سید مجتبی خیام نکویی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: با توجه به افزایش روزافزون جمعیت و کمبود مواد غذایی روشهای متداول اصلاح ژنتیکی محصولات کشاورزی جوابگوی این نیاز نبوده و یکی از مهمترین راهکارهای جدید فناوری مهندسی ژنتیک است که مشکلات روشهای سنتی را ندارد.
وی افزود: یکی از مشکلات روشهای سنتی زمان بر بودن و محدود بودن انتقال صفات ژنی به موجودات مختلف است اما در این روش میتوان از موجودی، صفات خاصی که مورد نظر است را جداسازی کرد و به موجود دیگر انتقال داد. از طرفی سرعت عمل در این روش بالاست که طی پنج تا شش سال میتوان با بهرهگیری از این روش به یک رقم جدید دست یافت.
خیام یادآور شد: با توجه به کاربرد وسیع این علم در حال حاضر حدود 120 میلیون هکتار سطح زیر کشت دنیا را محصولات تراریخته به خود اختصاص دادهاند و در ایران نیز اهمیت موضوع تراریخته درک شده و تحقیقات وسیعی در این خصوص انجام گرفته و دستاوردهایی همچون برنج، پنبه و سیب زمینی مقاوم به آفات به دست آمده که برخی نیز مقاوم به برخی بیماریها هستند، حاصل شده است.
رئیس پژهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: این محصولات در صورت طی کردن ارزیابی خطرات احتمالی و تصویب قانون ملی ایمنی زیستی در آینده میتوانند تحول بزرگی در سطح کشور ایجاد کنند.
نظر شما