مشاور شهرداری تهران با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هر چند اجرای این طرح در کوتاه مدت می تواند در کنترل ترافیک موثر باشد اما در بلند مدت یعنی زمان بعد از اجرای طرح ترافیک را تا چندین برابر نسبت به قبل افزایش می دهد به گونه ای که موضوع ترافیک صورت پیچیده تری به خود می گیرد.
مهرداد تقی زاده افزود: این طرح و امثال آن موقتی بوده و تنها راهکار پایدار در این زمینه توسعه حمل و نقل عمومی البته با احداث و توسعه خطوط ویژه اتوبوسرانی است.
این در حالی است که بسیاری از کشورها برای کاهش ترافیک در نقاط پر ترافیک خط ویژه احداث می کنند که این موضوع باعث می شود صاحبان خودروهای شخصی برای استفاده از اتوبوس ترغیب شوند و این در حالی است که ایجاد و توسعه خطوط ویژه ظرفیت اتوبوسها را بالا برده و یک اتوبوس کار دو اتوبوس را انجام می دهد به گونه ای که اگر روزانه 400 نفر را جابجا می کرد در این صورت 800 مسافر را در روز جابجا می کند.
مشاور شهرداری تهران احداث خط BRT را از جمله این اقدامات در تهران دانسته و افزود: در تهران احداث خط BRT نه تنها زمان سفر درون شهری را کاهش داده بلکه نظم بیشتری نیزدر آن به وجود آورده و ما نیاز داریم که در نقاط مختلف تهران این اقدام صورت بگیرد.
تقی زاده تصریح کرد: در اتوبانها و بزرگراههای تهران باید خطوط ویژه احداث شود و اتوبوسها زمان بیشتری را در ترافیک نمانند و علاوه بر این باید همزمان با این اقدام باید مترو نیز توسعه پیدا کند و این راهکار در کشورهایی که ترافیکشان به مراتب از ما بدتر بوده جواب داده است.
وی از دیگر راه حلهای پایدار به فرهنگ سازی در خصوص استفاده از دوچرخه اشاره می کند و معتقد است سیاستهایی باید اتخاذ شود تا شهروندان به پیاده روی ترغیب شوند.
موضوعی که در کشورهایی همانند چین اجرایی شده و آلودگی هوا و ترافیک را تا میزان زیادی کاهش داده است.
نظر شما