۱۹ بهمن ۱۳۸۷، ۱۴:۵۲

دستگاه اسپارک اروژن دندانپزشکی توسط محققان کشور ساخته شد

دستگاه اسپارک اروژن دندانپزشکی توسط محققان کشور ساخته شد

دستگاه "اسپارک اروژن دندانپزشکی" توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی با قابلیت افزایش تطابق پروتزها و ایمپلنت های دندانی ساخته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به منظور افزایش تطابق پروتزها و ایمپلنت های دندانی با محل نصب آن در داخل دهان، دستگاه "اسپارک اروژن دندانپزشکی" توسط گروهی از محققان جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران ساخته شد.

دکتر مجید رحمانی از اعضای این گروه تحقیقاتی با بیان اینکه مشکل بسیاری از دندانپزشکان برای نصب پروتز در دهان عدم تطابق پروتز ساخته شده با دندان قالب گیری شده است، گفت: برای نصب پروتز در دندان توسط دندانپزشک شیاری روی دندان ایجاد و پس از قالب گیری به لابراتوار منتقل و مدلهای گچی دندان ساخته می شود. سپس با استفاده از فلزهای کوپینگ روکش دندان به دست خواهد آمد اما در این روند بر اثر حباب های گچ و تغییرات ابعادی گروتز، نامنظمی هایی در پروتز ساخته شده ایجاد می شود که مانع از نشستن صحیح پروتز در دهان خواهد شد.

وی با بیان اینکه عدم تطابق کامل پروتز در داخل دهان باعث مشکلات زیادی شده و روکشهای پروتز قابلیت خود را از دست داده و سبب از بین رفتن دیگر دندانهای فرد نیز می شوند، گفت: علاوه بر این، نقاطی که باعث می شوند پروتز به طور صحیح در دهان ننشیند فشارهایی را روی دندان مجاور وارد می کنند.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران اضافه کرد: اگر چه در ایمپلنتهای دندانی ممکن است مشکل پوسیدگی وجود نداشته باشد اما عدم نشست کامل پروتز در مکان خود باعث می شود که نیروی زیادی به ایمپلنت وارد شده که منجر به شکستگی آن و یا تخریب استخوان اطراف می شود.

رحمانی افزود: با کمک  دستگاه "اسپارک اروژن دندانپزشکی" که با همکاری جمعی از اعضای جهاد دانشگاهی ساخته شده با استفاده از اختلاف فاز الکتریکی و ایجاد جرقه، درجه حرارتی حدود 3 هزار درجه ایجاد می شود و طی مراحل نقاط نامنظم پروتز حذف می شود و در هنگام نصب توسط دندانپزشک با تطابق بسیار بالایی روی دندان می نشیند و مانع از مشکلات روش های قبلی می شود که البته به دلیل این که ایمپلنت ها خود رسانای الکتریسته هستند این دستگاه عملکرد بهتری در ایمپلنت ها دارد.

رحمانی با اشاره به اینکه مبتکر ساخت این دستگاه دکتر علیرضا نژاد کمالی داوری است، افزود: حدود 7 سال پیش مراحل ابتدایی کار انجام شد و در آن زمان نیز دستگاه بسیار ساده ای ساخته شد اما به دلایل مختلفی کار مسکوت ماند تا این که با ورود وسیع ایمپلنت های دندانی به بازارهای ایران این کار پیگیری شده و دستگاه تکامل یافته کنونی ساخته و ثبت شد.

وی خاطرنشان کرد: هفت سال پیش هیچ نمونه خارجی برای این دستگاه وجود نداشت اما پس از انتشار مقالات تحقیقاتی این دستگاه در مجلات دانشگاه مشهد، کشور آمریکا تحقیقات در این زمینه را آغاز کرد ولی در حال حاضر دستگاهی مشابه با این دستگاه که مختص کار دندانپزشکی باشد در جهان وجود ندارد.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در خصوص تولید انبوه دستگاه اظهار داشت: امیدواریم بعد از انتشار مستند اطلاعات دستگاه تولید انبوه آن آغاز شود.

کد خبر 830545

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha