۱۳ بهمن ۱۳۸۷، ۱۱:۲۷

اخبار اقلیت مسلمان جهان/

زنان مسلمان موفق بریتانیا معرفی می‌شوند

زنان مسلمان موفق بریتانیا معرفی می‌شوند

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: درحالی که علمای مسلمان اندونزی یوگا را حرام اعلام کردند مسلمانان فیلیپین از نخستین شورای ملی علمای مسلمان برخوردار شده و به زودی بزرگترین مسجد در این کشور بنا می‌شود، بریتانیا نیز در نظر دارد فهرستی از زنان مسلمان موفق را منتشر کند .

یوگا و استعمال دخانیات برای مسلمانان اندونزی حرام اعلام شد

شورای علمای مسلمان اندونزی روز یکشنبه 6 بهمن ماه طی صدور فتواهایی انجام یوگا که دربرگیرنده مؤلفه‌های نیایشی آیین هندو بوده و همچنین استعمال دخانیات در اماکن عمومی را برای مسلمانان این کشور حرام اعلام کردند.

در نشست ملی شورای علمای مسلمان اندونزی در غرب سوماترا حدود 700 نفر از علما توافق کردند که مسلمانان را از انجام یوگا منع کنند، چرا که یوگا دربرگیرنده آداب دینی آیین هندو چون ترانه ها و سرودهای دینی یا مراقبه در طول تمرین است.
این درحالی است که آنها به طور هم رأی اشاره کردند که مسلمانان اندونزی می توانند یوگا را به عنوان یک تمرین جسمانی یا ورزش انجام دهند و زمانی که این اقدام به سلامت ارتباط داشته باشد انجام دادن آن مانعی ندارد، چرا که علما اعتقاد دارند آنها تنها فعالیتهایی را حرام اعلام می کنند که ارزشهای اسلامی را از بین می برد.

یوگا فعالیتی بدنی و باستانی است که برای کمک به مراقبه انجام می شود و قدمت آن به هزاران سال پیش باز می گردد، اما اکنون در بسیاری از بخشهای اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور اسلامی از محبوبیت خاصی برخوردار است.

شورای علمای مسلمان اندونزی همچنین استعمال دخانیات در اماکن عمومی را حرام اعلام کرد و مسئله حرام بودن دخانیات را برای اقشار خاصی را چون کودکان، نوجوانان و زنان باردار مورد تصریح قرار داد. رئیس بخش تحقیق و توسعه شورای علما گفت: علما در رابطه با حرام اعلام کردن دخانیات هم رأی نبودند چرا که برخی از اعضای این شورا از این امر واهمه داشتند که این فتوا درنهایت ممکن است به اقتصاد کشور ضربه بزند.

راه اندازی کرسی مطالعات اسلامی در دانشگاه کارولینای شمالی 

دانشگاه کارولینای شمالی هیئت کرسی مطالعات اسلامی ایجاد کرده تا به علاقه درحال افزایش برای اطلاعات درباره اسلام و مسلمانان که در پی حملات یازدهم سپتامبر شکل گرفته پاسخ دهد.

درکنار بودجه ای که از مالیات ایالتی برای راه اندازی این کرسی درنظرگرفته شده رئیس انجمن فرهنگی زنان ترک در استانبول نیز تلاشهایی برای جمع آوری بودجه در این رابطه انجام داده است. این کرسی با هدف ارتقای آگاهی عمومی درباره مطالعات اسلامی و جهان اسلام راه‌اندازی می شود.

دانشگاه کارولینای شمالی در سال 1789 این دانشگاه به عنوان نخستین دانشگاه عمومی در ایالات متحده تأسیس شد و نخستین دانشگاهی بود که دانشجویان آن در قرن هجدهم فارغ التحصیل شدند.

کرسی مطالعات اسلامی قصد دارد به نیاز درحال رشد دانشجویانی پاسخ دهد که خواستار کسب اطلاعات درباره اسلام هستند.

لغو نمایش فیلم "فتنه" در پارلمان بریتانیا

پارلمان بریتانیا نمایش فیلم "فتنه" ساخته گیرت وایلدرز نماینده افراط‌گرای پارلمان هلند علیه‌ اسلام و مسلمانان را لغو کرد.
قرار بود این فیلم 16 دقیقه ای روز 29 ژانویه (10 بهمن) در مجلس لردان بریتانیا به نمایش درآید.

تصمیم لغو نمایش این فیلم روز جمعه اعلام شد زمانی که نظیر احمد نماینده پارلمانی با رئیس مجلس لردان با حضور نمایندگان شورای مسلمانان ، انجمن مسلمانان و سایر نمایندگان جامعه مسلمان بریتانیا دیدار کرد.

این فیلم به شکل‌گیری مناقشاتی بزرگ در سراسر جهان به ویژه در اروپا منتهی شد. تصمیم دادگاه فرجام خواهی آمستردام به عنوان دومین مقام عالی رتبه حقوقی در هلند، تصمیم اولیه دادستانی هلند را بی اثر کرد.

ماه ژوئن گذشته دادستان هلند صدها شکایت علیه وایلدز را برپایه اینکه اقدامات وی در متن گفتمان عمومی انجام شده رد کرد، موضعی که توسط ژان پیتر بالکنده نخست وزیر دموکرات مسیحی هلند نیز مورد تأیید قرار گرفته بود. اما روز پنجشنبه دادگاه فرجام خواهی هلند استدلال کرد پیگرد جنایی با حق آزادی بیان منافاتی ندارد و این تصمیم براساس استانداردهای تعیین شده دادگاه اروپایی حقوق بشر اتخاذ شده است.
 
انتشار فهرستی از زنان مسلمان موفق بریتانیا

کمیسیون حقوق بشر و تساوی مستقر در منچستر، بریتانیا اعلام کرد در نظر دارد نخستین فهرست زنان مسلمان قدرتمند را که در رشته یا راهی که انتخاب کردند به موفقیتهای برجسته‌ای دست یافته‌اند منتشر کند.

این کمیسیون درحال حاضر اسامی نامزدهای فهرست زنان قدرتمند را تصویب می کند و قرار است طی مراسمی 24 مارس امسال ( 4 فروردین سال 1388) اعلام شود. هر زن مسلمان و بریتانایی بالای 18 سال و شاغل شایسته نامزد شدن در این فهرست است که از سوی خود فرد یا از طرف وی به این کمیسیون معرفی می شود و نامزدها تا روز 16 فوریه ( 28 بهمن) فرصت دارند در این رابطه اقدام کنند.

این کمیسیون اعلام کرد این نخستین بار است که از زنان شاغل و موفق مسلمان بریتانیا به این روش تجلیل و تقدیر می شود.
هدف از اجرای این پروژه شناسایی گروهی از زنان است که می توانند از تجارب یکدیگر در زمینه شغلی استفاده کنند.

موفقیتهای چشمگیری زنان مسلمان اروپایی

نتایج تحقیقاتی که در دانشگاه کیمبریج بریتانیا انجام شده نشان می‌دهد که زنان مسلمان اروپا به‌رغم مبارزه روزانه با تعصبی که در جامعه علیه آنها وجود دارد به موفقیتهای چشمگیری دست یافته‌اند و در دسترسی به آموزش و شغل مورد نظر خود موفق عمل کرده‌اند.

این تحقیق نشان می‌دهد که زنان مسلمانی که در اروپا به سر می‌برند به رغم باورهای نادرستی که درباره آنها وجود دارند و تبلیغات منفی که علیه آنها در رابطه با حجاب صورت می‌گیرد از فرصتهای خوب به طور شایسته بهره‌برداری کرده‌اند.

این تحقیق همچنین مشخص کرده است که نسل درحال ظهوری از زنان مسلمان به طور درحال رشدی مستقل بوده و مصمم هستند تمام موانع موجود را در راه رسیدن به تحصیلات کامل و مشاغلی که به آن علاقه دارند رفع کنند. این درحالی است که تحقیقات دانشگاه کیمبریج یادآور شده است که این زنان موفق مسلمان همچنین سنتهای فرهنگی خود را مدنظر قرار می‌دهند و به تبع آن با تبعیض و تردید از سوی اکثریت غیرمسلمان جامعه رو به رو هستند.

این چالشها اغلب با پیشینه خانوادگی چندان متمولی همراه نیست که این امر می‌تواند ثبات اجتماعی و آرمانهای آنها را محدود کند.
این تحقیقات با عنوان " زنان مسلمان اروپایی: آرمانها و چالشهای بالقوه" از سوی بنیادن بادوین توسط دکتر سارا سیلوستری محقق دانشگاه کیمبریج انجام شده است.

بررسی ارزشهای خانواده اسلامی در ولز

فعالان مسلمان ولز در نظر دارند روز سه‌شنبه 15 بهمن ماه یک گردهمایی را با حضور علمای برجسته اسلام به منظور ارزیابی مجدد ارزشهای خانواده مسلمان برای رویارویی با مشکلات پیش روی مسلمانانی که در غرب زندگی کرده برگزار کنند. 

ایان استوارت رئیس گروه پارلمانی دوستان اسلام گفت: ولز دارای جوامع متنوع چشمگیری است؛ بافتی اجتماعی که براساس ارزشها و قدرت خانواده تشکیل شده است.

این گردهمایی با عنوان "چالش افراط‌گرایی" با حضور فعالان و داوطلبان بسیاری از اقشار مختلف ولز چون جوانان و سیاستمداران در شهر کاردیف ولز برگزار می‌شود. خشونت، ازدواجهای اجباری، شکستن روابط خانوادگی، انحصار طلبی های اجتماعی و اقتصادی جوانان مسلمان در میان موضوعاتی هستند که در این گردهمایی بررسی می‌شوند.

حبیب الجعفری از بنیاد طوبی در ابوظبی سخنرانی افتتاحیه این گردهمایی را برعهده داشته و ایده افراط گرایی در جامعه مسلمان را به چالش گرفته و در رابطه با اقدامات ضروری که مسلمانان باید برای تفسیر فرهنگی اسلام داشته باشد سخنرانی می‌کند.

فعالیت نخستین شهردار مسلمان هلند مایه افتخار این کشور است

در پی انتصاب و آغاز به کار نخستین شهردار مسلمان هلند برای شهر روتردام، رهبر حزب کار این انتخاب را مایه افتخار هلند دانست.

وتر بوس رهبر حزب کار در دیداری با اعضای حزب خود یادداشت تفاهم ادغام را که قرار است در ماه مارس به اعضا ارائه کند مورد بحث قرار داد و به مسئله انتخاب نخستین شهردار مسلمان هلند اشاره کرد. 

وی گفت: مسئله داشتن یک شهردار مسلمان برای هلند مایه افتخار است. این مسئله در حزب کار به دنبال تغییر در سیاستهای حزب کار صورت گرفته است.

بوس اظهار داشت که اسلام همواره متعلق به هلند بوده و این تعلق باقی خواند ماند. وی همچنین در مقابل انتقادهای حزب لیفبار روتردام مبنی بر اینکه شهردار مسلمان دارای ملیت دوگانه است اظهار داشت که تابعیت دوگانه بخشی از جامعه هلند بوده و همواره باقی خواهد ماند.

احمد ابوطالب نخستین شهردار مسلمان هلند سیاستمدار عضو حزب کار نخستین شهرداری است که در هلند متولد نشده است، وی همچنین نخستین شهردار مسلمان در هلند محسوب می‌شود.

تشکیل شورای ملی علمای فیلیپین

برای نخستین بار 200 نفر از علمای مسلمان در فیلیپین گردهم آمده و سازمانی را برای اتحاد تقویت و انعکاس صدای مسلمانان در رابطه با مسائل پیش روی اسلام در این کشور تشکیل دادند.

شورای ملی علمای فیلیپین هیئت امنای خود را از میان علمای برجسته این کشور انتخاب کرد و تشکیل این شورا مورد استقبال مقامات فیلیپینی از جمله نیروی ملی پلیس این کشور قرار گرفت.

سوکارنو اکبالا رئیس پلیس فیلیپین گفت: در مرحله نخست علما کارشناسان قرآن و سنت پیامبر(ص) هستند، آنها می توانند مسلمانان و جوامع آنها را براساس آموزه هایی درباره صلح، تساهل و هماهنگی اسلام هدایت کرده و روابط آنها را با غیرمسلمانان ارتقا دهند.

وی همچنین گفت که در این کشور هزاران نفر از علمای مسلمان به سر می برند که کارشناس اسلام و قوانین اسلامی هستند و می‌توانند به تفسیر علوم اسلامی، نظریه‌ها و قانون بپردازند.

بزرگترین مسجد فیلیپین در شهر کوتاباتو ساخته می‌شود

بزرگترین مسجد فیلیپین در شهر کوتاباتو برای پاسخگویی به نیازهای دینی و همچنین ضرورتهای فرهنگی مسلمانان منطقه ساخته می‌شود.

محمد سلیمان از علمای مسلمان و مترجمان قرآن در این منطقه این پروژه را بهترین پروژه عمرانی توصیف کرد و اظهار داشت که ساخت این مسجد بی‌تردید به ایجاد جامعه‌ای ایده‌آل کمک کرده و آن را به محلی برای تبلیغ دین اسلام در میان تعداد بسیاری از مردم تبدیل خواهد کرد.

جدا از این مسجد که با بودجه 48 میلیون دلاری ساخته می‌شود، ساخت یک کتابخانه، یک دارالفتوی و یک مدرسه اسلامی نیز در این پروژه قرار خواهد گرفت. طرحهای اولیه این مسجد بزرگ که روی زمینی به مساحت 5 هکتار ساخته می‌شود آن را از خلیج مورو در شرق و از فرودگاه آوانگ درجنوب کاملاً نمایان می‌سازد. طرح توسعه این شهر همچنین در آینده دربرگیرنده ساخت مناطق مسکونی، صنعتی و تجاری در اطراف این مسجد خواهد بود.
 
ساخت هر مسجد در آمریکا تأکیدی بر رشد جمعیت مسلمان است

مسلمانان شهر آرلینگتون در ایالات متحده که درحال حاضر از محلی اجاره‌ای که زمانی داروخانه بوده برای اقامه نمازهای جماعت خود استفاده می‌کنند از تابستان سال آینده در مسجد جدید "دارالاسلام" به نشانه رشد جمعیت مسلمان منطقه اقامه نماز می‌کنند.

مصطفی نهاس نایب رئیس انجمن اسلامی دارالاسلام اظهار داشت که مسجد جدید از نمای خارجی حس متفاوت بودن خود را به مخاطب القا می کند و تفاوت آن تنها به فضا و فعالیتهای داخلی باز نمی گردد.

ساختمان این مسجد با نهایت ظرافت ساخته می شود تا با سنتها و قوانین اسلامی تطابق داشته باشد. معماری این مسجد را محبوب دیوان از فریسکو برعهده دارد و قرار است پنجره های قوسی شکل، گنبدی مسی رنگ و مناره هایی بلند داشته و روی مناره های آن براساس سنتهای اسلامی تزئینات خاصی صورت خواهد گرفت.

فضای داخلی این مسجد سفید خواهد بود و چلچراغی از گنبد آن در فضای داخلی آویزان می شود. فضای اقامه نماز برای زنان جدا می شود و زمینی برای بازی کودکان ساخته خواهد شد. بخش تأمین بودجه ساخت این مسجد نیز براساس موازین شرع اسلام و با صدقه های جامعه محلی مسلمان فراهم شده است.

مسجد جدید شهر آرلینگتون دارای مرکز ویژه جوانان همراه یک زمین بسکتبال و پنج ستون به نشانه پنج رکن اسلام خواهد داشت. ساخت آشپزخانه ای کوچک و یک کتابخانه در دستور کار ساخت مسجد قرار دارد.

اندونزی نخستین اوراق بهادار اسلامی خود را صادر کرد

اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور اسلامی جهان روز جمعه 11 بهمن ماه برای سرمایه‌گذاران جزئی اوراق بهادار اسلامی صادر کرد تا بتواند نقشی در صنعت اقتصادی در حال توسعه جهان داشته باشد.

اندونزی در آوریل سال 2008 به کشورهای صادر کننده اوراق بهادار اسلامی پیوست و قانونی را تصویب کرد که به موجب آن فروش اوراق بهادار اسلامی در داخل و خارج از کشور مجاز شمرده می شود.

بازار اوراق بهادار اسلامی طی هشت سال تا سال 2008 به 9/111 میلیارد دلار رسیده و انتظار می رود اوراق بهادار سال 2008 و 2009 حدود 69 حدود میلیارد دلار به ارزش این بازار اضافه کند. بانکهای اندونزی نیز برای پیوستن به صنعت بانکداری اسلامی که می تواند به فروش میلیونها اوراق بهادار در کشورهای همسایه منتهی شود، ابراز تمایل کرده اند.

بانک پی تی اندونزی به عنوان یکی از وام دهندگان بزرگ این کشور اعلام کرده درنظر دارد 50 میلیون دلار از اوراق بهادار مالزی را امسال در اندونزی به فروش برساند.

اقتصاد اسلامی یکی از بخشهای صنعت اقتصاد جهانی است که به سرعت درحال رشد است. صنعت بانکداری اسلامی که از سه دهه پیش آغاز شد به رشد چشمگیری رسیده و توجه سرمایه گذاران و بانکداران بسیاری در سراسر جهان را به خود جذب کرده است. درحال حاضر حدود 300 بانک اسلامی و مؤسسه مالی سراسر جهان وجود دارد که دارایی های آنها تا سال 2013 به یک تریلیون دلار خواهد رسید.

کد خبر 826624

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha