجه رهبران دینی و رؤسای سازمانهای بین‌المللی قرار دارد، به طوریکه تأکید بان کی مون بر نادیده گرفتن حقوق بشر در فلسطین در پی شهرک‌سازی صهیونیستها از اخبار مهم هفته گذشته بوده است.

بان کی مون با ارائه گزارشهایی از فعالیتهای خصمانه صهیونیستها در فلسطین گفت: ساخت و سازهای رژیم اشغالگر اسرائیل، تخریب خانه‌های فلسطینیان و ساخت راههایی که فقط یهودیان می‌توانند از آن استفاده کنند، هتک حرمت قوانین جهانی حقوق بشر است.

شهرک‌سازی صهیونیستها نادیده گرفتن حقوق بشر در فلسطین است

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارشهایی آورده است: ساخت خانه های جدید از سوی صهیونیستها و شهرک سازی در 5 ماهه اول امسال افزایش فراوانی یافته است. به طوری که از می تا نوامبر سال 2007 تنها 240 خانه ساخته شد و امسال در این مدت 433 خانه ساخته شده است.

دبیرکل سازمان ملل متحد با اظهار نگرانی از اراضی اشغالی فلسطین، تأکید کرد: خشونت مستمر از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل هتک حرمت به قوانین جهانی حقوق بشر به شمار می رود. دفتر امور انسانی سازمان ملل متحد حدود 200 آمبولانس به فلسطین اعزام کرده است که صهیونیستها یا با تأخیر اجازه ورود آنها را دادند و یا اینکه مانع ورود آنها شدند و پس از بررسیهای فراوان به آنها اجازه دادند. در کنار این حوادث، اتفاقات دیگری نیز رخ داده است که نشانه عدم رعایت حقوق آزادی محسوب می شود.

بان کی مون در ادامه به سختیهای دانش آموزان و معلمان اشاره کرد و از صهیونیستها خواست تا خشونت علیه شهروندان فلسطینی را متوقف کنند و بر اساس قوانین، معاهدات حقوق بشر، توافقنامه های شورای امنیت ملی و دادگاه بین المللی لاهه عمل کند.

شورای اسلامی - مسیحی دفاع از قدس تشکیل می‌شود

رئیس تشکیلات خودگران فلسطین با ارائه حکمی خواستار تأسیس "شورای اسلامی - مسیحی دفاع از قدس و مقدسات" با هدف فعال‌سازی روابط میان مسلمانان و مسیحیان شد.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین طی حکمی خواستار تأسیس "شورای اسلامی - مسیحی دفاع از قدس و مقدسات" با هدف دفاع از شهر اشغالی قدس، مقدسات آن، فعال‌سازی روابط میان مسلمانان و مسیحیان در چارچوب فعالیت مشترک و همکاری و ارتباط میان مؤسسات اسلامی و بین‌المللی شد.

اعضای این شورا از سوی مجلس انتخاب خواهند شد که دو رئیس یکی مسلمان و دیگری مسیحی به مدت یکسال انتخاب می‌شوند که پس از این مدت، دو رئیس دیگر انتخاب خواهند شد.

کارشناسان اردنی وضعیت پل باب‌المغاربه را بررسی می‌کنند

در پی بحران به وجود آمده در راستای یهودی‌سازی قدس و پل باب‌المغاربه قرار است این هفته گروهی از اردن به قدس سفر کرده و وضعیت پل باب‌المغاربه را بررسی کنند. مهندس رائف نجم وزیر سابق اردن و کارشناس امور قدس و مسجدالاقصی اظهار داشت: رژیم اشغالگر به منظور یهودی سازی قدس حدود 5 میلیارد دلار هزینه کرده و نسبت به اقدامات مصرانه و سریع صهیونیستها در یهودی سازی قدس و مسجدالاقصی هشدار داد.

مهندس نجم با بیان اینکه به کوئیچیرو ماتسورا دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داده و با تأکید بر اینکه اردن همه اقدامات رژیم اشغالگر اسرائیل را در تعرض به هوت اسلامی باب المغاربه رد می کند، گفت: رژیم اشغالگر به حفر زیرگذری یکصد متری از باب الخلیل تا دیوار البراق و غرب باب المغاربه اقدام کرده تا به واسطه آن به قبة الصخره دست یابد. 

این کارشناس اردنی با تأکید بر اینکه طرح صهیونیستها بسیار خطرناک است، افزود: این اقدامات تهدید حقیقی برای یهودی سازی قدس، مسجدالاقصی، آثار اسلامی و میراث انسانی در شهر مقدس به شمار می رود. به طوریکه بارها اردن دفاع خود را از مسجدالاقصی و شهر قدس اعلام کرده است. 

طرح اشغالگران ساخت پلی آهنی بالای پل باب المغاربه است که 20 ستون دارد و یونسکو با آن موافقت نکرده است. اردن نیز طرحی قانونی به یونسکو ارائه کرده که مخالف طرح صهیونیستها است و آن بازگرداندن راه باب المغاربه است تا آثار اسلامی حفظ شوند.

روز عرفه و عید قربان در برخی کشورهای اسلامی اعلام شد

مرکز مطالعات نجومی و ژئوفیزیک مصر اعلام کرد امسال یکشنبه 7 دسامبر (17 آذرماه) روز وقوف در عرفات و دوشنبه 8 دسامبر (18 آذرماه) عید قربان در برخی از کشورهای اسلامی خواهد بود. صلاح محمود رئیس آموزشگاه مطالعات نجومی و ژئوفیزیک در مصر با بیان این مطلب افزود: هلال ماه ذیحجه 27 نوامبر (7 آذرماه) در بیشتر کشورهای عربی و اسلامی قابل رؤیت است.

وی یادآور شد: جمعه 28 نوامبر (8 آذر ماه) پایان ذیقعده خواهد بود و شنبه 29 نوامبر (9 آذرماه) نیز اول ذیحجه است. بر اساس محاسبات نجومی ذیحجه امسال 30 روز خواهد داشت.

صوفیان مصر خواستار برکناری قرضاوی شدند

در پی سخنان ضد شیعی رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان، صوفیان مصر طی برگزاری نشستی ویژه در پاسخ به تصریحات قرضاوی خواستار برکناری او از ریاست و یا عذرخواهی او از شیعیان و صوفیان شدند.

در پی برگزاری نشست ویژه پاسخ به سخنان شیخ یوسف القرضاوی در مصر، گروهی از علما و اعضای شورای عالی صوفیه مصر به طرز بی سابقه ای به رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان حمله کردند.

شرکت کنندگان طی این نشست با اشاره به اینکه قرضاوی طی سخنان خود نسبت به خطر تبلیغ شیعه در جامعه سنی مصر با حمایت ایران هشدار داده بود، وی را به برانگیختن فتنه میان سنیها و شیعیان متهم کرده، خواستار بازگشت از سخنان خود یا از ریاست اتحادیه جهانی علمای مسلمان شدند.

محمد ماضی ابوالعزائم عضو شورای عالی تصوف مصر تصریح کرد: کشورهایی هستند که به واسطه علما به اشاعه اختلاف میان امت اسلام می پردازند و تفرقه و فتنه ایجاد می کنند. شیخ یوسف القرضاوی که از تبلیغ شیعه سخن می گوید از تبلیغ صهیونیستها غافل مانده و خطرات گروهی دیگر را احساس نمی کند.

گفتگوی سازنده عامل تفاهم و پیشرفت جوامع است

طنطاوی در آستانه برگزاری همایش بین ادیان سازمان ملل متحد گفتگوهای سازنده و هدفمند میان ادیان و تمدنها را عامل پیشرفت و تفاهم میان کشورها و ملتها عنوان کرد. محمد سید طنطاوی شیخ الازهر در آستانه برگزاری همایش بین ادیان با محوریت "گفتگوی تمدنها " به اهمیت گفتگوهای سازنده و هدفمند میان ادیان و تمدنها به منظور پیشرفت و تفاهم میان کشورها و ملتها اشاره کرد.

وی خواهان اشاعه عدالت و صلح و مبارزه با ظلم و شناخت خیر از شر و حق از باطل شد و تصریح کرد: خداوند بلند مرتبه ادیان آسمانی را بر رسولان خود و بر خاتم الانبیا فرستاده است تا پیروان بر اساس اخلاص در عبادت و بهره گیری از مکارم اخلاقی جهت منافع بشری حرکت کنند.

شیخ الازهر گفتگو را فریضه ای دینی خواند به شرط آنکه مسالمت آمیز و هدفمند باشد و ضرورتهای مبارزه با دشمنان و ظلم بر ملتها را رعایت کنند و با تأکید بر اینکه گفتگوهای سازنده همکاری بر اساس تقوا، پیشرفت و تفاهم میان ملتها را دنبال می کنند، یادآور شد: اسلام سعی در گفتگو دارد و از دشمنی با دیگران برحذر می دارد و به منظور برقراری صلح و پیشرفت پیشقدم می شود و خواهان دریافت حق و حقوق هر انسانی است.

مجری محجبه مصری پس از 6 سال به تلویزیون بازگشت

پس از گذشت 6 سال از اخراج مجری محجبه مصری، اجرای برنامه تلویزیونی و حضور مقابل دوربین برای وی صادر شد. غادة الطویل مجری محجبه مصری که به علت داشتن حجاب از حضور او در برنامه های تلویزیونی مصر جلوگیری شده بود، این بار با پوشش اسلامی و حجاب پس از 6 سال در مقابل دوربین تلویزیونهای مصری ظاهر شد.

وی که از سال 2002 از حضور در برنامه های تلویزیونی مصری منع شده بود، اظهار داشت: اینک در مصر حجاب میان زنان افزایش بسیاری یافته به طوری که از هر 10 زن تنها 1 یا 2 نفر آنها حجاب ندارند.

پس از آنکه در سال 2002 تلویزیون مصر اجازه ظهور زنان در تلویزیون را نداد، درگیریهای قضایی آغاز شد که 6 سال طول کشید. اما بر اساس رأی دادگاه اخیرا به غادةالطویل مجری محجبه مصری اجازه داده شد در مقابل دوربین با حجاب اسلامی ظاهر شود.

شبکه 5 تلویزیون مصر وابسته به دولت این کشور مانع شده بود که وی با حجاب در تلویزیون ظاهر شده و اخبار بگوید. اما او بر حق خود اصرار کرد تا اینکه بالاخره به او اجازه داده شد در تلویزیون مصر به اجرای برنامه بپردازد.

کشورهای اسلامی اریتره را در بازسازی مساجد این کشور یاری کنند

مفتی اریتره با اشاره به کسری بودجه و تخریب مساجد این کشور در جریان اشغال اتیوپی، خواستار حمایت کشورهای اسلامی برای بازسازی و مرمت مساجد این کشور شد. شیخ عثمان امین مفتی اریتره اظهار داشت: پس از آنکه این کشور به صورت پایگاهی برای تسخیر اتیوپی از سوی ایتالیا مورد استفاده قرار گرفت، مساجد این کشور تخریب شد، تبلیغ و اطلاع رسانی دینی با کمبود ائمه و مبلغ رو به رو شد و نظام اقتصادی این کشور را تحت تأثیر قرار داد.

وی خواستار حمایت کشورهای اسلامی از اریتره شد تا مساجد این کشور مرمت و بازسازی شوند. مفتی اریتره درباره مؤسسات دینی این کشور تصریح کرد: آموزش دینی از شرایط سخت در این کشور متأثرشده است، اما با این حال 10 آموزشگاه دینی که مبانی، تعالیم و علوم مختلف اسلام را تدریس کنند وجود دارد که 4 مؤسسه از سوی الازهر اداره می شود و مدرس و کتابهای درسی این مؤسسات را تأمین می کنند. همچنین الازهر به منظور ارتباط میان ملتها و فرهنگها و تعامل بیشتر ادیان با یکدیگر سالانه به 10 نفر اجازه می دهد تا در الازهر تحصیل کنند.

وی در ادامه به عدم تغییر دین از سوی مسلمانان این کشور اشاره کرد و افزود: مسلمانان این کشور با وجود کمبود ائمه و کادر متخصص امور دینی، قرآن کریم و آموزه های اسلامی را به منظور فهم دین و حفظ هویت خود فرا می گیرند. در سالهای اشغال اتیوپی مشکلات اقتصادی بسیاری بر این کشور حادث شد، اما دولت اسمره ( پایتخت اریتره) سعی در بهبود اوضاع فرهنگی، دینی، اقتصادی و اجتماعی مسلمانان این کشور دارد.

نگاه جدی به شریعت اسلام راهکار رفع بحرانهای امروز جهان است

زغلول نجار رئیس کمیته اعجاز علمی قرآن در مصر و مبلغ مسلمان نگاه جدی اقتصاد جهان و کشورهای مختلف به شریعت اسلام و آموزه‌های آن را عامل رفع بحرانهای اقتصادی امروز اعلام کرد و اظهار داشت: اینک در جهان بحرانهای مالی بسیاری وجود دارد که به منظور رفع این بحرانها مؤسسات اقتصادی باید بر اساس شیوه صحیح اسلامی و شریعت اسلام عمل کنند.

وی با اشاره به اینکه این وقایع آغازی برای فهم حقیقت اسلام است تا برتری آن بر اعتقادات دیگر نشان داده شود، از کشورهای جهان خواست نسبت به مسائل مختلف چون بحرانهای مالی نگاه جدی تری داشته و به تعالیم و آموزه های اسلام توجه بیشتری داشته باشند.

دکتر زغلول نجار با اشاره به اینکه بحرانهای جهان محدود به بحرانهای مالی نمی شوند، یادآور شد: بسیاری از بیماریها و امراضی که درمانی ندارند مانند ایدز صورتی از مجازات خداوند هستند. نظام اقتصاد اسلامی اموال را وسیله ای برای قیاس تلاش افراد می داند با این تأکید که ارزش آن باید ثابت بماند. در قرآن کریم به کرات به مسئله ربا و سود اشاره شده است.

مرکز مطالعات تخصصی حمایت از رسول خدا (ص) تأسیس می‌شود

شرکت‌کنندگان در دومین همایش بین‌المللی "حمایت از رسول خدا (ص)" در کویت بر تأسیس مرکز مطالعات تخصصی حمایت از اسلام و رسول خدا (ص) تأکید و وحدت رسانه‌های تخصصی حمایت از حضرت محمد (ص) را مورد توجه قرار دادند.

طی برگزاری دومین همایش بین‌المللی "حمایت از رسول خدا (ص)" که سه شنبه 4 نوامبر ( 14 آبان ماه) در کویت به پایان رسید، شرکت‌کنندگان بر ارزشها، اصول و مبانی اسلام تأکید کرده و خواستار گشایش دفتری برای معرفی حضرت محمد (ص) شدند. آنان ضمن تأکید بر تأسیس مرکز مطالعات تخصصی به منظور ارائه ارزشهای انسانی و تمدنی موجود در اسلام، از دانشگاههای جهان اسلام دعوت کردند تا سیره نبوی را تدریس کنند.

وحدت رسانه‌های تخصصی یاری و حمایت از حضرت محمد (ص)، راه‌اندازی کمیته مشورتی قانونی در کشورهای مختلف جهان به منظور صدور قوانین بین المللی جهت ممانعت از اهانت به ادیان و تعالیم و آموزه‌های اسلام، فعال‌سازی فعالیتهای یاری پیامبر اکرم (ص) جهت حمایت از احکام شریعت و اهداف آن در اعتدال و میانه‌روی، تأسیس شورای جهانی زنان برای یاری و حمایت از حضرت محمد (ص)، معرفی رسالت حضرت محمد(ص)، فعال‌سازی نقش ائمه و مبلغان در معرفی رسالت پیامبر اکرم (ص)، ارائه برنامه‌های آموزشی جهت ساماندهی آنها از دیگر مسائل مورد تأکید در این همایش بوده‌اند.

"طارق حجی" جایزه گرینزین کاور ایتالیا را دریافت می‌کند

طارق حجی اندیشمند مشهور مصری به عنوان نخستین اندیشمند عرب، جایزه گرینزین کاور ایتالیا را امروز 8 نوامبر ( 18 آبان ماه) طی مراسمی دریافت می‌کند. جایزه گرینزین کاور ایتالیا پس از گذشت 20 سال از تأسیس، امسال برای نخستین بار به اندیشمند عرب طارق حجی طی مراسمی رسمی اعطا می‌شود. این مراسم امروز شنبه 8 نوامبر ( 18 آبان ماه) با مشارکت سیلویوبرلسکونی نخست وزیر ایتالیا، تعداد زیادی از وزیران فرهنگی اروپا و برندگان جایزه نوبل ادبیات برگزار می‌شود.

این جایزه برای نخستین بار به یک اندیشمند عرب اعطا می‌شود. وی حدود 30 سال است که در زمینه ادبیات و فلسفه فعالیت می‌کند و تئوریهای ارزشمندی در زمینه‌های ادبیات و فلسفه ارائه کرده است. نقد اندیشه و تجربیات سوسیالیستی در سه جلد، بررسی مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی جهان عرب طی 7 عنوان کتاب از مشهورترین تألیفات او  شمار می‌روند.
برخی از کتابهای او به زبان انگلیسی نوشته شده‌اند. وی علاوه بر کتاب، مقالاتی به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، ایتالیایی، آلمانی و دیگر زبانها نیز دارد.

شهر مارسی پایتخت فرهنگی اروپا در سال 2013 شد

مارسی دومین‌شهر بزرگ فرانسه با هدف معرفی تمدن و فرهنگ فرانسه به جهان به‌عنوان پایتخت فرهنگی اروپا در سال 2013 انتخاب شده است.

هدف از انتخاب "مارسی؛ به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا در سال 2013" گفتگوی اروپا و کشورهای جنوبی عنوان شده است تا به عنوان پل ارتباطی میان فرهنگها و تمدنهای مختلف از آن بهره گرفته شود. پیش‌بینی شده است که 250 کارگاه میان هنرمندان و اندیشمندان اروپا برگزار می‌شود.

مسئول اول پرونده انتخاب مارسی 2013 اظهار داشت: دو سال است که به این منظور فعالیت می‌کند و شورای مارسی 2013 شامل 200 نفر از نمایندگان اداره‌های فرهنگی و سیاسی شهر به همراه نمایندگان اتاقهای صنعت و تجارت مارسی، دانشگاههای چهارگانه تشکیل شده است تا به منظور موفقیت این شهر تلاش مادی و معنوی کنند.

هدف از این انتخاب معرفی تمدن و فرهنگ مارسی به همه جهان عنوان شده است و این انتخاب فرصتی برای ارائه تحولات فرهنگی و توسعه فرهنگی فرانسه به شمار می‌رود. بسیاری از کشورهای اروپایی با هدف ارائه تحولات پایه فرهنگی خود شهری را به عنوان پایتخت فرهنگی انتخاب می‌کنند که این امر با استقبال زیادی نیز رو به رو شده است. سال 2009 لینتز اتریش، سال 2010 اسن آلمان و سال 2011 تورکو فنلاند به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا انتخاب شده‌اند.

امنیت زنان از منظر اسلام و بین‌الملل بررسی می‌شود

دومین همایش "جایگاه زن در مسئله امنیت انسان؛ از منظر اسلام و بین‌الملل" با هدف چگونگی حمایت از زنان و مبارزه با تهدیدات انسانی از 11 تا 13 نوامبر ( 21 تا 23 آبان) در امارات برگزار می‌شود. طی برگزاری دومین همایش سازمان زنان عربی با عنوان "جایگاه زن در مسئله امنیت انسان؛ از منظر اسلام و بین‌الملل" در ابوظبی امارات موضوعاتی چون: نیازهای کشورهای اسلامی به زنان مسلمان و مبارزه با عوامل تهدید کننده امنیت انسان به‌ویژه زن بررسی می‌شوند.

این همایش از 11 تا 13 نوامبر ( 21 تا 23 آبان ماه) با هدف بررسی جایگاه زنان در امنیت انسان، نقش سازمانهای مختلف در حمایت از زنان، صدور قوانین جهانی حقوق بشر، بررسی قوانین بین‌المللی در حمایت از زنان برگزار خواهد شد.

استفاده از فرصتها، مبارزه با تهدیدات جهانی، برآورده کردن نیازهای انسانی در سایه امنیت و توسه جهانی، بهره‌گیری از فرصتهای گفتگو و ارتباط، اهتمام به مسئله انسان و امنیت زنان، امنیت زنان از منظر فرهنگی، جهانی شدن، اقتصادی، تثبیت امنیت اقتصادی زنان، چگونگی برآورده کردن امنیت بهداشتی زنان، چگونگی حمایت از زنان در سیاستهای اجتماعی و درگیریهای مسلحانه از دیگر موضوعات مورد بررسی در این همایش به شمار می‌روند.

همایش "علمای مسلمان" برگزار می‌شود

دومین همایش "علمای مسلمان" با هدف وحدت رهبران مسلمان شیعه و سنی دوشنبه 20 آبان ماه در عراق برگزار می‌شود. دومین همایش "علمای مسلمان" با حضور صدها نفر از علمای شیعه و سنی از جهان اسلام 20 آبان ماه در نجف اشرف برگزار می شود.
علاوه بر علمای مسلمان، گروهی از فرهیختگان مؤسسات اسلامی نیز در این همایش حضور خواهند داشت.

تعرضاتی که جهان اسلام با آن رو به رو است، راههای مبارزه با افراط دینی، همکاری مشترک برای تثبیت و تحکیم وحدت در عراق، ارتباط مسلمانان با یکدیگر در کشورهای اسلامی از موضوعات مورد بررسی در این همایش عنوان شده اند.

کد خبر 781837

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha