به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن غفوریفرد عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی صبح روز گذشته در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی چاپ ، بسته بندی و ماشین آلات وابسته که در تالار خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد ، گفت: درمیان اکتشافات واختراعات بشر کمتراختراعی وجود دارد که به اندازه صنعت چاپ فواید جهان شمول داشته باشد.
وی افزود: این صنعت دانش و تجربه و کشفیات دانشمندان را به نسلهای آینده منتقل میکند. صنعت چاپ از مهمترین صنایع در جهان است که نفع آن به همه رشتههای دانش میرسد.
خصوصیسازی صنعت چاپ در اولویت قرار دارد
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "اگر صنعت چاپ در زمان پیغمبر گرامی اسلام (ص) وجود داشت بشر میتوانست استفاده بیشتری از حضور ایشان کند"، گفت: اگر این صنعت در زمان ایشان و ائمه اطهار وجود داشت، بیانات ایشان با کمترین شبههای به دست ما میرسید؛ بیاناتی که پیامآور صلح بودند و میتوانستند بشارت صلحی گسترده در جهان باشند.
غفوری فرد در ادامه با اشاره به دغدغه و گلایه دست اندرکاران صنعت چاپ در باره تحقق نیافتن اهداف اصل 44 قانون اساسی گفت: مجلس به اهداف چشم انداز 20 ساله که مقام معظم رهبری فرمودند عنایتی ویژه دارد.
وی با بیان اینکه حداقل باید سه درصد از تولید ناخالص ملی برای پژوهش سرمایهگذاری شود اظهار داشت: هیچ کشوری بدون سرمایهگذاری در زمینه پژوهش نمیتواند پیشرفت کند.
حتی یک درصد هم صرف تحقیقات و پژوهش نمیشود
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: این مسئله در برنامه پنجم توسعه مورد توجه قرار گرفته و باید حداقل سه درصد از سرمایه گذاریها در زمینه تحقیقات و پژوهش صرف شود. ولی هم اکنون در بهترین و خوش بینانهترین محاسبات این سرمایه گذاری به یک درصد هم نمیرسد.
غفوری فرد با بیان اینکه تصدیگری دولت مطابق اصل 44 باید کاهش یابد به دست اندرکاران صنعت چاپ اطمینان داد که مجلس پیگیر واگذاری بخشهای دولتی به بخشهای خصوصی است.
پورمظاهری رئیس مجمع صنفی صنوف تولیدی تهران در ادامه این مراسم گزارشی از نحوه حضور کشورها و شرکتهای داخلی در نمایشگاه ارائه داد. به گفته وی دست اندرکاران صنعت چاپ 17 کشور جهان به همراه شرکتهای داخلی در 10 سالن نمایشگاه بینالمللی تهران دست آوردهای جدید خود را به نمایش گذاشتهاند.
صنعت چاپ نقش مهمی در تولید دارد
در بخش دیگری از مراسم دکتر دانشمند عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران با اشاره به بحران اقتصادی جهان توجه به تولید را مهمترین رویکرد مقابله با بحران اقتصادی خواند و گفت: یکی از صنایعی که میتواند تولید را در کشور افزایش دهد صنعت بسته بندی و چاپ است. این صنعت در سه شبکه حمل و نقل ، شبکه توزیع و شبکه مصرف کننده به فعالیت می پردازد و نقش مهمی در ارائه کالا و اقتصادی شدن ارائه کالا دارد.
در ادامه سید جلال حسینی رئیس شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی تهران با اشاره به تاریخ پیدایش صنعت چاپ در جهان و ایران به فواید آن در عرصه نشر دانش پرداخت.
در پایان مراسم حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، علی اکبر اشعری مشاور فرهنگی رئیس جمهور، محسن پرویز و غفوری فرد جوایز برگزیدگان اولین جشنواره طراحی و بسته بندی با رویکرد صادرات را اهدا کردند.
نظر شما