به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان شامگاه گذشته، سید مرتضی بختیاری در جلسه بررسی راهکارهای تسریع و تسهیل در شکل گیری کردیدورهای علم و فناوری استانهای اصفهان و خراسان رضوی در نشست مشترک با استانداران و نمایندگان مجلس دو استان افزود: توسعه کریدورهای علم و فناوری عاملی است که در متن کار، تحقق چشم انداز 20 ساله را نیز به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال 1372 کلنگ زده شد، ادامه داد: در سال 1384 نیز فعالیت کریدور علم و فناوری در این استان به تصویب رسید که دولت نهم نیز اهتمام زیادی نسبت به این مسئله داشته که در قسمتهای زیادی راهگشای استانهای اصفهان و خراسان رضوی بوده است.
وی خطاب به نمایندگان مردم در مجلس گفت: نمایندگان باید این امر را در راس برنامه های کاری خود قرار داده به نحوی که در برنامه پنجم توسعه نیز بتوان با کمک مجلس این امر را محقق ساخت و بسترسازی های لازم را برای اجرا محقق کرد.
وی همچنین به مدیران استانی برای حرکت در این عرصه تصریح کرد: شما نباید در این عرصه منتظر و چشم انتظار تهران باشید و باید کار را شروع کرد.
بختیاری همچنین به اقدامات انجام شده در استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: کاری که در مشهد انجام گرفت کاری 10 ساله بود که در یک ماه انجام شد و باید از تمام ظرفیتهای استان برای اجرای این مهم استفاده کرد.
بختیاری همچنین در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: در حال حاضر زمینه فعالیت کریدورهای علم و فناوری در چهار استان اصفهان، خراسان رضوی، یزد و آذربایجان شرقی فراهم و مصوب شده است.
ساختار شهرک علمی و تحقیقاتی چناران مشهد غیر دولتی است
به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان در بخش دیگری از این جلسه استاندار خراسان رضوی گفت: یک شهرک علمی و تحقیقاتی در کنار چناران تاسیس خواهد شد و براساس قرارداد بسته شده با شرکت خارجی (مالزی) این شرکت مکلف شده تا 30 درصد از سرمایه گذاری این شهرک را از کشورهای خارجی آورد.
محمدجواد محمدی زاده ادامه داد: در صورت تحقق این امر این شهرک می تواند برندهای فعال بین المللی را در استان داشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین در این میان حدود 15 تا 20 درصد را برای عموم مردم اختصاص داده ایم.
وی با اشاره به اینکه ما برای اجرای این امر ساختاری کاملا غیردولتی را تعبیه کرده ایم، افزود: یکی از اقدامات مهم دیگری که در کنار این شهرک عملیاتی خواهد شد ایجاد دانشگاه IT است.
محمدی زاده در خصوص این دانشگاه نیز اظهار داشت: برای احداث این دانشگاه با چند دانشگاه برتر و فعال در عرصه فناوری در سطح دنیا مذاکره کرده که یک دانشگاه بین المللی با همکاری آنها و دانشگاه فردوسی مشهد در عرصه فناوری های نوین راه اندازی شود.
استاندار خراسان رضوی همچنین یادآور شد: اگر قرار است در این منطقه هر اقدامی صورت پذیرد باید با ارائه تسهیلات و فناوری های نوین باشد.
محمدی زاده ادامه داد: فرهنگ سازی در عرصه کشاورزی بهترین گزینه صنعت و ... نیز در این منطقه از دیگر اهداف ما است تا کلیه فعالیت های انجام شده در این منطقه بوسیله فناوری های نوین باشد.
کریدور علم و فناوری، جهت دهنده ایده هاست
همچنین در بخش دیگری از این جلسه رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان اظهار داشت: استفاده از دانش در تولید و خلق ثروت و در توسعه اقتصاد دانش محور نقشی اساسی دارد.
قاسم مصلحی ادامه داد: در نهایت این امر سبب به وجود آمدن و جهت گیری ایده ها خواهد شد.
وی همچنین ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به 140 شرکت در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مشغول به فعالیت هستند که از عوامل شکل دهنده کریدور علم و فناوری بحساب می رود.
وی همچین اظهار داشت: تجربه نشان داده است که در این عرصه باید ایده ها را هماهنگ کرده و سازمانها را با یکدیگر هماهنگ کنیم تا به اهداف اصلی خود دست یافته و در نهایت می توان اثرات مثبت ملی آن را بررسی کرد.
نظر شما