به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حمید شهریاری رئیس مرکز کامپیوتری تحقیقات علوم اسلامی و سید جواد مظلومی به همراه علی حکیم پور معاون رایزنی فرهنگی ایران در آنکارا با "بنیامین ارول" مدیر رایانهای پروژه حدیث سازمان دیانت دیدار و گفتگو کردند.
دراین دیدار ارول درخصوص ویژگیهای پروژه حدیث سازمان دیانت گفت: این پروژه مهم از سه سال پیش شروع شده است. هدف از انجام آن تسهیل و درک راحت نسل جدید از احادیث معتبر و بیانات حضرت رسول (ص) و صحابه گرامی. در این طرح بزرگ از 100 نفر استاد الهیات و 15 نفر متخصص نرم افزار رایانه ای استفاده می شود. این طرح با مشارکت بنیاد دیانت، دانشکده های الهیات و سازمان دیانت انجام میگیرد. استادان الهیات فعالیتهای خود را از طریق اینترنت به این مرکز ارسال میکنند و ما آنها را دستهبندی میکنیم. در این طرح از 20 منبع اصلی حدیث مذاهب اربعه استفاده میشود.
وی افزود: تاکنون 203343 حدیث جمع آوری و به صورت منظم ضبط شده است.این احادیث در 4465موضوع بوده اما برای استفاده راحت علاقه مندان مسائل دینی 1500 حدیث برگزیده را در 395 عنوان به صورت مقالات 4تا 7 صفحه ای تنظیم می کنیم.
مدیر این پروژه تاکید کرد: این مقالات به صورت مقالات دانشگاهی نیست. همچنین این پروژه یک پروژه دائره المعارفی و فقهی نیز نیست..هدف ما فراهم کردن زمینه فهم آسان آموزه های دینی برای عموم مردم است. ضمن اینکه امکان جستجوی کلمه ای از میان همه احادیث جمع آوری شده نیز برای محققان وجود دارد.
در این دیدار" ارول" درخصوص عدم استفاده سازمان دیانت از کتب احادیث شیعی در این مجموعه 6جلدی گفت: ما تعصب خاصی به استفاده از احادیث غیر اهل سنت نداریم اما به خاطر احتمال بروز عکس العمل هایی از انجام آن صرف نظر کردیم. اما اطلاع داریم که برخی از فقهای شیعه از جمله علامه عسکری استفاده از منابع اهل سنت را نیز توصیه کرده است و امید واریم در آینده این زمینه برای ما هم فراهم شود چرا که میدانیم بسیاری ازاحادیث شیعه همانند احادیث مذکوردرکتب اهل سنت است .
شهریاری اظهار داشت: کتب اربعه شیعه و صحاح سته قابل جمع است و ما در فکر رایانه ای کردن منابع اهل سنت نیز هستیم.
این پروژه ظرف 15 ماه آینده به اتمام خواهد رسید.حاصل پروژه این یک مجموعه 6جلدی معرفتی خواهد بود.
نظر شما