کاظم صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک با اشاره به اینکه، بیش از 125 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 400 هزار نفری استان مرکزی را سالمندان تشکیل می دهند، خاطرنشان کرد: اغلب این سالمندان به خاطر مشکلات ناشی از مهاجرتها و تغییر الگوی زندگی از نظر مراقبتی با مشکل مواجه هستند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 63 هزار و 647 نفر از سالمندان استان در مناطق شهری و بیش از 60 هزار نفر نیز در روستاها زندگی می کنند.
وی با اشاره به اینکه جمعیت پیر استان مرکزی در حال افزایش است، اضافه کرد: از آنجا که ناتوانی و بیماریهای مزمن دوره سالمندی هزینه های سربار و گزافی را برای فرد، خانواده و سیستم بهداشتی در پی دارد در این زمینه باید نظام مراقبت از سالمندان در استان مرکزی تقویت شود.
وی روشهای پیشگیرانه، اطلاع رسانی مناسب و ایجاد امکانات رفاهی را از جمله راه های جلوگیری از این مشکلات عنوان کرد و گفت: طبق آمار موجود، 28 درصد سالمندان باسواد و 72 درصد بی سواد هستند و 26 درصد این قشر درآمد ناکافی برای اداره امور خانواده و زندگی خود را ندارند.
صالحی برطرف کردن نیاز مالی و نیازهای بهداشتی سالمندان را از نیازهای ضروری سالمندان خواند و اظهار داشت: بیماریهای قلبی عروقی، افزایش فشار خون، سکته مغزی، دیابت، سرطان، بیماریهای تنفسی، استخوانی و عضلانی از عمده ترین بیماریهای سالمندان است که مسئولان بهداشتی و درمانی کشور باید برنامه مناسبی برای دوران پیری و مراقبت از سالمندان پیش بینی و اجرا کنند.
وی پوکی استخوان را یکی از مهمترین معضلات در دوران سالمندی دانست و افزود: این بیماری با افزایش سن در افراد، نبود فعالیت بدنی و یا عدم مصرف غذاهای حاوی کلسیم ایجاد می شود که پوکی استخوان با مصرف لبنیات، موادغذایی کلسیم دارد و ورزش قابل پیشگری است.
این مسئول در استان مرکزی با بیان اینکه هزینه های درمانی افراد مسن بسیار بالا است و باید چتر بیمه ای مناسب برای حمایتهای درمانی از سنین سالمندی تقویت شود، گفت: حساس سازی جامعه در خصوص تکریم سالمندان، شناخت نسبت سالخوردگی جمعیت، سلامت سالمندان و شیوه زندگی سالم در پیشگیری از بیماریهای این دوره زندگی بسیار مهم است.
نظر شما