به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدباقر قالیباف امروز در مراسم آغاز به کار مجموعه دوم اتوبوسهای دو کابین خارجی گفت: اینکه می گوییم می توان در یک دوره چهار ساله تحولات مهمی در وضعیت ترافیک و حمل و نقل عمومی به وجود آوریم با توجه به شرایط و امکانات موجود و ظرفیتهایی است که در کشور وجود دارد و اگر همکاری و حمایتهای لازم در راستای تحقق این برنامه ها صورت گیرد به طور حتم می توانیم شاهد حل بسیاری از مشکلات ناشی از ترافیک در زمانی محدود باشیم.
وی افزود: البته این برنامه بدان معنا نیست که تا چهار سال دیگر تغییری در شهر رخ نمی دهد بلکه برای ایجاد تحول در مدت زمانی محدود هر سال باید 25 درصد از اهداف تعیین شده محقق شود تا بتوانیم معضل ترافیک، آلودگی هوا و خسارات بسیار زیادی را که به دنبال دارد از سر راه برداریم.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه یکی از مهمترین چالشهای پیش روی ما در ابتدای کار شرکت واحد اتوبوسرانی و مشکلات آن بود گفت: زمانی که مسئولیت شهرداری تهران را به عهده گرفتیم شرکت واحد اتوبوسرانی با مشکلاتی مانند مشکلات مدیریتی، مسائل داخلی ، حقوق کارکنان و نارضایتی پرسنل مواجه بود و ساختار این شرکت گویا از 40 سال گذشته هیچ تغییری به خود ندیده بود و کارها بسیار کند پیش می رفت. در این مدت تلاش کردیم هر کاری را که از دستمان بر می آید برای حل معضلات انجام دهیم و جایی نبوده که من به عنوان شهردار تهران متوجه مشکلات و ایرادهای کار نباشم و اکنون خوشبختانه بسیاری از مشکلات شرکت واحد اتوبوسرانی و کارکنان آن از سر راه برداشته شده و توانسته ایم گامهای خوبی را در راستای تغییر ساختار سازمانی، نوسازی ناوگان و ارتقای خدمات رسانی برداریم.
شهردار تهران افزود: در بحث نوسازی ناوگان سالهای گذشته نیز اقدامات متعددی صورت گرفته است اما اتوبوسهای جدید که جایگزین اتوبوسهای فرسوده می شدند همپای اتوبوسهای مدرن دنیا نبودند و ویژگیهای اتوبوسهای شهری را از جمله ایمنی و راحتی در بر نداشتند و در واقع ما هم در تولید و هم کیفیت دچار مشکلاتی بودیم و صنعت کشور نتوانسته بود در این راستا گام موثری بردارد.
امیدواریم تغییرات جدی در تولیدات صنعت اتوبوس سازی داخل کشور ایجاد شود
قالیباف تصریح کرد: به همین دلیل ما اقدام به ورود اتوبوسهای دو کابین خارجی کردیم که از اتوبوسهای مدرن و دارای استانداردهای روز جهانی محسوب می شوند و همچنین این امکان را فراهم ساخته اند که صنعت کشور بتواند تکنولوژیهای جدید و روز دنیا را وارد کرده و تغییرات اساسی در تولیدات داخلی صورت گیرد.
وی ادامه داد: در مجموعه دوم 105 دستگاه اتوبوس دو کابین خارجی وارد ناوگان می شود و امیدواریم سال آینده تا اواخر اردیبهشت ماه با استفاده از تکنولوژی این اتوبوسها شاهد تولید اتوبوسهای با کیفیت در داخل کشور باشیم و بتوانیم به مرور خود اقدام به تولید اتوبوسهای با کیفیت و پر ظرفیت در داخل کشور کنیم.
روشهای سلبی برای حل مشکل ترافیک جوابگو نیست
شهردار تهران با تاکید بر این که حل مشکل ترافیک تنها در گرو توسعه حمل و نقل عمومی است گفت: بارها تاکید کرده ایم که روشهای سلبی به تنهایی نمی توانند مشکل ترافیک را از سر راه بردارند و اگر واقعا طالب حل معضل ترافیک و از بین بردن خسارتهای اقتصادی، زیست محیطی و سلامتی به شهروندان هستیم باید توسعه مترو در دراز مدت و توسعه خطوط اتوبوسرانی در کوتاه مدت را در دستور کار خود قرار دهیم .
وی افزود: منظور از توسعه خطوط مترو در بلند مدت در طرحهای 20 یا 25 ساله نیست و با توجه به توان و امکانات موجود ما می توانیم حداکثر ظرف مدت 6 سال 217 کیلومتر مترو در شهر تهران داشته باشیم و حجم زیادی از سفرهای شهری را به این وسیله تحت پوشش قرار دهیم.
توسعه همزمان خطوط مترو و اتوبوسرانی
قالیباف در ادامه گفت: همزمان با توسعه خطوط مترو، توسعه خطوط اتوبوسرانی و ناوگان آن در سه سطح خطوط تندرو، خطوط ویژه و محلی باید اجرا شود.
وی با بیان اینکه سومین خط اتوبوسرانی تندرو فعالیت آزمایشی خود را شروع کرده و بزودی شاهد افتتاح رسمی آن خواهیم بود افزود: زمانی که نخستین خط اتوبوسرانی تندرو در حال احداث بود بسیاری با احداث این خط مخالفت داشتند و ایرادهای بسیاری بر این طرح وارد می کردند تا جایی که حتی برخی می گفتند هرکس سوار این اتوبسها شود حرام است اما گذشت زمان و بهره برداری از این خط با توجه به استقبال بسیار زیاد شهروندان، منتقدان منصف را نیز متقاعد کرد که احداث خطوط تندرو تصمیمی اصولی و علمی بوده است .
قالیباف با تاکید بر اینکه احداث خطوط اتوبوسرانی (تندرو، ویژه، محلی) در بعضی مناطق مانند مناطق 15، 20، 18، 5، 4 و 21 که شبکه حمل و نقل عمومی هنوز در آنها ضعیف است در اولویت قرار دارد گفت: شهروندان ما باید در هر نقطه از تهران این امکان را داشته باشند که حداکثر با پیمودن 300 تا 350 متر از هر جهت به شبکه حمل و نقل عمومی وارد شوند و ما در تلاشیم شبکه حمل و نقل عمومی ایجاد کنیم که مسافران با ورود به هر ایستگاه دقیقا بدانند در چه مدت زمان و با چه هزینه ای به مقصد خواهند رسید و چقدر باید در انتظار رسیدن وسیله نقلیه عمومی بمانند.
شهردار تهران همچنین ایجاد بلیط الکترونیکی را از مهمترین اقدامات در دستور کار دانست و گفت: ما نباید مانند 40 سال قبل بلیط اتوبوس چاپ کنیم بلکه باید شرایطی را فراهم کنیم که شهروندان بتوانند با یک بلیط الکترونیکی هزینه سفر با مترو، اتوبوسهای خصوصی و شرکت واحد و در آینده ای نزدیک هزینه سفر با تاکسی را نیز بپردازند.
وی افزود: این طرح برای اتوبوسها به صورت آزمایشی شروع شده و به تدریج گسترش خواهد یافت.
شهردار تهران در ادامه با تاکید بر اینکه من یکی از معتقدان به خصوصی سازی شرکت واحد هستم گفت : اما باید بستری فراهم شود تا آن بخش از جامعه که نیازمندند و حتی پرداخت حداقل هزینه ها برایشان امکانپذیر نیست از مزایایی برخوردار شوند که بتوانند به راحتی و بدون دغدغه از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند زیرا نمی توان افرادی را نادیده گرفت که حتی توان مالی کافی برای پرداخت بلیط 20 تومانی را هم ندارند و باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که آنها مبلغی نپردازند.
وی خاطرنشان کرد: در مقابل کسانی که از استطاعت مالی برخوردارند باید هزینه سفر را به طور کامل پرداخت کنند و این مهم اتفاق نمی افتد مگر آن که شبکه ای منسجم بر مبنای فناری اطلاعات آغاز به کار کند.
قالیباف در ادامه تصریح کرد: امیدواریم در توسعه حمل و نقل عمومی همکاریهای لازم صورت گیرد که بتوانیم در مدت زمانی مشخص معضلات را از سر راه برداریم و روز به روز شاهد افزایش ترافیک و خسارت ناشی از آن نباشیم.
نظر شما