۱۷ آذر ۱۳۸۷، ۱۰:۲۶

در گفتگو با مهر عنوان شد:

پرداخت نقدی یارانه دارو به هموفیلی ها شکست خواهد خورد

پرداخت نقدی یارانه دارو به هموفیلی ها شکست خواهد خورد

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران ایده جدید وزارت بهداشت برای پرداخت نقدی یارانه داروهای بیماران خاص را برگرفته از طرح تحول اقتصادی دولت دانست.

احمد قویدل در تشریح دسترسی بیماران به داروهای مورد نیازشان به خبرنگار مهر گفت: مبنای این ایده جدید از تفکری ناشی می شود که خروج داروهای خاص را از شبکه توزیع به علت تفاوت قیمت یارانه ای و اصلی آن دنبال می کند.

وزارت بهداشت برای جلوگیری از قاچاق داروهای یارانه ای به خارج از کشور سیاست توزیع محدود دارو را در پیش گرفته است که در نتیجه آن مشکلاتی برای برخی بیماران خاص از جمله هموفیلی ها که میزان مصرف داروی آنان به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست به وجود آورده است و بعضا این بیماران در تامین داروهای خود با مشکل مواجه می شوند.

وزارت بهداشت معتقد است اگر قیمت داروهای خاص معادل قیمت واقعی به بیماران عرضه شود دیگر انگیزه ای برای قاچاق دارو نخواهد بود.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران با عنوان این مطلب که پرداخت نقدی یارانه تلاش برای متعادل ساختن قیمتها است افزود: به همین منظور برای اجرای این طرح یعنی پرداخت نقدی یارانه داروها وزارت بهداشت می خواهد با صدور کارتی برای بیماران خاص مابه التفاوت یارانه را از طریق واریز به این کارتها پرداخت کند.

قویدل در عین حال تاکید کرد: البته با این کارت نمی توان چیز دیگری غیر از داروی مذکور خرید ضمن اینکه پول آن نیز قابل برداشت نیست.

وی به صدور این کارت برای بیماران تالاسمی، دیالیزی و ام اس اشاره کرد و افزود: حجم مصرف داروی ماهانه این بیماران روشن است و تحت عوامل دیگری نیست ولی در رابطه با هموفیلی ها که مصرف داروی شان قابل پیش بینی نیست صدور کارت منطق ندارد. 

در حال حاضر بیش از 7319 خانواده ایرانی با مسئله بیماران هموفیلی دست و پنجه نرم می کنند که از این میان 4086 نفر جزو گروه " فاکتور 8 " قرار دارند و 854 نفر نیز تحت عنوان گروه " فاکتور 9 " و مابقی دچار دیگر اختلالات مربوط به ناراحتیهای انعقادی هستند.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تصریح کرد: این نظر در چارچوبی ارائه می شود که تعریف دولت از بیماران خاص است که محدود به هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی، ام اس و ممکن است دیگر بیماران صعب العلاج نیز تحت پوشش قرار بگیرند که باید بررسی شود.

قویدل با تاکید بر تفاوت این طرح با کارت هوشمند بیماران خاص که مجری آن سازمان بیمه خدمات درمانی است افزود: هدف از صدور کارت هوشمند کنترل موضوعی دارو بوده و به هیچ وجه روی قیمت و یارانه نقش ندارد.

وی ضمن اعلام این مطلب که طرح صدور کارت هوشمند با شکست مواجه شده است ادامه داد: این طرح عملا شکست خورده است مگر اینکه با انجام اصلاحاتی به کارتی که قرار است وزارت بهداشت صادر کند پیوند بخورد.

بنا بر آمارهای رسمی در حال حاضر 23 قلم داروی بیماران خاص تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارد که این داروها جزو داروهای گرانقیمت محسوب می شوند که تهیه آنها برای بسیاری از خانواده های این بیماران با مشکلات جدی همراه است.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران با اشاره به گرایشهایی که در نزد مدیران وزارت بهداشت برای توزیع مساوی دارو بین بیماران خاص وجود دارد افزود: این سیاست فارغ از شدت بیماری و نوع خونریزی بیماران است تا خود را از توزیع هوشمندانه دارو رها کند.

قویدل با اظهارتاسف از اینکه سیاست مذکور در اغلب استانها جاری بوده و موجب انتقال موجودی داروی کشور به منازل بیماران می وشد گفت: این در حالی است که اگر امنیت دارویی وجود داشته باشد و دسترسی به دارو برای بیماران تضمین شود نیازی به ذخیره دارو در منزل نخواهد بود.

کد خبر 796425

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha