به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی شایسته نیا در نشست خبری که امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت برگزاری اولین نمایشگاه دستاوردهای صندوق ذخیره فرهنگیان که قرار است شانزدهم آذرماه در تهران برگزار شود صندوق ذخیره فرهنگیان را یک بنگاه سرمایه گذاری خواند و افزود: منابع این صندوق به 800 هزار فرهنگی عضو تعلق دارد که داوطلبانه تا 5 درصد از حقوقشان به این صندوق واریز می شود و دولت هم همین میزان به حساب آنها واریز می کند.
وی درباره ارزش سرمایه ی صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه ارزش ریالی حسابهای دفتری این صندوق بیش از 8 هزار میلیارد ریال است گفت: البته ارزش حسابهای روز ما بیش از این است و به این دلیل که تابع نوسانات قیمت می باشد نمی توانیم آن را ارائه دهیم اما میزان آن بین 20 تا 25 درصد از حسابهای دفتریمان بالاتر است.
شایسته نیا همچنین به میزان رشد اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره کرد و گفت: سال مالی مجمع عمومی این صندوق 31 شهریور 87 بود ولی زمان برگزاری آن در دی ماه است و بعد از استخراج صورتهای تلفیقی ناشی از شرکتها سود آن را اعلام می کنیم ولی این مژده را به فرهنگیان عضو صندوق بدهم که سود صندوق بیش از سال گذشته است.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه 80 درصد منابع صندوق ذخیره فرهنگیان در شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان، بانک سرمایه و شرکت ساختمانی معلم سرمایه گذاری شده است از ارائه تسهیلات مختلف از سوی این صندوق به اعضای خود خبر داد و گفت: در این صندوق تسهیلاتی همچون لیزینگ خودرو و خرید مسکن به فرهنگیان ارائه می شود.
شایسته نیا با بیان اینکه نسبت مسکن تولید شده از سوی صندوق ذخیره فرهنگیان با تعداد اعضای بدون مسکن فاصله دارد افزود: طبق سیاستگذاری شرکت مسکن فرهنگیان تا 75 درصد واحدهای احداثی را بر اساس قیمت تمام شده و بدون سود به اعضا تحویل دهیم و 25 درصد باقی مانده بر اساس قیمت روز به عموم واگذار می شود.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از افتتاح فاز اول مجموعه مسکونی معلمان در مشهد مقدس همزمان با آغاز دهه فجر و ساخت 200 واحد مسکونی در شهرک صدرا شیراز خبر داد و گفت: همچنین در فولاد شهر اصفهان، زنجان و قزوین پروژه های مسکن فرهنگیان را دنبال می کنیم.
شایسته نیا در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا طبق گفته های وزیر آموزش و پرورش شیوه ای را برای اجازه برداشت سود فرهنگیان در زمان خدمت فراهم نمی کنید و تنها می توان سود حاصله را در زمان بازنشستگی برداشت کرد گفت: نقطه نظرات وزیر آموزش و پرورش در دست کارشناسی است تا اگر مربوط به هئیت امنا و یا هیئت مدیره است در آنجا حل کنیم و اگر در آنجا مقدور نبود در صورت وجود امکانات در اساسنامه تغییر ایجاد نماییم و در این مسئله نمی توان تصمیم فردی اتخاذ شود.
وی برداشت سود از صندوق ذخیره را مربوط به زمان بازنشستگی عنوان کرد و آن را فلسفه وجودی صندوق دانست و گفت: وقتی تنها 7 هزار تومان از حقوق فرهنگیان در ماه برداشت می شود و تنها 7 هزار تومان سود دولت روی آن می آید چطور و چگونه اعضا می خواهند از سود آن در طول سالهای خدمت استفاده کنند. این در حالی است که در زمان بازنشستگی وقتی این سودها ذخیره و جمع آوری شد رقم بالایی می شود که می توانند از آن استفاده کنند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه داد: اینگونه صندوقها در سازمانها و وزارتخانه های دیگر هم فعالیت می کنند و دچار این مسائل حاشیه ای نمی شوند ولی آموزش و پرورش تنها جایی است که به این موضوع دامن زده شد.
شایسته نیا با اعلام اینکه 821 هزار فرهنگی عضو این صندوق هستند گفت: در سال جدید 24 هزار فرهنگی عضو صندوق و 33 هزار نفر دیگر نیز از آن خارج شدند.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره مدت زمان تحویل سود به فرهنگیان بازنشسته نیز گفت: این صندوق بلافاصله بعد از تصمیمگیری هئیت امنا به عنوان مجمع نسبت به تصویب صورتهای مالی و تخصیص سود ظرف کمتر از یک ماه نقدا سود فرهنگیان بازنشسته را در اختیارشان می گذارد.
شایسته نیا با بیان اینکه فرهنگیان تا زمان بازنشستگی و حتی بعد از آن می توانند عضو این صندوق باشند و از امکانات آن بهره ببرند اظهار داشت: البته تنها فرهنگیان بازنشسته می توانند از سود حسابهای خود استفاده کنند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان فعالیتهای صندوق را در زمینه های اقتصادی و سرمایه گذاری خواند و افزود: گستردگی این صندوق، تعداد اعضا، صنفی بودن آن را از سایر بنگاههای اقتصادی مشابه متمایز می کند.
شایسته نیا با اعلام اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان امسال چهاردهمین سال فعالیت خود را طی می کند به آسیب شناسی صورت گرفته مسئولان این صندوق اشاره کرد و گفت: یکی از آسیبهایی که فعالیتهای صندوق ذخیره فرهنگیان را در ابهام، توهمات و مسائل حاشیه ای کشانده و باعث سوء استفاده بعضی از افراد از این مسئله شده است نوع رابطه صندوق با اعضای خود است که کمرنگ و با فاصله است.
وی نمایشگاه دستاوردهای صندوق ذخیره فرهنگیان را که ابتدا در تهران و بعد از آن در سایر استانها برگزار می شود را راه حلی برای حل این مسئله عنوان کرد و گفت: در این نمایشگاه سایر شرکتها و موسساتی که در آنها سهامدار هستیم شرکت می کنند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه این صندوق در بعضی از شرکتها سهام دار صد در صد است و در برخی دیگر نیز سهامهای جزئی دارد اظهار داشت: بانک سرمایه، بیمه شرف اطمینان، بیمه معلم، پترو فرهنگ، سرمایه گذاری صدف، سرمایه گذاری فرهنگیان، لیزینگ و رفاه فرهنگیان، ایران ارقام، بازرسی مهندسی ایران، پلور سبز، ساختمانی معلم، خدمات بازرگانی آموزش ایران، صنایع آموزشی، کارگزاری اردیبهشت ایرانیان، پژوهش و نوآوری، سرمایه گذاری فرآیند 21 شرکتی هستند که صندوق ذخیره فرهنگیان در آنها سهام و در هئیت مدیره آن یک تا 4 کرسی دارد.
شایسته نیا درباره حضور بازنشسته ها در صندوق ذخیره فرهنگیان نیز گفت: این افراد می توانند بعد از بازنشستگی خود عضو صندوق باقی بمانند اما دولت دیگر 5 درصد ماهیانه سود را به آنها نمی دهند.
نظر شما