بابک رزم ساز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه باز خورد ناهنجاریهای شایع در جامعه در قوه قضائیه خود را نشان می دهد افزود : زمانی می توانیم جامعه ای سالم داشته باشیم که پرونده ای در قوه قضائیه تشکیل نشود و این امر به طور حتم به نحوه پوشش نهادهای حمایتی نیز بستگی دارد.
اغلب مسئولان و کارشناسان قضائی دلیل کثرت پرونده های قضایی در کشور را افزایش آسیبهای اجتماعی می دانند و معتقدند بسیاری از معضلات و آسیبهای اجتماعی در قالب پرونده های قضایی امروز دامنگیر دستگاه قضایی شده است.
بر اساس آمارهای رسمی در حال حاضر جمعیتی بالغ بر 2 میلیون نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی و 5 میلیون نفر نیز تحت پوشش کمیته امداد هستند که عدم یکپارچه بودن فعالیت این نهادها و تداخل در برنامه ها باعث شده افراد تحت پوشش رضایت چندانی از خدمات دریافتی نداشته باشند.
معاون دادستان تهران با بیان اینکه قادر به حل آسیبهای اجتماعی به شیوه های گذشته نیستیم گفت: آسیبهای اجتماعی شایع در جامعه رابطه مستقیم با تشکیل پرونده دارد و این در حالی است که از سوی دستگاههای مربوطه اقدامی اساسی در راستای حل این آسیبها صورت نمی گیرد.
به گفته سرپرست ناحیه 16 دادسرای عمومی و انقلاب تهران، تامین اجتماعی و پوشش نهادهای حمایتی یک امنیت اجتماعی پایه دار را ایجاد نموده و به گونه ای از وقوع بسیاری از جرایم جلوگیری می کند اما این امر منوط به همکاری و تعامل تمامی دستگاههای حمایتی است.
چندی پیش آیت الله هاشمی شاهرودی نسبت به افزایش 8 میلیونی پرونده های قضایی به نظام قضایی کشور هشدار داده بود.
معاون دادستان تهران با انتقاد از عملکرد سازمانهای حمایتی گفت : پوشش سازمانهای حمایتی به خصوص بهزیستی و وزارت رفاه به عنوان متولیان اصلی چندان کامل نیست و در این باره نقایصی در کار این نهادها مشاهده می شود.
بابک رزم ساز با تاکید بر اینکه باید علت وجود آسیب های اجتماعی مطرح در جامعه مورد بررسی و شناسایی قرار گیرد افزود: جرم انگاری یک عمل و تعیین مجازات زمانی موثر است که در کنار آن علل وقوع جرایم نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
سرپرست ناحیه 16 دادسرای عمومی و انقلاب تهران خاطر نشان کرد: مقصر دانستن قوه قضائیه برای تشکیل خیل عظیم پرونده های قضائی به طور حتم صحیح نیست و این امر را باید در افزایش آسیب های اجتماعی جستجو کرد.
نظر شما