۲۳ آذر ۱۳۸۷، ۱۳:۴۱

ارائه نظریه ای جدید برای انقراض دایناسورها

ارائه نظریه ای جدید برای انقراض دایناسورها

محققان دانشگاه توکیو بر این باورند که پدیده انقراض دایناسورها 15 میلیون سال زودتر از آنچه امروزه بیان می شود، در اثر ایجاد اختلال در میدان مغناطیسی زمین شکل گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه توکیو نظریه جدیدی را مبنی بر دلیل انقراض دایناسورها ارائه کرده اند. به گفته این محققان حادثه عظیم انقراض دایناسورها که باعث مرگ این جانداران عضیم الجثه در 250 میلیون سال پیش شده است، می تواند در بی نظمی های میدان مغناطیسی زمین و قرار گیری سیاره سبز در مقابل رگباری از تشعشعات کیهانی ریشه داشته باشد.

نظریه های گذشته نشان می دهد که فرایند انقراضی که به دوره پرمیان-تریاس تعلق دارد در حدود 250 میلیون سال پیش رخ داده و باعث از بین رفتن 90 درصد از حیات بر روی کره زمین شده است. با این حال نظریه جدید با ایجاد تحول در نظریات گذشته اعلام می کند که این دوره انقراض 15 میلیون سال قبل از وقوع و از اعماق زمین آغاز شده است.

بر اساس این نظریه در این دوره توده ای از مواد داغ حرکت خود را به سمت جبه زمین آغاز کرده اند که این فرایند باعث آشفتگی و واژگونی جریانات حرارتی در هسته زمین شده و میدان مغناطیسی زمین را با اختلال رو به رو کرده است.

این ضعف در میدان مغناطیسی سطح زمین را تحت تاثیر رگباری از تشعشعات کیهانی قرار داده است که این امر به خودی خود باعث شکافته شدن نیتروژن در اتمسفر و تبدیل آن به یونهایی شده است که به صورت ابری سر تا سر زمین را پوشش داده اند.

تشکیل این ابرهای یونی باعث کاهش ناگهانی و شدید دما در زمین و پایین آمدن سطح آب دریاها شده است که در نتیجه انبوهی از صفحات یخی در زمین بر روی یکدیگر انباشته شده اند.

به گفته محققان آثار به جا مانده از آن دوران نشان می دهد که طی وقوع این فرایندها ابتدا صخره های مرجانی از بین رفته اند، سپس دیگر جانوران حرکت خود را به سمت مناطق گرمسیری آغاز کرده اند که تمامی این موارد نشان دهنده سرد شدن شدید زمین است.

پس از گذشت 5 میلیون سال این توده های داغ به سطح زمین رسیده و از طریق سه انفجار آتشفشانی از زمین به سطح آن فوران کرده اند که آثار این فورانها را می توان امروزه در هند، چین و نروژ یافت. وقوع این سه انفجار سرمای زمین را به حداکثر میزان خود رسانده و منجر به کشته شدن دایناسورها و انقراض کلی آنها شده است.

بر اساس گزارش دیسکاوری، محققان بر این باورند که انفجار آتشفشانی که در منطقه سیبری و ده میلیون سال پس از انقراض دایناسورها رخ داده است، عامل اصلی از بین رفتن نسل اکثر جانوران بر روی زمین به شمار می رود.

کد خبر 799565

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha