به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر مرتضی ضرابی ظهر امروز در سمینار یک روزه "سلولهای بنیادی و کاربردهای آن" افزود: از زمانی که بانکهای بند ناف خون از سال 84 در کشور راه اندازی شده تاکنون شش هزار نمونه ذخیره سازی شده که از این تعداد 10 نمونه برای انجام پیوند شناسایی شده اند.
وی اظهار داشت: سلول های بنیادی پس از جدا سازی از خون بند ناف ذخیره سازی می شوند تا در صورت بروز بیماریهای مختلف برای نوزادان از سلولهای بنیادی استفاده شود.
ضرابی ادامه داد: هم اکنون در کشور می توان برای درمان بیماریهای خونی مانند تالاسمی و یا کم خونی ها از سلول های بنیادی استفاده کرد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده رویان تصریح کرد: نمونه گیری و ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان برای استفاده از سلولهای بنیادی برای هر فرد به صورت عمومی پنج میلیون ریال هزینه در بردارد.
وی یادآور شد: اختلالات سلولهای بنیادی، لوسمی های حاد، لوسمی های مزمن، ناهنجاریهای ارثی، گلبولهای قرمز و اختلالات سیستم ایمنی مادرزادی از جمله بیماریهایی است که در حال حاضر در دنیا از طریق استفاده از سلولهای بنیادی قابل درمان است.
دکتر ضرابی با اشاره به اینکه در دنیا بانکهای خون بند ناف متعددی راه اندازی و به شبکه جهانی NET WORK متصل شده اند خاطرنشان کرد: درصددیم بانک بند خون ناف پژوهشکده رویان را به این شبکه جهانی متصل کنیم.
وی با بیان اینکه نمونه های خون بند ناف به عنوان یک تجارت سودآور در کشورهای اروپایی رواج یافته است، بیان داشت: هر نمونه در اروپا بین 20 تا 25 هزار دلار خرید و فروش می شود.
عضو هیئت علمی پژوهشکده رویان بیان داشت: تاکنون 11 پایگاه بند خون ناف در کشور راه اندازی شده است که با راه اندازی مرکز بند خون شعبه مشهد در آزمایشگاه مرکزی جهاد دانشگاهی مشهد این تعداد به 12 پایگاه افزایش یافت.
وی ادامه داد: پتانسیل جمع آوری نمونه ها و ذخیره سازی آنها در استان خراسان رضوی وجود دارد و امیدواریم این استان بتواند جمع آوری و ذخیره سازی نمونه های استانهای همجوار خود را زیر پوشش قرار دهد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اگر توان ذخیره سازی در مرکز مشهد انجام بگیرد نیاز به سرمایه گذاری یک میلیاردی در این زمینه است تا در فاز اول بانک بند خون ناف مشهد ذخیره سازی پنج هزار نمونه انجام شود.
دکتر ضرابی همچنین گفت: در جهان دو نوع بانک خصوصی و عمومی وجود دارد و در بانک خونهای خصوصی یا خانوادگی خون بند ناف فقط برای استفاده خانواده ذخیره و نگهداری می شود و خانواده مالک خون بند ناف است و در مورد نحوه استفاده از آن قضاوت بر عهده خود خانواده است.
نظر شما