به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه علوم هوشی مینه ویتنام موفق به تولید پلاستیکهای طبیعی شده اند که علاوه بر تجزیه پذیری، مقاوم به آب و ارزان نیز هستند.
به اعتقاد محققان وجود کیفیتهای متمایزی نظیر راحتی، مقاوم بودن به آب و ارزانی این گونه پلاستیکهای نوظهور زیستی، کیسه های پلاستیکی متداول را از دور خارج و به انتخاب اول بسته بندی اکثر محصولات بدل خواهد شد.
پلاستیکهای معمولی از منابع تجدید ناپذیر مثل نفت و گاز ساخته می شوند و زیست تجزیه پذیر نیستند. چنین موادی بین 500 تا 1000 سال زمان می برند تا در شرایط طبیعی تجزیه شوند.
نتایج حاصل از پروژه چهار ساله این محققان نشان می دهد مواد به دست آمده نه تنها می توانند در مدت زمان کوتاهی در زمین به طور کامل تجزیه شوند، بلکه هزینه کیسه های تولید شده با این مواد نیز بسیار ارزانتر است.
به گفته دانشمندان ویتنامی، این مواد که تحت عنوان نانوکامپوزیتها شناخته می شوند، مخلوطی از نشاسته قابل ارتجاع نسبت به حرارت، پلی وینیل الکل، نوعی پلیمر رسی و برخی افزودنی های غذایی است که با استفاده از فناوری نانو ساخته می شود.
به گزارش خبرگزاری تان هاین، محققان معتقدند نانوکامپوزیتهایی از این دست امکان تجزیه پذیری زیستی کامل این مواد را در محل های دفن زباله فراهم می کند و میکروارگانیسم های موجود در خاک در زمانی کوتاه بین یک تا شش ماه مواد را مصرف می کنند.
نظر شما