به گزارش خبرنگار مهر از ارومیه رحیم قربانی در جلسه کمیته راهبرداری آذربایجان غربی، بر روان و آسان سازی اعطای تسهیلات بانکی برای احداث مسکن روستائیان در معرض آبگیری تاکید و خاطر نشان کرد: هم اکنون 34 روستا در سطح استان در معرض آبگیری است که باید به محض دریافت تسهیلات نسبت به ساخت مسکن آنان اقدام شود.
وی توجه به مسائل حاشیه ای سد ها از قبیل انتقال و جابجایی روستاها، آماده سازی زمین برای احداث منازل جدید روستائیان و تملک زمینها در هنگام مطالعه سدها را جزو ضروریات عنوان کردئ.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اعتبارات باید با برنامه ریزی و اصولی جهت تملک زمینها،احداث بدنه سدها و ژئوتکنینک تخصیص یابد گفت: متاسفانه به دلیل عدم رعایت هه جوانب احداث سدها اعتبارات موجود برای انجام همه این اقدامات کافی نیست.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه بر استفاده جهت تصریح در احداث مسکن برای خانوارهای روستاهای در معرض آبگیری تاکید کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی نیز در ادامه این جلسه با انتقاد از عدم وجود مشاور بومی در بهره برداری و شناسایی مشکلات احتمالی ناشی از احداث سدها گفت: احداث سد سیمینه رود بوکان از مهمترین پروژههای در دست اقدام این سازمان است که هفت روستا در اطراف این دریاچه با مشکل آبگرفتگی مواجه هستند.
نقی کریمی با بیان اینکه سد زولا تا اردیبهشت ماه سال آینده به بهربرداری میرسد، اضافه کرد: تاکنون هیچ اقدامی برای انتقال روستای اطراف این دریاچه صورت نگرفته است وعملیات انتقال آنها باید تا بهرهبرداری از این سد به پایان برسد.
وی ادامه داد: پرداخت مستقیم تسهیلات به بنیاد مسکن برای ساخت ساختمانهای روستایی از راهکارهای اساسی برای حل مشکل اسکان روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آنها به مناطق دیگر است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی آذربایجانغربی نیز در ادامه گفت: عدم تمرکز مطالعات سبب افزایش هزینههای توسعه میشود که این مشکل با تلفیق پیشنهادات مشاوران قابل حل و بررسی است.
اسماعیل علیزاده با بیان اینکه مشاوران از نگاه بخشی در انتقال روستاها خودداری کنند، اظهار داشت: انتقال روستاهای در معرض آبگرفتگی سبب بروز مشکلات کمآبی به ساکنان این روستا در مناطق جدید میشود که با کم کردن فاصلههای روستاها و تجمع آنها میتوان حجم هزینهها و مسیرها را کوتاه کرد.
وی خاطرنشان کرد: سازمانهای مسئول در این بخش در هنگام پرداخت تسهیلات به روستاییان باید برقراری تاسیساتی چون راه، آب، برق و تلفن را از قبل پیشبینی کرده و از تحمیل هزینههای چند برابری به مدیریت استان پرهیز کنند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن آذربایجانغربی نیز در این جلسه با بیان اینکه طی سال جاری 15 هزار هکتار زمین به 120 خانوار روستایی در سطح استان واگذار شده است، تصریح کرد: این اراضی با هدف جابهجایی روستاهای واقع در مناطق حادثهخیز، توسعه اصولی روستا و رفع نیاز مسکن روستایی واگذار میشود.
سیروس خیریزاده در پایان خاطرنشان کرد: زمینهای مورد نظر در ابعاد مختلف قطعهبندی شدهاند که بر حسب نیاز و تعداد خانوار با قیمت مناسب در اختیار روستاییان قرار میگیرد.
در پایان این جلسه به تسهیل مشکلات فنی و اجتماعی روستاهای قابل انتقال توسط شورای فنی استان و احداث خانه های روستایی نزدیک در یک محل مورد تصویب حاضرین قرار گرفت.
نظر شما