۱۴ آذر ۱۳۸۷، ۱۳:۱۳

رئیس دیوان محاسبات:

روش مچ گیری به روش مشاوره تغییر می کند

روش مچ گیری به روش مشاوره تغییر می کند

رئیس دیوان محاسبات کل کشور گفت: سیستم نظارتی ما به گونه ای است که پس از انجام بررسی فعالیت های مالی به ایرادات و اشکالات پی می بریم که این روش ایجاد یک خط تولید تخلف را به دنبال دارد و ما درصدد اصلاح آن، از روش مچ گیری به روش مشاوره هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر ، عبدالرضا رحمانی فضلی رئیس دیوان محاسبات کشور در همایش سراسری مدیران استانی دیوان محاسبات که صبح امروز در محل این دیوان برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: قانون ظرفیت ها و اختیارات زیادی در اختیار دیوان محاسبات گذاشته؛ اما به هر دلیلی از این ظرفیت ها آنطور که باید  به صورت ساختاری استفاده نشده است.

وی با اشاره به بحث نظارت دردیوان محاسبات خاطرنشان کرد: سیستم نظارتی ما به گونه ای است که پس از انجام بررسی فعالیت های مالی به ایرادات و اشکالات پی می بریم و نهایتا گزارش آن را به مجلس می دهیم که این روش ایجاد یک خط تولید تخلف را به دنبال دارد.

رئیس دیوان محاسبات ادامه داد: نمونه آن این است که ما هم اکنون با 4500 پرونده و 13500 مدیر متخلف درگیر هستیم و این شیوه به انباشت پرونده ها می انجامد.

وی تصریح کرد: در نظرداریم بحث نظارت را با رایانه ای کردن به نحوی دنبال کنیم که از مچ گیری به مشاوره  تبدیل شویم و اگر تخلفی در پایان کار مشاهده شد، حسابرسان ما متخلف محسوب شوند؛ زیرا از ابتدا آنان باید متوجه تخلفات می شدند.

رحمانی فضلی مولفه بهره وری را دیگر اولویت کاری دیوان محاسبات دانست و گفت: در رسیدن به بهره وری ابتدا باید از مقوله بررسی خارج شده و به بهره وری برسیم. هم اکنون 90 درصد وقت نیروها در جمع آوری اطلاعات مربوط به تفریغ بودجه صرف می شود؛ درحالیکه می توانیم این میزان را به 10 درصد برسانیم.

وی بهره وری را در 4 مولفه قیمت تمام شده ،کیفیت محصول ،زمان انجام پروژه و کمیت دانست و گفت: لازمه بهره وری بالا تجهیز منابع انسانی وتخصص های مختلف و تغییر در تشکیلات ساختارهاست که باید زمینه آن را فراهم کرد و با سرعت این کار را انجام دهیم.

رحمانی با تاکید بر اینکه هم اکنون با فقر شدید امکانات مواجه هستیم ، اظهار داشت: در حوزه بهره وری عمده ترین موضوع ارتقا راندمان  کار است. دیوان با اطلاعات و ظرفیت قانونی و نیروهای پخته و دلسوز می تواند امر بهره وری را محقق کند.

وی ابراز امیدواری کرد تا هدف نظارت و بهره وری در دیوان محاسبات عملیاتی و محقق شود و کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مثل همیشه کمک کننده دیوان محاسبات کل کشور باشد.

کد خبر 794978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha