احمدرضا فیروزی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج گفت: نخستین جشنواره فرهنگی دانشجویی «قرآن، نیایش و زندگی معنوی» از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم و با همکاری معاونتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی سراسر کشور، دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم در دانشگاههای سراسر کشور آغاز شد.
وی «تبیین و ترویج معنویت و فرهنگ مناجات و نیایش در بین دانشجویان و فراهم سازی انس بیشتر دانشجویان با مقوله نیایش»، «استفاده صحیح از فرهنگ و هنر به منظور معرفی فرهنگ نیایش»، «بررسی جایگاه نیایش در فرهنگ قرآنی و زندگی فردی و اجتماعی جوامع بشری»، «آشنایی دانشجویان با نیایش و جایگاه آن در قرآن»، «توسعه زمینه های مشارکت دانشگاهیان در ترویج معنویت و فرهنگ غنی اسلامی»، «آگاهی از جایگاه نیایش در سیره پیامبران و ائمه الهی» و «توجه و برقراری ارتباط بین فرهنگ و هنر و نیایش های قرآنی و به نمایش گذاشتن توانمندی های دانشجویان در زمینه خلق آثار هنری و فرهنگی و پژوهشی» را از جمله اهداف این جشنواره برشمرد.
فیروزی افزود: این جشنواره در سه بخش هنری، ادبی و پژوهشی برگزار میشود که دانشجویان علاقمند میتوانند در بخش هنری در رشتههای گرافیک، خوشنویسی، مینیاتور، پوستر، معرق، منبت، نقاشی و عکس و در بخش ادبی نیز در رشتههای شعر و قطعه ادبی در این جشنواره شرکت کنند. علاقمندان حوزه پژوهشی نیز میتوانند مقالات و آثار پژوهشی خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم در ادامه به محورهای جشنواره اشاره کرد و «نیایش در آیینه نظام هستی»، «زندگی قرآنی و نیایش»، «نمود نیایش در تمدنها»، «نیایش و پیامبران»، «نیایش و اولیاء»، «نیایش و معصومین»، «ناز و نیاز»، «جایگاه خانواده در نیایشهای قرآنی»، «فصاحت، بلاغت در دعاهای قرآنی»، «ساختار نیایشهای قرآنی»، «پیامهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیایشهای قرآنی»، «نیایشگران قرآن»، «خداوند از نگاه نیایشگران قرآنی»، «رابطه انسان با خدا در نیایشهای قرآنی» را به عنوان محورهای جشنواره برشمرد.
فیروزی درباره شرایط شرکتکنندگان در این جشنواره ابراز کرد: این طرح در تمامی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، دانشگاههای آزاد، پیام نور، جامع علمی کاربردی و علوم پزشکی کشور برگزار می شود و تمامی دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی می توانند در این جشنواره شرکت کنند و برای تهیه فرم راهنمای شرکت در جشنواره به معاونت فرهنگی جهادهای دانشگاهی سراسر کشور مراجعه کنند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم درخصوص جوایز برگزیدگان این جشنواره، اظهار داشت: به نفرات اول تا ششم 10 رشته جشنواره هدایایی از سکه تمام بهار آزادی تا ربع سکه بهار آزادی به همراه لوح تقدیر ویژه جشنواره تعلق خواهد گرفت که در مجموع 60 نفر به عنوان برگزیدگان این جشنواره مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
فیروزی اعلام کرد: آخرین مهلت برای ارسال آثار، 20 خرداد ماه 1388 است که شرکت کنندگان باید آثار خود را به آدرس دبیرخانه به نشانی کرج، حصارک، میدان دانشگاه، دانشگاه تربیت معلم، دفتر معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی ارسال کنند.
نظر شما