به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمدمحمدی قیداری بعد از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران افزود: معلولان استان زنجان حدود چهار درصد از جمعیت یک میلیون نفری استان را معلولان تشکیل می دهند که تاکنون برای توسعه خدمات رفاهی و حمایتی از این قشر برنامه ریزیهای گسترده ای صورت گرفته است.
وی، بیشترین میزان شیوع معلولیت دراستان را مربوطه به معلولیت جسمی حرکتی و حسی عنوان کرد و افزود: پنج هزار و 798 نفر ازمعلولان این استان معلول جسمی حرکتی و حسی هستند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان زنجان تعداد معلولان ذهنی استان زنجان گفت: دو هزار و 142نفر، روانی مزمن یک هزار و 108 نفر، ناشنوایان 980 نفر و نابینایان 600 نفر هستند.
محمدی قیداری، درگیریها ی ناشی از جنگ، امراض و بیماریهای مختلف، تصادفات، صدمات ناشی از انجام کار، آلودگی محیط زیست و عدم استفاده صحیح از داروها را ازجمله عوامل معلولیتها عنوان کرد و افزود: با توجه به آمار بالای جمعیت معلولان در جامعه باید قوانین لازم و جامع در جهت حمایت هرچه بیشتر از معلولان و ایجاد زمینه های مناسب برای بهره مندی آنان از فرصتهای برابر تدوین و اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه در کشورقانون جامع حمایت ازمعلولین به تصویب رسیده است از عملی نشدن بندهایی ازاین قانون توسط دستگاههای اجرایی انتقاد کرد و گفت: این قانون متاسفانه ضمانت اجرایی لازم را ندارد در حال حاضر بندهای همچون آموزش دانشگاهی رایگان معلولین، اختصاص سه درصد از سهمیه استخدامی در دستگاهها و عدم مناسب سازی معابر برای معلولان ازجمله بندهای اجرا نشده این قانون است.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان زنجان در ادامه به موفقیتها در هیئتهای ورزشی بستکبال با ویلچر پارالمپیک اشاره کرد و افزود: معلولین ما نیز نه تنها در روه های ورزشی بلکه در هنرهای دستنی نیز توانسته اند به موفقیتهایی دست یابند.
محمدی قیداری، همچنین به بحث سالمندان اشاره کرد و گفت: در سطح استان زنجان 70 هزار سالمند بالای 60 سال وجود دارد که 66 نفر از سالمندان در آموزشهای لازم و رویکردهای خاص که دچار معلولیت هستند تحت پوشش قرار دارند.
وی ادامه داد: هزینه نگهدای 125 هزار نفر را سازمان پرداخت می کند.
محمدی قیداری، اظهار داشت: دو مرکز شبانه روزی با 130 نفر زن و مرد همیاران شفیق در خرمدره و استان زنجان نگهداری می شوند.
نظر شما